Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


VS
Kansanedustaja Ville Skinnarin mielestä Launeen uimahlli täydentäisi perhepuistonalueen sellaiseksi kokonaisuudeksi, jonka vuoksi lapsiperheet löytäisivät Lahden kaupungin entistä aktiivisemmin tulevaisuudessa.

Ville Skinnari: Uintipiirit ovat olleet kiitettävän aktiivisia

Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirran talousarvioesityksessä todettiin, että kauan haaveiltu Launeen uimahalli toteutunee ensi vuosikymmenen alussa. Kaupunginjohtaja kertoi myös, että jos kaupunki löytää uimahalliprojektiin kumppanin, niin rakentaminen voi alkaa jo aiemmin.
- Toivottavasti mahdollisimman pian löytyy tästä asiasta laajempi ratkaisu, jossa huomioidaan uimareiden ja myös matkailun mahdollisuudet. Kaikki lähtee hyvästä valmistelusta ja uskottavasta suunnitelmasta, kansanedustaja Ville Skinnari muistuttaa.

Skinnari istuu Valtion liikuntaneuvostossa ja tietää sen vuoksi paljon suomalaisesta urheilurakentamisesta.
- Esimerkiksi Tampereella yksityinen rahoitus on otettu aktiivisesti mukaan vastaavanlaisissa hankkeissa. Lahdesta on kysytty ulkomailta asti urheilijoiden leiritykseen liittyvää majoitusta ja harjoittelutiloja. Lahdessakin pitää uskaltaa ajatella tämä asia uudella tavalla.

Uintipiirit ovat olleet kiitettävän aktiivisia

- Minusta pallo on nyt valmistelussa eli millaisia uskottavia vaihtoehtoja virkamiehet valmistelevat meille päättäjille. Yksi vaihtoehto olisi toteuttaa ideakilpailu yksityisille toimijoille Launeen vapaa-ajan keskuksen kehittämiseksi. Nykyinen keilahalli, jäähalli ja uimahalli voisi olla yksi kokonaisuus saman katon alla.

Kansanedustajan mielestä Launeen vapaa-ajan keskus olisi houkutteleva kokonaisuus matkailulle, yksi syy tulla Lahteen, jos sinne rakennettaisiin vielä uimahalli.
- Vaimoni kotikaupungissa Nivalassa kaikki urheilupaikkarakentaminen on yhdistetty saman katon alle ja hinta oli vähemmän kuin 20 miljoonaa euroa. Hyviä esimerkkejä on koko maa täynnä.

Paras mahdollinen sijainti

- Launeen sijainti on loistava ja sinne muodostuisi houkutteleva harrastus- ja matkailukokonaisuus. Jo nyt siellä on olemassa jäähalli, keilahalli sekä perhepuisto. Lahdessa ollaan panostamassa hankintaosaamiseen ja se on hyvä asia. Sitä olisi mahdollistaa hyödyntää jopa Launeen uimahalliprojektissa.

- Jäähallin hukkalämpö voitaisiin hyötykäyttää esimerkiksi uimahallissa, kun se on aivan lähellä. Energiatehokkuudessa Lahti voi samalla näyttää mallia kaikille Suomessa. Hankintalaki mahdollistaa paljon esimerkiksi neuvottelumenettelyn kautta, mutta välillä tuntuu, että paikallisten yrittäjien on ollut vaikea nousta osaamisellaan "profeetaksi" omalla maallaan, vaikka sitä oikeasti on olemassa.

Skinnari toteaa, että hän aikoo Valtion liikuntaneuvostossa edistää Launeen uimahalli asiaa.
- Hyvä hanke menestyy aina ja sitä on helppo edistää, kun siihen saadaan muitakin mukaan.

Virkamiehet valmistelevat esitykset ja ministeri tekee viime kädessä päätökset.
- Kilpailu on kovaa ja siksi valmistelussa pitää ottaa huomioon tuen myöntämisen uudet kriteerit. Mitä paremmin Lahden hankkeet täyttävät tuen saamisen kriteerit eli kaupunkilaisten kuulemisen, esteettömyyden ja uusien energiaratkaisujen ehdot, niin sillä on mahdollisuus menestyä.

Petri Görman

 


Ajankohtaista -arkisto