Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Sipe Lelu
Pelicansin hallituksen jäsen Sipe Santapukki ja Janne Laukkanen näkevät Pelicansin tulevaisuuden hyvänä. 

Sipe Santapukki:
Pasi Nurmisella on turkoosi sydän

Apulannan rumpalina paremmin tunnettu Sipe Santapukki valittiin monen yllätykseksi kesäkuussa SM-liigajoukkue Lahden Pelicansin hallitukseen. Santapukin toimialueeksi määriteltiin tuolloin Isku Areenan tapahtumapuoli. Mistä oikein on kysymys?

- Ykkösasia on tietenkin se, että jengi viihtyisi peleissä ja saisivat tarvitsemansa palvelut pelin aikana ja erätauoilla helposti. Erätauot ovat lyhyitä ja porukkaa paljon. Itse olen vuosia käynyt peleissä ja nähnyt maksavan asiakkaan silmin miten asiat on hoidettu. On oikeastaan sama onko hallilla kaksituhatta tai neljätuhatta katsojaa, kioskimyyntiin se ei suuresti vaikuta. Tämä tarkoittaa sitä, että jengi ei ehdi ostaa erätauon aikana jonojen takia tai ei yksinkertaisesti edes viitsi lähteä jonottamaan. Siihen on panostettu, että jonoja saataisiin lyhennettyä ja palveluja nopeutettua.
Yksi esiin noussut visio jonojen minimoiseksi on älypuhelinsovellus, jonka avulla voisi tilata vaikkapa sen kahvin ja sämpylän suoraan omalle istuinpaikalleen.

- Toinen tuohon tapahtumapuoleen liittyvä fakta on se, ettei Lahden jäähallia ole paljon osattu käyttää jääkiekkoilun ulkopuolisiin tapahtumiin. Sieltä puolelta olisi varmasti muutama euro kerättävissä myöntää Santapukki

Pelicansin hallitus ja omistuskuviot ovat olleet kesällä enemmän esillä kuin jääkiekolliset tekijät. Millä mielellä olet seurannut keskustelua Pelicansista kesän aikana?
- Lähinnä olen seurannut tilannetta sivusta ja jopa naureskellut, että kaikenlaista sitä onkin. Hallituksessa on kiva olla messissä ja nähdä läheltä mihin lahtelainen jääkiekko on menossa. Ja tietenkin olla itsekin mukana, muutakin kuin vain fanina kertoo Santapukki.

Mitä odotat ensi kaudella Pelicansilta pelillisesti?
- Meillähän ei ole mikään nimekkäin materiaali, mutta aika hyviä ennusmerkkejä on nähty harjoituskaudella. Jopa Växjön pelaajat kehuivat Pelicansia paremmaksi kuin Frölundaa, joka on aika isosti sanottu. Ketään pelaajaa en osaa nostaa esille, vaan vahvuus löytyy nimenomaan joukkuepelaamisesta

Vanhana heinolalaisena Santapukki arvostaa korkealle Pelicansin ja Peliittojen yhteistyötä, jonka avulla Pelicansin A-junioreista pääsee pelaamaan Mestistä Peliittoihin ja Peliitoistakin on mahdollista nousta liigajäille.
- Koska isot seurat kyttäävät näitä meidän tulevia tähtiämme, täytyy meidänkin olla ajoissa hereillä jatkosopimusten kanssa.

Vaikka Pelicansia on kesän aikana riepoteltu mediassa hallituskuvioista enemmän kuin tarpeeksi on Santapukilla kova luotto pääomistaja Pasi Nurmiseen.
- Jos jollain on iso turkoosinvärinen sydän, niin se on Pasi Nurmisella. Pasi tekee hommia suurella inohimolla. Kyllä tässä minun mielestäni on selkeä suunta siinä mihin lahtelaista jääkiekkoa ollaan viemässä ja tulevaisuudessa on tulossa vielä paljon hyvää uskoo Santapukki näin uuden kauden alla.

-Pete Salomaa- Janne Laukkanen:
"Kotikaupunkiin oli mukava palata"

Jokaisen joukkueen tavoitteena on tietenkin ennen kauden alkua mestaruus. Toivottavasti Pelicans pelaa tasaisen sarjakauden, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen sanoo.

Laukkanen ei olisi lähtenyt urheilutoimenjohtajaksi, jos hän ei uskoisi menestykseen.
- Menestykseen ei ole oikopolkuja. Töitä on tehtävä hyvällä sykkeellä ja pitkäjänteisesti.

Slovakian turnausvoitto kertoo ainakin sen, että harjoittelukausi on onnistunut Pelicansilta hyvin.
- Turnaus jälkeen oli tyytyväinen olo. Joukkuehenki on hyvä ja muutenkin koko tiimi toimii hyvin yhteen.

Urheilutoimenjohtaja aikoo kiertää sarjakauden ensimmäiset peli joukkueen mukana.
- Lokakuun alussa katsotaan valmentajien kanssa täytyykö korjausliikkeitä tehdä.

Junioritoimintaan huomiota

- Haluan antaa lahtelaisille nuorille jääkiekkoilijoille mahdollisuuden nousta kotikaupungin liigajoukkueeseen.

Lahtelainen juniorikasvatustyö on ollut aina laadukasta ja sen jatkojalostaminen on myös uuden urheilutoimenjohtajan yksi työn osa-alue.
- Olen jo käynyt katsomassa juniorijoukkueiden pelejä ja hyvältä näyttää.

Laukkanen aikoo hyödyntää urheilutoimenjohtajan työssä omia aktiiviuranaikaisia kokemuksia.
- Muistan hyvin, kun itse pääsi joskus harjoittelemaan vanhempien pelaajien kanssa. Jos A- tai B -junioreille tarjoaa mahdollisuuden harjoitella muutaman kerran liigajoukkueen kanssa, niin se antaa kummasti buustia harjoitteluun. Lahdessa on Laukkasen mielestä myös hyvät harjoitteluolosuhteet.

Lahti on jääkiekkokaupunki

- Oli tosi mukava palata Lahteen. Oman kotikaupungin jääkiekkomenestyksen hyväksi aion tehdä paljon työtä.

Lahti näyttää Laukkasen mukaan hieman erilaiselta kuin 1990 -luvun alussa, jolloin mies pyyhki kotikaupungin pölyt niskastaan.
- En ole koskaan unohtanut Lahtea. Omat vanhemmat asuvat vielä samassa talossa Liipolassa, josta itse lähdin maailmalle.

Ennen ammattilaisvuosia Laukkanen harjoitteli paljon Kerinkallion luistinradalla ja jäähalleilla.
- Kuulin, että alueella ei ole enää jäähallia vaan sinne on rakennettu asuinalue. On pakko käydä katsomassa paikkaa syksyn aikana.
- Onneksi oma kotikenttä Liipolassa on vielä entisessä loistossaan. Ehkä siellä täytyy käydä fiilistelemässä omien lasten kanssa tulevana talvena.

-Petri Görman- 

 


Ajankohtaista -arkisto