Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17
lisää naisasiaa arvostelua nainen ei salli. arvostelin yhtiön hallituksessa.minut puotettiin hallituksesta.tapahtui 2 minulle mieluisaa asiaa.naiset esitteli jälleen itseään.tämä pieni uutinen suuri asia. 26.06.2017 09:48
naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


Sporttiva

logo

Pelikaani lentää!

Pelicansin alkukausi on ollut melkoista lentoa. Tosin kahden ensimmäisen pelin jälkeen niin piste- kuin maalisarakkeessakin nökötti nolosti nolla, jolloin pessimistisimmät fanit ja kaikkitietävä media ehtivät jo tuomita turkoosipaidat. Vastuunkantajat puuttuvat, joukkueessa ei ole käsiä, miksei hommattu sitä ykkössentteriä? jne.

Sitten jotain tapahtui; se kuuluisa ketsuppipullo napsahti auki. Seuraavissa viidessä ottelussa Pelikaanit takoivat 25 maalia. Jäällä nähtiin täysin erilainen Pelicans-joukkue. Ne jotka viime kaudella tottuivat siihen ns. rikolliseen pelitapaan, jossa jatkuvasti istuttiin jäähyllä, hämmästyivät. Pelicans olikin yhtäkkiä kiekollinen joukkue, joka dominoi pelitapahtumia riippumatta siitä, onko kentällä ykkös- tai neloskenttä. Kaikki neljä kenttää pystyvät tekemään hyviä ratkaisuja kiekon kanssa. Silti suuri yllätys on ollut se, että kovimmat tehot ei olekaan takonut viime vuoden playoffseissa loistanut Tyrväisen ykköskenttä, vaan Miska Siikosen johtama kolmonen, suurimpana tähtenään Iikka Kangasniemi, joka tällä hetkellä johtaa koko liigan pistepörssiä. Monet kyllä osasivat odottaa Kangasniemeltä hyviä otteita, mutta tällaista dominointia tuskin odotti kukaan. Vertaukset Ryan Laschiin ovat olleet ainakin tähän mennessä hyvinkin perusteltuja.

 

iikka
Iikka Kangasniemi on alkukaudesta hämmästyttänyt ja ihastuttanut kiekkokansaa

Kun Juvonen on ollut varma maalillaan ja puolustus on hoitanut Marko Pöyhösen(!) johdolla nöyrästi hommansa, ei ihme, että Lahti on taas pikkuhiljaa muuttumassa kiekkokaupungiksi. Pelicans on palannut työpaikkojen kahvipöytäkeskusteluihin ja positiivistä pöhinää riittää. Kesän hallitussekoilut on unohdettu ja Zinzino-yhteistyökin on muuttunut yhtäkkiä vain hauskaksi vitsiksi. Pelicansin pelihän luistaa kuin hyvin öljytty kone.

 

Hodgie is back!

Kauden alku on siis paria ensimmäistä ottelua lukuunottamatta ollut varsin hyvä, joten monet saattoivat hämmästyä, kun tällä viikolla julkistettiin Justin Hodgmanin sopimus. Mitä ihmettä? Miksi nyt, kun homma toimii, lähdettiin pelaajakaupoille? Matikainen ja Nurminen ovat kokeneita lätkäjätkiä. Heitä ei hämää alkukauden menestys, onhan kaudesta pelattu vasta vähän yli 10 %. Joukkueessa on paljon nuoria pelaajia, joiden suoritustaso varmasti kauden aikana vielä heittelee. Yleensä juuri alkukaudesta nähdäänkin näitä nuoria tähdenlentoja ja kun tosipelit alkavat keväällä, ei näitä tähdenlentoja enää ratkaisijoiden joukossa nähdä.

Lisäksi Pelicansin tehot ovat keskittyneet vahvasti Tyrväisen ja Siikosen ketjuille. Eli lyhyesti: Pelicans tarvitsee joukkueeseen lisää kokemusta, laajempaa kärkiosaamista sekä huikeaa yksilötaitoa ja sitä Justin Hodgman parhaimmillaan tuo turkoosipaidoille. Kukapa ei muistaisi Hodgmanin hopeakauden huikeita suorituksia. Aika näyttää onko mies tällä hetkellä samassa kunnossa kuin silloin. Muutama viimeinen kausi on ollut Hodgiellakin aika vaatimaton, joten pieni floppivaara hankinnassa kyllä piilee.


Justin Hodgman palaa Pelicans-nuttuun marraskuun alussa

Jotkut ovat kyselleet, eikö Hodgman nyt sitten pilaa joukkueen hyvää kemiaa? Ei välttämättä, päinvastoin joukkueeseen saadaan nyt kasattua yksi tehoyksikkö lisää. Ykkös- ja kolmoskenttään ei kannata kajota ja sen varmasti valmentajatkin allekirjoittavat. Istuttamalla Hodgie kakkoskentän keskelle ja laittamalla laidoille Sebastian Repo ja Morten Poulsen saataisiin todennäköisesti yksi tehokas ketju lisää Pelicansin vastustajien kauhuksi.

Repo ei ole vielä avannut maalitiliään, mutta jokainen meistä tietää miehen maalintekopotentiaalin, kunnon ruokkija vain on puuttunut. Hodgmanin hankinnan jälkeen ei enää puutu. Tosin on muistettava, että Hodgmanin debyytti tapahtuu vasta marraskuun puolella, johtuen ns. artistiverosta (pelaaja on maassa alle 6kk), joka osin myös taloudellisesti mahdollisti tämän diilin. Hodgmanin tulo joukkueeseen tarkoittaa myös sitä, että neloskenttäkin on entistä vahvempi, kun siellä viilettävät Rekonen, Heino ja Björninen. Vartiainen ja Alanne pitävät huolen siitä, että kilpailu pelipaikoista on kova jatkossakin.

Pelicansin tilanne vaikuttaa siis tällä hetkellä erittäin valoisalta. Tätä valoa yrittää tänään perjantaina Lahden Isku Areenasssa himmentää mielenkiintoinen sarjatulokas Mikkelin Jukurit, joka on hämmästyttänyt lätkätietäjiä ympäri maan. Jukureiden piti olla kaikkien mielestä sarjan heittopussi, mutta mitä vielä, tällä hetkellä joukkue majailee sarjassa kolmantena ja pisteitäkin on yksi enemmän kuin Pelicansilla. Jukurit tuo kotoiseen liigaamme todella tervetulleen piristysruiskeen, jota on kaivattu. Jukureita ei todellakaan kannata aliarvioida. Edessä on paljon kovempi matsi kuin viime lauantainen KooKoo-peli, joka hoideltiin komeasti 8-0. Tulosvetoon laittaisin silti Pelicansille 5-2 voiton ja ensimmäistä kertaa tällä kaudella nelosella alkavan yleisömäärän.

Pete Salomaa


Kolumnistin muut kolumnit