Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21
miinakentässä paukkuu kuten porvoossa. naisvaltuutettu vain maalaa lasten naamaa.siinä sanomaa lastenoikeuksien päivälle.oma etu näkyy selvästi 20.11.2017 08:28
lasten oikeuksien päivänä.yksikään puolue ei ymmärrä puuttua.kyvyttömien äitien lastensa laiminlyöntiin.vaikka kovasti ovat huolissaan tasa-arvosta. 13.11.2017 08:20

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


SPORTTINURKKA

sportti

Hiihdon MM-kisat käyntiin ja Pelicans rämpii

Hiihdon MM-kisat potkaistiin käyntiin torstaina. Kaksi vuotta sitten Liberecissä Suomi oli komeasti mitalitaulukon kolmas kolmella kullalla ja viidellä pronssilla.
Tällä kertaa odotukset eivät ole läheskään yhtä ruusuiset ja voikin olla ettei meille suomalaisille suoda kisoista ensimmäistäkään kultamitalia ja Porilaisten marssi jää soittamatta. Viime kisojen suomalainen kuningatarhan oli Hollolan Aino-Kaisa Saarinen, joka kisoissa söi norjalaisia pikkutyttöjä aamupalakseen. Oslossa tullaan ikävä kyllä näkemään norjalainen syöjätär, sillä niin kovassa kunnossa on Marit Björgen tällä kaudella ollut. Aino-Kaisa taisteleekin näillä näkymin ainoastaan hopeasta ja pronssista Kowalczykin kanssa. Muista suomalaisista naisista ei mitalitaistoon ei ole, vaikkakin Lähteenmäki ja Roponen kympin sakissa tullaan näkemäänkin.Kultaan on oikeastaan saumat ainoastaan naisten viestissä, jos Norjan naisista edes joku epäonnistuisi omalla osuudellaan.

 

AinoKaisa
Aino-Kaisa Saarinen on Suomen ainoa todellinen mitalitoivo henkilökohtaisilla matkoilla Oslon MM-hiihdoissa


Miesten hiihdossa tilanne on vielä huonompi, sillä lähtökohtaisesti suomalaiset taistelevat parhaimmillaankin sijoituksista ainoastaan kympin sakkiin. Ainoastaan viestissä on nähtävissä pieni yllätyssauma pronssimitaliin.Yhdistetty on täysin Hannu Mannisen varassa ja kun Mannisellakin on ollut ongelmia hyppynsä kanssa, tulee hiihto-osuudelle aina liikaa kiinni kurottavaa. Jotenkin kun saisi yhdistettyä Ryynäsen hypyt ja Mannisen hiihtovauhdin...

Suomalaisten takavuosien mitalisampo eli mäkihyppy on myös heikossa kantimissa. Tosin ei viime kisoissakaan mitalia herunut, joten tilanne ei ole aivan uusi. Hautamäki ja Happonen löytyvät onnistuessaan kympin sakista, mutta voittotaisteluun heistä ei ole, joten tässäkin täytyy mitalitoiveet perustaa joukkuekilpailuun. Kunhan Ahonen vain saisi hyppynsä kulkemaan. Nyt vaarana on, että kuningaskotka saattaa jopa pilata joukkuekilpailun yhdellä epäonnistuneella hypyllään. Päävalmentaja Niemelällä onkin kova miettimisen paikka, ottaako hän Jannen joukkuekilpailuun mukaan vai ei.
Meikäläisen pessimistinen arvio on,että suomalaiset palaavat kisoista kotiin ainoastaan neljän mitalin kera ja yksikään ei niistä ole kultainen. Toivotaan kuitenkin parasta!

 

PelsuPelicans jatkaa rämpimistään Sm-liigassa ja mikä pahinta, käyrä näyttää koko ajan enemmän ja enemmän alaspäin. Kärkijoukkueet HIFK ja Ässät veivät tahdotonta pelikaanilaumaa kuin pässiä narussa ja niinpä pelikaanien kontolle ei jäännytkään peleissä kuin sikailu, joka osoittaa kyllä suurta turhautumista omiin ja joukkueen otteisiin. Nyt olisi ensiarvoisen tärkeätä saada oma peli kuntoon tulevia karsintoja varten, sillä niihin tässä ollaan kovaa vauhtia menossa. Vastaan tulee Mestiksen paras joukkue, joka on koko kauden saanut pelata suurella itseluottamuksella ja on tottunut voittamaan. Pelicansin tilanne taas on päinvastainen, sillä turpaan on tullut tasaisesti koko kauden ja pelaajien itseluottamus on kovalla koetuksella. 


Tämä nähtiin taas viime tiistaina, kun Ilves tuli kahden maalin takamatkalta tasoihin ja viime sekunneilla ohi. Ilves olisi ollut voitettavissa, koska joukkueelta puuttui koko ykkösketju, mutta mitä tekee Pelicans? Kahdessa ensimmäisessä erässä se sai aikaan kokonaista 12 laukausta! Vaikuttaa siltä, että kundit eivät tällä hetkellä edes yritä taistella. Ikävä kyllä Hovinen oli pari peliä poissa maalinsuulta ja se näkyi heti. Epävarma maalivahtipeli luo kenttäpelaajiinkin epävarman tunteen ja usein tilanteet ylipelataan, kun maalivahtiin ei ole luottoa. Toivottavaa olisikin, että Hovinen pysyy tolppien välissä loppukauden.

Vielä olisi 7 peliä aikaa kääntää kurssi ja ohittaa kaksi pistettä edellä oleva TPS. Täysin mahdollista, mutta vaatii, että jokainen pelaaja joukkueessa katsoo peiliin ja antaa kaikkensa viimeisissä otteluissa. Muussa tapauksessa vietetään Lahdessa tuskainen liigakarsintakevät.
Mikä lahtelaisia joukkueita oikein vaivaa?? FC Lahti putosi jo, onko seuraavana vuorossa Pelicans??

-Pete Salomaa-

 


Kolumnistin muut kolumnit