Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Myllyvirta 2016
Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta esitteli tiistaina Lahden kaupungin talousarvioesityksen.

Kaupunginjohtaja Myllyvirta: 
Uintikeskus on kaavoituksellisesti nopea toteuttaa Launeelle

Tiistaina julkaistun Lahden kaupungin talousarvioesityksen mukaan Launeen uintikeskuksen investointi olisi mahdollista aloittaa vuonna 2020.
- Jos löydämme yhteistyökumppanin tälle hankkeelle, niin se on mahdollista rakentaa jo tätä aiemmin. Kaavoituksellisesti uintikeskus on mahdollista rakentaa Launeelle nopeallakin aikataululla, kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta totesi.

Kaupunki hakee synergiaetuja Launeen uintikeskuksen toteuttamiseen.
- Kauan kaivattu 50 metrin allas saadaan kyllä Lahteen. Mahdollisuuden nopeaan toteutukseen ovat olemassa, mutta se vaatisi ehdottomasti yksityisen kumppanin hankkeeseen.

Ensi vuonna eteläinen kehätie syö kaupungin kassasta jo 4,2 miljoonaa euroa, kun suunnitteluvaihe käynnistyy toden teolla. Kokonaisuudessaan kehätie tulee maksaa Lahden kaupungille yli 70 miljoonaa euroa.

Laune ja Länsiharju investointilistalla

Etelä-Lahden asukkaille kaupunginjohtajan talousarvioesitys oli myötämielinen. Launeen monitoimitalon suunnitteluun on tulossa jo ensi vuodeksi 1,4 miljoonan euron suunnitteluraha. Varsinainen hanke toteutetaan vuosina 2018-2020. Länsiharjun koulun laajennus ja perusparannushanketta tuetaan 4,8 miljoonalla eurolla. Se toteutetaan vuosina 2018-2019.

- Kaupungin investointimenot ovat kasvaneet huomattavasti vuodesta 2013 lähtien erityisesti uusien kouluinvestointien vuoksi. Investoinnit kääntynevät laskuun ensi vuosikymmenellä tämän hetkisen tiedon perusteella. Ensi vuonna Lahti investoi 70 miljoonalla eurolla.
Vielä vuonna vuonna 2019 kaupunki investoi hankkeisiinsa 110 miljoonaa euroa.

- Investointien karsinnassa on tehty nyt kaikki oleellinen. Tämän jälkeen joudumme tekemään todella vaikeita päätöksiä

Vuonna 2017 jokaista lahtelaista kohden kaupunginvelkamäärä on 2023 euroa ja se kasvaa aina vuoteen 2019 asti.

Työllisten määrä nousussa

- Olen iloinen siitä, että Lahdessa työttömyys on laskenut keskimääräistä voimakkaammin viimeisen vuoden aikana. Se osoittaa, että olemme tehneet tällä alueella hyvää perustyötä, koska yritykset uskaltavat työllistää.

Kaupungin erinomaisen sijainnin vuoksi kaupunginjohtaja Myllyvirta odottaa, että pitkän matalansuhdanteen jälkeen tänne saadaan lisää asukkaita sekä työpaikkoja.
- Miksi sitten leikkaatte perusopetuksesta perusteettoman paljon, kysyi sivistyslautakunnan puheenjohtaja Sirkku Hilden (sd.)
Kaupunginjohtaja totesi, että jokaiselta sektorilta on jouduttu leikkaamaan.

Ei nollatulosta

- Tarkoitus oli päästä nollatulokseen talousarvioesityksessä, mutta alijäämä on kuitenkin talousarvioesityksessä 1,2 miljoonaa euroa vuodelle 2017.
Kaupunginjohtaja kertoi noin 50 ihmiselle Fellmannia Campuksen auditorioon saapuneelle kuuntelijalle, että talousarvioesitykseen sisältyy myös paljon epävarmuustekijöitä.

- Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä lohkaisee 340 miljoonaa euroa kaupungin budjetista, kun se järjestää lahtelaisille veronmaksajille kaikki sosiaali- ja terveyspalvelut.

Yleisön joukosta esitettiin kaupunginjohtajalle myös kysymys siitä, että miksi hankkeiden budjetti yleensä venyvät.
- On totta, että meidän virkamiesten on petrattava tältä osin Lahdessa, Myllyvirta totesi.

Petri Görman

 


Ajankohtaista -arkisto