Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

miten toteuttaa tasa-arvoa.kun nainen on kyvytön tehtävissään.poliisissakin tämä tuli ilmi.jo 30 prosentin kiintiö henkilökunnassa .tekee tiukkaa suoriutua työssä.napsivat rusinat pullasta.tasa-arvon nimissä. 23.10.2017 08:32
taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Sipe
Sipe Santapukki ei tarkkaan tiedä montako kultalevyä Apulanta on vastaanottanut uransa aikana. 
- Mukava, että nyt ne sai mahtumaan kaikki samalle seinälle, kotona kun ei ollut tarpeeksi tilaa totesi Sipe 

Apulandia avautuu Hennalassa

Perjantaina avataan Hennalan kasarmialueella, vanhassa sotilasmusiikkimuseon tiloissa hieman toisenlainen museo. Rock-yhtye Apulanta osti vuosi sitten rakennuksen sen jäätyä tyhjilleen ja on siitä lähtien remontoinut ja suunnitellut rakennuksesta oman päämajansa, Apulandian.

- Apulandian synnyinsanat taidettiin lausua jo vuonna 1993, kun Tontsan (Wirtanen) kanssa pähkäiltiin, että jotain tälläistä pitäisi saada aikaan. Apulandia-nimi tuli silloin juuri avatun Vasalandian mukaan. No liki 25 vuotta meni, kunnes siitä tuli totta. Totta kai tarvittiin kaikki nämä vuodet, että saimme kerättyä tarpeeksi tavaraa katseltavaksi tuonne museon puolelle kertoo Apulanta-yhtyeen rumpali Sipe Santapukki ja siemaisee samalla Apulanta-mukistaan hörpyn bändin omaa kahvia, nimeltään loogisesti Kahvi.

Apulanta on aina ollut oman tiensä kulkija. Siitä kertovat jo bändin oheistuotteet, sillä aika harvalta bändiltä löytyy bändin mukaan nimettyä kanankakkaa tai kahvia. Bändi on Do It Yourself-ideologian mukaisesti aina tehnyt kaiken itse, punk-hengessä. Ja myös onnistunut siinä mainiosti. Jopa niin mainiosti ja isosti, että puritaanisimmat punkkarit eivät enää korvaansa Apulannan suuntaan lotkauta, vaikka sama DIY-meininki on edelleen bändissä voimissaan.
- DIY on niin punkkia kun vain olla ja voi, kun kaikki tehdään itse. Mutta punk-uskottavuuden raja kulkeekin siinä, että ei saa kuitenkaan menestyä naureskelee Santapukki, joka on alusta lähtien ollut sitä mieltä, että Apulannasta tulee maailman kovin bändi.

Apulannalla on tietenkin myös oma levy-yhtiö, jossa yhtye on saanut tehdä juuri sellaista musiikia kuin on itse halunnut. Bändin alkuaikojen tuotannon julkaisi Launeen Rahkakadulla aloittanut legendaarinen Levy-yhtiö, jota pyöritti Arska Tiainen omassa huoneessaan.
- Arskalle olemme ikuisessa kiitollisuuden velassa, sillä hän pisti hommat pyörimään, jopa oman terveytensä uhalla. Arskan oppeja tässä edelleen ammennetaan myöntää Santapukki

Museon sisälle tultaessa muhkea kultalevyseinä kertoo, että Suomen kansa on rakastanut Apulantaa alusta lähtien.
- Kultalevyt on se paras palkinto, sillä se tunnustus tulee suoraan yleisöltä. Emma-palkintojakin meillä on muistaakseni viisi kappaletta, mutta kolme niistä taitaa olla kadoksissa. Kertoo ehkä siitä, mitä mieltä olemme raatien jakamista palkinnoista.
Apulannalle fanit ovat erityisen tärkeitä.
- Ennen ensimmäistäkään julkaisua laitoimme Suosikkiin kirjeenvaihtopalstalle ilmoituksen jossa punk-yhtye Apulanta etsi ihailijoita. Saimme useita satoja kirjeitä ja se toimikin lähtölaukauksena faniklubin toiminnalle. Yksi seinä museon puolella onkin omistettu fanien kirjeille kertoo Santapukki.

Mitä kaikkea sitten Apulandia sisältää?
- Kahvilan lisäksi Apulanta-museon, joka on hieman hämäävä käsite, sillä museoon emme todellakaan ole vielä valmiita. Oikea nimi voisi olla vaikka Tarinoiden säilytyspaikka. Olemme keränneet tänne kaikkea mahdollista bändin uran varrelta. mm. kaikki 1400 keikkaa on listattu ja niitä pääsee selaamaan interaktiivisesti näytöltä. Lisäksi täältä löytyy meidän treenikämppä ja varasto. Kyseessä on siis eräänlainen Apulanta-yhtyeen päämaja. Eikä tänne tule pelkästään Apulanta-faneja, sillä Metsä-Hennalan väki on ottanut kahvilan jo omaksi paikakseen iloitsee Santapukki, jonka itsekeräämiä sieniä ja marjoja käytetään mm. kahvilan piirakoiden raaka-aineina.

Iso kasa kultalevyjä, Apulandia, kirja, isoja jäähalli-keikkoja ja nyt vielä elokuva. Mitä vielä Apulanta voi saavuttaa tulevaisuudessa?
- Niin kauan kun on nälkää, niin kauan tulee uusia ideoita. Mahdotonta sanoa, mitä seuraavaksi keksitään. Jos loiste silmistä sammuu, ollaan pulassa, mutta sitä ei onneksi ole näköpiirissä linjaa Santapukki lopuksi

Apulannan faneille museo on varmasti must-paikka ja eräänlainen pyhiinvaellusmatkan kohde. Kahvilassa voi silti käydä nauttimassa hyvät kahvit vaikkei bändin tuotantoa edes tuntisi. Vielä kun kahvilassa voi hyvällä onnella tavata idolinsa, voidaan odottaa, että perjantaista lähtien Apulandian ovi käy tiuhaan.

Teksti & kuva: Pete Salomaa

INFO: Apulandian avajaisia vietetään perjantaina kello 15-21 Hennalassa osoitteessa Helsingintie 199.

 


Ajankohtaista -arkisto