Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

miten toteuttaa tasa-arvoa.kun nainen on kyvytön tehtävissään.poliisissakin tämä tuli ilmi.jo 30 prosentin kiintiö henkilökunnassa .tekee tiukkaa suoriutua työssä.napsivat rusinat pullasta.tasa-arvon nimissä. 23.10.2017 08:32
taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Jussi MELASTELUA
 

Valtamedia vaikenee yhä maahanmuutosta

Suomalaiset ovat aina luottaneet Ylen uutisiin ja yleensäkin valtamediaan enemmän kuin muut pohjoismaalaiset. Meillä on edelleen vahva usko instituutioihin ja auktoriteetteihin, mutta nyt sosiaalisen median myötä sokea usko on viimeinkin hiipumassa.

Toisaalta meillä on äänekäs osa ihmisiä, jotka kokevat oman ajattelunsa niin paljon kansallisesta valtavirrasta poikkeavana, että tuovat äänekkäästi mielipiteensä julki internetissä ja myös kritisoivat valtamedian tarjontaa. Aikaisemmin meille oli lehdistössä Neuvostoliitto tabu, eikä siitä uskallettu sanoa juurikaan poikkipuoleista, vaikka itärajan toisella puolella käyneet kykenivät omilla silmillään toteamaan sosialistisen kurjalan menon.

Nyt faktojen kyseenalaistaminen lisääntyy ja uutisille alkaa ilmestyä ns. vastauutisia netissä. Tilanne on myös Suomen mediassa muuttunut. Taloustilanne aiheuttaa sen, että resursseja on lehdistössä leikattu ja esimerkiksi viime tammikuussa tehdyssä YouGov-markkinatutkimuksissa on havaittu, että jopa yli 60 prosenttia Suomen vastaajista pitää maahanmuuton uutisointia epätarkkana.

Seitsemän maan kansalaisista suomalaiset pitivät mediaansa selvästi oikeistolaisempana, etenkin taloudesta, asumisesta ja terveydestä raportoitaessa. Näissä väitteissä on todellakin totta toinen puoli. Useat mediat ovat sulkeneet maahanmuuttouutisten yhteydessä olevat keskustelupalstansa kokonaan tai osittain. Toimittajat melkein poikkeuksetta näkevät maahanmuuton olevan ainoastaan myönteinen uutinen. Valtalehdistö toitottaa, kuinka paljon maahanmuutosta on Suomelle hyötyä. Asioita demonisoidaan, eivätkä poliisit aina anna tai kerro läheskään kaikkia lukuja ja rikostilastoja maahanmuuttoasioista.

Asiallisesti, mutta kriittisesti suhtautuvat toimittajat leimataan natseiksi. Olen huomannut itsekin, että media on koko ajan kuvannut maahanmuuttajat voimavaraksi ja moniosaajiksi, jotka pelastavat Suomen. Samaan aikaan tavallisia suomalaisia on leimattu ja kuvattu mediassa luusereiksi, pahoiksi ja häviäjiksi.

Yritin tätä juttua kirjoittaessani hankkia tietoja eri lähteistä todellisen maahanmuuton kustannuksista Suomessa vuonna 2015, mutta se oli vaikeaa ja hankalaa, koska todellisia lukuja kuntakohtaisesti ei ollut saatavissa ja muutkin luvut olivat mutu-luokkaa. Arviot liikkuvat miljardin ja kahden miljardin välillä laskentatavasta riippuen ja niistä löytyy monta totuutta. Maahanmuuttovirasto ilmoittaa toisia lukuja toiset lähteet toisia.

Valtamedialle pahin uhkakuva on, että syntyy sitä kritisoiva vaihtoehtomedia, kuten USA:ssa, joka on oikeasti luotettava eikä MV-lehden kaltainen riman alitus huitaisu sosiaalisessa mediassa. Jokainen medialukutaitoinen ja kriittinen lukija voi itsekin päätellä, miten rasismi kirveellä voi heilua valtamediassa. Otanmäen henkirikosta ei saa edes pääministeri rinnastaa asema-aukion tapahtumiin. Miksi kysyn MINÄ?

Juhani Melanen

 

 


Kolumnistin muut kolumnit