Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Ile  ILEN HAJATELMAT
 

Miksi meillä on joulu?

Viikonloppuna oikein havahduin, kuinka pian joulu on taas. Kuten kaikki tekstejäni lukeneet tietävät, en ole mikään hirmuinen jouluihminen. Minulle riittää pala kinkkua aattona, ja tiedän, että joku lähimmäisistäni on taas loihtinut minulle ne perinteiset villasukat. Koska lähisukulaisia ei enää juurikaan ole, ei tarvitse jonottaa kaupoissa joululahjoja. Poika saa tänä vuonna läjän divareista haalittuja Myrkky- ja Pahkasika-lehtiä sekä lahjakortin, jonka käyttökohteen tiedän jo hyvin etukäteen. Pyydänkin vain, ettette paljasta tätä yllätysmomenttia hänelle etukäteen Espooseen.

Viihdyn hyvin yksikseni, mutta monelle aidosti yksinäiselle joulu, kuten muutkin pitkät pyhät, voivat olla täysin sietämätöntä aikaa. Onneksi nykypäivänä kapakat ovat auki, mutta silläkin kolikolla on kääntöpuolensa, jonka kaikki tietävät ilman erillistä joulusaarnaa. Mikään ei ole niin hirveää kuin lähteä joulun jälkeisille alennusostoksille ihmistungokseen raatelevassa krapulassa!

Tiedän silti monia vannoutuneita jouluihmisiä, ja tavallaan ymmärrän heidän innostuneisuuttaan. Suomi on puolet vuodesta aivan liian synkkä maa, ja on pelkästään oikeutettua, että meillä on joku valonpilkahdus, kuten joulu, keskellä synkintä kaamosta. Juttelin juuri erään jouluentusiastin kanssa, joka paljasti aloittavansa jouluvalmistelut jo lokakuussa. Tänä vuonna hän iloitsi monen yksineläjän tavoin, että joulunpyhät asettuvat työnantajan kannalta lähes ideaalisella tavalla. "Ehdin hyvin tehdä kaikki jouluvalmistelut, ja vielä perjantainakin on täysi päivä käytettävänä. Jopa lauantaiaamuna ehtii hyvin hoitaa rästiin jääneitä järjestelyjä", hän riemuitsi.

Joulunpyhät osuvatkin tänä vuonna kuin Sipilän hallitus olisi ne tilannut. Vielä järkevämpää työllisyyspolitiikkaa toteutettaisiin silloin, kun aatto osuu perjantaiksi ja tapaninpäivä sunnuntaiksi. Suomen talouden kehitys edellyttäisi, että meidän pitäisi laman aikana lisätä kulutusta, ja nimenomaan suomalaisten tuotteiden ostamista. Mutta kuka köyhä tai työtön ostaa mitään niin kallista - jos ostaa yleensäkään yhtään mitään.

Lahjahössötyksen keskellä unohdetaan kuitenkin, että joulun pitäisi olla rauhoittumisen aikaa, eikä jonottelua ostoshelveteiksi muuttuneissa kauppaparatiiseissa. Kiireen, stressin ja ylimääräisen rahanmenon vuoksi monissa perheissä riidelläänkin jouluna enemmän kuin muina päivinä vuodessa. Raamatullisesta juhlasta Raamatun sanoma on kadonnut aikoja sitten. Jopa moni ateisti haluaisi palauttaa joulun sille kristityille pyhälle kirjassa määrätylle paikalleen.

Toivoisinkin Joulupukilta nyt aivan aikuisten oikeasti, että kempeleläisjohtoinen SOS-ryhmä, eli köyhän miehen tiernapojat, jota myös Suomen hallitukseksi kutsutaan, pitäisi edes tämän lyhyen jouluviikonlopun vapaata, rauhoittuisi ja säästäisi meidät kiltit suomalaiset uusilta säästöleikkauksilta. Se, jos mikä, olisi oikeudenmukaista säästöä ja osoittaisi aitoa joulun henkeä ja hyvää mieltä.

Näin lausuen toivotan rauhaisaa joulua ja hyvää uutta vuotta kaikille Omalähiö-lehden lukijoille!

Ilkka Isosaari

 


Kolumnistin muut kolumnit