Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17
lisää naisasiaa arvostelua nainen ei salli. arvostelin yhtiön hallituksessa.minut puotettiin hallituksesta.tapahtui 2 minulle mieluisaa asiaa.naiset esitteli jälleen itseään.tämä pieni uutinen suuri asia. 26.06.2017 09:48
naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


Sporttiva

Pelicans

Pelicansin kausi vuoristorataa

Pelicans aloitti kautensa kehnosti. Kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen plakkarissa oli nolla pistettä ja nolla tehtyä maalia. Sitten alkoi tapahtumaan. Esiin nousi Pelicansin kolmoskentällinen Kangasniemi-Siikonen-Koivisto. Seuraavat yhdeksän ottelua olivat iloista ja hyvää pelaamista, vaikka sekaan muutama niukka tappiokin mahtui.

Kaikki näytti hyvältä. Sitten tuli lokakuinen ilta Hämeenlinnassa, jolloin kaikki meni pieleen. Juuri joukkueeseen hankittu Antti Tyrväinen esitti tappotaklauksen ja HPK:n Joonas Lehtivuori talutettiin vertavaluvana lasarettiin. Pelicansin valmennusjohto ei virhettä tilanteessa nähnyt ja tämä onkin ollut valmentajakaksikon johdonmukainen linja: Pelaajia ei heitetä bussin alle, vaan omia suojellaan ja puolustetaan.
Ehkäpä tässä tilanteessa olisi kannattanut myöntää se, että Tyrväinen tuli tilanteeseen aivan liian lujaa, täysin vastustajaa kunnioittamatta. Myös suurinta osaa Pelicansin faneista tällainen taklaus suoraan sanoen oksetti. Lahdessa tunnetusti tykätään kovista taklauksista, mutta kukaan ei pidä tämänlaatuisista järjettömistä päälleajoista.

Tästä eteenpäin nähtiin mm. todellinen kotikonttaus Kalpaa vastaan sekä saamaton nollanyhjäys Helsingissä. No, Tyrväistä ei tästä kai kuitenkaan voi syyttää, sillä samoihin aikoihin Pelicansin sairastupa alkoi täyttyä uhkaavasti. Ihme-Iikka sai Saipaa vastaan päähän kohdistuneen taklauksen ja jäi sairastuvalle. Vuorollaan tai samanaikaisesti Iikan kanssa ovat sen jälkeen olleet poissa mm. Siikonen, Koivisto, Sopanen, Poulsen, Heino ja Vartiainen sekä tietenkin pitkän pelikiellon saanut Antti Tyrväinen.
Lisäksi hyökkäyksestä myytiin Tapparaan viime kauden maalitykki Sebastian Repo, joka ei sitten lopulta tainnut oikein istua Matikaisen ja Nurmisen kovaan ja nöyryyttä korostavaan "pelimies on työmies"-muottiin.

Puolustuksessa on myös ollut melkoinen kato, kun ylivoimapelin ykköstykki Juha Leimu on ollut viime kauden tapaan selkävaivainen ja uhkapeli miehen peluuttamisessa vain ylivoimilla uhkasi kostautua joka pelissä oman pään takaiskuina. Niinpä Leimu siirrettiin sairastuvalle tammikuuhun asti. Pitkään poissa on ollut vahvuudesta myös J-P Pietilä. Tähän kun lisätään vielä Lassenin ja Hovisen loukkaantumiset, on Pelicansilta poissa tällä hetkellä yhteensä kaksi kentällistä pelaajia.
Tämä ei voi olla näkymättä pelin laadussa, vaikka Sportilta ja Ilvekseltä pisteet kairattiinkin rimaa hipoen. mm. ylivoimapeli on tällä hetkellä uskomatonta kuraa. Tähän yksi vaikuttava tekijä on tietenkin viivapeloitteen puuttuminen Leimun muodossa.

Onneksi tähän saumaan tuli maajoukkuetauko, jonka aikana joukkue voi nuolla haavojaan. Positiivista on myös se, että tauon jälkeen Pelicans-nuttuun palaa muuan Justin Hodgman. Tosin hänkin on varmasti aluksi keskenkuntoinen, mutta taidot lienevät kuitenkin tallella.

Liiga on tänä vuonna niin tasainen, että junasta ei voi yksinkertaisesti pudota, ei vaikka kuinka joukkueessa olisi paljon loukkaantumisia. Onneksi Peliitta-lainat ovat täyttäneet hienosti ruutunsa poissaolojen paikkaajina. Esimerkiksi 3-4 ottelun tappio- tai voittoputki muuttaa joukkueen sijoitusta tällä hetkellä sarjassa radikaalisti joko ylös- tai alaspäin. Siitä kertoo se, että vaikka Pelicans on tällä hetkellä vasta sijalla 11, on kolmas sija vain vaivaisen viiden pisteen päässä.

Yksi neljäsosa siis kaudesta takana. Koska joulu lähestyy pikkuhiljaa tai ainakin pikkujoulukausi, voisin lähettää joulupukille ihan pienen toivelistan Pelicansiin liittyen:

1. Anna Antti Tyrväiselle lisää järkeä pelata kovaa, mutta oikein. Ei ole tarkoitus tappaa ketään, eihän? Mies osaa oikeasti pelatakin, kunhan vain ymmärtäisi jättää ne kaikkein järjettömimmät taklaukset pelistään pois.

2. Anna Justin Hodgmanin olla se Justin Hodgman joka täältä lähti keväällä 2012

3. Säästä Janne Juvonen loukkaantumiselta. Voutilainen on aivan liian katsomaton kortti liigapeleissä.

4. Säästä Iikka Kangasniemi loukkaantumiselta. Pitkästä aikaa nähdään viihdyttävä pelaaja turkoosinutussa.

5. Laita Juha Leimun selkä pelikuntoon, jotta ylivoimalla saataisiin jotain aikaan.

6. Anna Erkinjuntti-Tyrväinen-Sopanen-kolmikon löytää viimekeväinen hurmos

7. Anna Matikainen-Nurminen kaksikolle pitkämielisyyttä pitää lahtelaiset omat suurlupaukset joukkueessa, vaikkei peli aina niin hyvin kulkisikaan
(Vuoden sisään menetetty "omat pojat", nuorten maailmanmestarit Larmi, E.Sopanen ja Repo...)

-Pete Salomaa-

 


Kolumnistin muut kolumnit