Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Eppu Normaali
Eppu Normaali järjesti upeat 40-vuotisjuhlat faneilleen Tampereen ratinan stadionilla.

Eppu Normaali juhli näyttävästi 40-vuotisjuhliaan

Yli 30 000 Eppu-fania saapui lauantaina juhlimaan 40-vuotiasta suomirockin legendaa Eppu Normaalia. Tampereen Ratinan stadionin oli viimeistä penkkiä myöten loppuunmyyty ja niin yleisö kuin bändikin olivat varmasti tyytyväisiä konsertin jälkeen. Liki nelituntisessa konsertissa kuultiin kaikki yhtyeen hitit ja muitakin, hieman harvinaisempia helmiä uran varrelta. Kaiken kaikkiaan kappaleita kuultiin yli neljäkymmentä, mutta silti konsertti ei tuntunut tippaakaan liian pitkältä.

Koko juhla alkoi Martti Syrjän ja Juha Torvisen tekemällä ensimmäisellä yhteisellä biisillä "Asustelaulu", kappele, jonka Syrjä ja Torvinen esittivät kahdestaan. Sen jälkeen alkoikin kimara suomalaista Rock-historiaa vailla vertaa. Vaikka yhtyeen jäsenten keski-ikä lähenee jo kovaa vauhtia 60 vuotta, ei Eppu Normaalia kannata vielä liputtaa eläkkeelle. Rennosti tapansa mukaisesti Eput esiintyivät kotoisasti t-paidoissa ja farkuissa, ihan niin kuin aina. Ja meininki oli kaikkea muuta kuin seestynyt. Nämä sedät jaksavat heilua.

Ensimmäisenä illan vierailijoista lavalle kapusi Mikko Saarela, Eppu Normaalin alkuaikojen basisti ja sanoittaja, saaden huimat aplodit yleisöltä. Eero "Safka" Pekkonen vastaavasti ihastutti tuttuun tapaansa niin koskettimilla kuin haitarillakin kappaleissa "Murheellisten laulujen maa" ja "Pimeyden tango"

Kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin johtama 90-henkinen Tampere Filharmonia päästettiin irti keikan ensimmäisen puoliskon loppuvaiheilla. Orkesteri tuli esiin lavan väliseinän takaa kuin tyhjästä. Ensimmäinen sinfoniaorkesterin kanssa esitetty kappale oli "Hipit rautaa" . Seuraavaksi kuultiin hieno sovitus upeasta "Lensin matalalla" kappaleesta. Kaiken kaikkiaan Eppujen ja Filharmonikkojen yhteistyö oli saumatonta ja toimivaa. Parinkymmenen biisin jälkeen olikin aika pitää väliaika. Ymmärrettää, sillä 40 biisin soittaminen putkeen ei olisi ollut millään tavalla järkevää. Ei bändille, eikä yleisölle.

Toinen setti alkoi Filharmonian Eppu-potpurilla, johon Eput hyppäsivät mukaan lennossa. Loppu olikin sitten silkkaa musiikillista ilotulitusta ja hittikimaraa, sillä Eppujen repertuaarista toden totta löytyy uskomaton määrä meidän suomalaisten geenikarttaan iskostuneita biisejä. mm. "Baarikärpänen", "Urheiluhullu", "Tahroja paperilla", "Vihreän joen rannalla" ja "Kitara, taivas ja tähdet" saivat yleisön tanssimaan ja laulamaan mukana. Eppujen 40-vuotisynttärit lopetettiin komeasti Eppujen alkuaikojen hittiin "Njet Njet", joka vedettiin encorena, 30 000 ihmisen yhtyessä yhteislauluun. Illan päätti ilotulitus. Tosin koko ilta oli yhtä musiikillista ilotulitusta kaikille Eppu Normaali-faneille. Jäämme odottamaan loppuvuonna ilmestyvää Eppu Normaali-elokuvaa, jonne varmasti tallentui konsertista makoisaa materiaalia.

Teksti: P.Salomaa
Kuva: T. Palsa

 


Ajankohtaista -arkisto