Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


kirkko

Kaikki on valmiina

On juhlien aika! Monessa kodissa valmistellaan tänä keväänä ja kesänä juhlia, ja suuret pidot on sunnuntain evankeliumissakin (Luuk. 14:16-24). Kaikkia juhlien järjestäjiä yhdistävät samat huolet: kunpa valmistelut onnistuisivat, kunpa ruoka riittäisi... ja kunpa kutsutut vieraat pääsisivät tulemaan. Yleensä me pyydämme ihmisiltä vastausta kutsuihimme, niin että tiedämme aika tarkkaan, moniko tulee häihin ja ristiäisiin, synttäreihin ja valmistujaisjuhliin. Mutta raamatunkertomuksessa on toisin. Mies oli lähettänyt ajoissa kutsun, mutta sitten h-hetkellä palvelija lähti vielä sanomaan kutsutuille, että nyt on kaikki valmista.

Raamatun pidoille meinasi käydä huonosti. Kutsutut kieltäytyivät yksi toisensa perään. He esittivät verukkeita. Joku oli ostanut pellon, ja juuri nyt piti lähteä sitä katsomaan. Sama tilanne oli härkien ostajalla. Kolmas oli mennyt juuri naimisiin eikä kaivannut päästä näihin pitoihin. Kutsua ei pidetty arvossa, siksi ihmiset keksivät tekosyitä. Muut asiat olivat tärkeämpiä. Silloin isäntä teki ihmeellisen ratkaisun: hän lähetti palvelijansa kaupungin kaduille ja kutsui juhliinsa köyhät ja raajarikot, sokeat ja rammat. Niissä pidoissa yllättävät ja yllättyneet ihmiset saivat nauttia pöydän antimista ja juhlatunnelmasta.

Jeesus halusi kuvat vertauksellaan Jumalan kutsua ja taivaan valtakuntaa. Jumala kutsuu aivan kaikkia yhteyteensä. Moni voi luulla, että kristittynä eläminen on tiukkaa, tylsää ja raskasta, mutta Jeesuksen mukaan Jumalan lähelle pääseminen on juhlaa. Jumalan lapsi elää tätä tavallista elämää, mutta kaiken takana ja kaiken alla on luottamus Jumalan armoon ja apuun.

Jumala on tehnyt valmiiksi kaiken, mitä pelastukseen tarvitaan. Jeesus on täyttänyt työn, siksi me saamme vain ottaa kutsun vastaan ja astua sisään. Ehtoollispöydässä me saamme kokea anteeksiannon ilon ja yhteyttä Vapahtajaan. On hyvä olla, kun kaikki on valmiina.

Riitta Särkiö

 


Kolumnistin muut kolumnit