Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

miten toteuttaa tasa-arvoa.kun nainen on kyvytön tehtävissään.poliisissakin tämä tuli ilmi.jo 30 prosentin kiintiö henkilökunnassa .tekee tiukkaa suoriutua työssä.napsivat rusinat pullasta.tasa-arvon nimissä. 23.10.2017 08:32
taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Jussi  JOULUMELASTELUA
 

Joulupukin hirveä hammassärky Korvatunturilla

Joulupukki makasi Korvatunturilla hirveässä darrassa, koska oli joutunut hakemaan lohtua Koskenlaskijasta, sillä kaikki kamferitipat ja kotikutoiset sienet eivät olleet auttaneet häntä aivan helvetinmoisessa hammassäryssä. Niinpä viimeiseksi keinoksi jäi Koskisen korvalääke eli kaikkien suomalaisten alkoholien äiti ja viljatuotteiden kruunaamaton kuningas Koskenkorva. Sitä hän oli kietaissut pahimpaan tuskaansa pari pulloa yhdessä uuden ylitontun naisnaaraan Hilkka Yömyssyn kanssa.

Hilkka olikin oivaa seuraa, koska joulumuorin 500 vuoden ikä jo rajoitti häntä muun muassa aviollisista rituaaleista. Ilta meni rattoisasti jouluralleja laulaessa ja saunoessa, mutta nyt aamulla tilanne oli katastrofaalinen. Hirveä krapula vain pahensi yhä äkäisemmäksi äityvää särkyä, joka uhkasi jopa hänen mielenterveyttään.

Hän oli yrittänyt delegoida asiaa eteenpäin Korvatunturin terveysvastaavalle Huikka Petterille, mutta tämä oli juuttunut rekineen Venäjän Arkangeliin juopottelemaan, koska rekivaljakosta oli katkennut aisa. Joulupukki oli päättänyt siltä seisomalta erottaa Huikan, koska tämä ei osannut käyttää uudenaikaisempia kulkuvälineitä, kuten koptereita ja maastureita, eikä selvästikään hallinnut enää uutta sairausbyrkoratiaa; puhumattakaan siitä, että olisi osannut saada hänet asianmukaiseen hoitoon eli suomeksi saada aika hammaslääkärille ja kipu pois.

Niinpä hän nyt hikisenä ja tärisevänä ihmisrauniona yritti itse soittelemalla saada itselleen aikaa johonkin asialliselle ja luotettavalle hammaslääkärille. Hän yritti ensin saada aikaa koti-Kainuusta, mutta se osoittautui täysin mahdottomaksi. Seuraavat vapaat ajat olivat vasta vuoden 2018 kesällä ja hän olisi silloin jo takuulla kuollut jonoon, kuten monet köyhemmätkin ennen häntä.

Seuraavaksi hän yritti Ouluun , mutta siellä häntä ei otettu todesta ja väitettiin, että hän on taruolento. No sekös nyt alkoi todella vi... hiljaisempaakin miestä, joten pukki löi luurin korvalla mielikuvituksettomalle varausvirkailijoille ja toivotti siinä puhelimessa monin eri tavoin ja hartaasti kiroillen tämän siirtymään Uhtuan Kuittijärvelle ja vetämään sen itsensä päähänsä. Lahjoja oli tämän m....n turha tänä jouluna odottaa, hän sai vielä viimeiseksi huudettua.

Pukki oli nyt tulisilla hiilillä ja varma, että lähtö olisi edessä. Hän otti äärimmäisen hätäpuhelun Helsinkiin eräälle tutulle pörssimeklarille, jolla oli kanavia kaikkiin suuntiin ja jonka veli omisti Terveystalon osake-enemmistön. Jollei tämäkään auttaisi, pukki teki kiikun ja kirjoittaisi siihen jo lapsen oppimansa riimin. "Keinun keinun, keinuni on karu, siinä on vain yksi naru" Näin olivat juuri nyt Näkkäläjärvet perkele!

Meklari otti puhelun ja oli erittäin pahoillaan, mutta ei voinut auttaa pukkia suuressa hädässä, koska kaikki hänen tuntemansa hammaslääkärit olivat juuri näin joulun kynnyksellä vuosittaisessa kokouksissaan Cayman-saarilla Suomen uskomatonta verotusta paossa.

Pukki valahti täysin kalpeaksi ja raahautui hirvikiväärinsä luo tehdäkseen eutanasiaan tarvittavat toimenpiteet ja latasi aseen tosi tarkoituksella. Jostain usvan takaa hän kuuli vielä meklarin syvän äänen, joka kertoi erästä lahtelaisesta pimeästi jouluna töitä tekevästä hammaslääkäristä, mutta joka oli huippu kallis, mutta todellinen ammattimies.

Pukkillahan rahaa oli kuin Roope Ankalla ja nyt oli tosi kyseessä. Nyt ei pihisteltäisi, vaan apua oli saatava hinnalla millä hyvänsä. Hän saikin heti yhteyden Lahden Hennalaan, jossa kallista, pimeää vastaanottoa piti Norsuunluurannikon oma poika Abdullah Amar Kono-niminen alan huippumies.

Pukki päräytti helikopterilla Hennalan isolle kentälle ja sieltä hänet kuljetettiin armeijan jeepillä entisen sotilaskodin takahuoneeseen, jossa Kono jo seisoskeli malttamattomana keltaisessa kahuhtanassaan tongit käsissä. Pukkiin tökättiin isolla ruunaruiskeella pimeäksi, kun operaation hinnaksi oli saatu kiihkeän neuvottelun jälkeen sovituksi 100 000 euroa ja ALV maksu.

Kun pukki heräsi, kipu oli hävinnyt, mutta niin olivat hävinneet hampaatkin. No tekohampaita tontutkin osasivat toki tehdä. Pukki siunasi mielessään kaikki Suomen vastaanottokeskukset ja päätti, että tänä jouluna ei niihin jaettaisikaan pehmeitä paketteja, vaan sokerilimua ja karkkeja, jotta yhä nuoremmatkin suomalaistaaperot saisivat rippilahkoksi ihka uudet tekohampaat.
Eläköön vapaus ja tasa-arvo!

Juhani Melanen

 

 


Kolumnistin muut kolumnit