Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Nguyen Närpiöstä, päivää!

13.10.2017

Juhani Melanen

Lahen Tilakeskus vai Pilakeskus?

13.10.2017

Papin Palsta

Hyvää elämää etsimässä

13.10.2017

Ville Skinnari

Koko perheen päiväkoti

13.10.2017


Ile  ILEN HAJATELMAT
 

Lyömäaseena pesäpallo

Kirjoitin viimeksi, miten jääkiekon MM-kisat olivat rauhoittaneet sosiaalisen median hetkellisesti vihapuheista. Varsin pian palattiin kuitenkin normaaliin arkeen, kun Espoon perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja, entisenä MTV3:n uutisankkurina tunnettu Seppo Huhta ärähti pesäpallosta. Syynä oli Espoon vihreiden 5. päivänä kesäkuuta järjestämä monikulttuurinen pesäpallotapahtuma, jonne on kutsuttu myös nuoria turvapaikanhakijoita.

Huhdan mielestä pesäpallosta ei saa tekemälläkään monikulttuurista urheilulajia, koska se on meidän oma keksintömme ja siksi suomalaisempaa kuin jääkiekko. Hänen mielestään myös termi monikulttuurinen on synonyymi muhamettilaisuudelle. "Ihan oikeasti, rakkaat vihreät, eikö teillä ole mitään tolkkua? Seuraavaksi varmaankin saamme teiltä kutsun sinivalkoiseen kivitykseen", Huhta kirjoittaa.

Raivo on pimentänyt maahanmuuttofoobisen Huhdan ajatuksenjuoksun usein aiemminkin, mutta tällä kertaa miehen päättelykyky pätkii pahemman kerran. Vihreiden puhtaasti pyytettömänä tarkoituksena on esitellä perisuomalaista urheilulajia, ja opettaa sitä kautta maahanmuuttajille suomalaista liikuntakulttuuria. Tätähän on Huhtakin moneen kertaan kirjoituksissaan toivonut: yrittää sopeuttaa mamuja maan tavoille. Miksi siis esitellä seuraavaksi kivitystä, joka ei todellakaan kuulu länsimaisiin perinteisiin, vaan on monelle turvapaikanhakijalle varsin kipeää todellisuutta ja yksi niistä ilmiöistä, jonka vuoksi he ovat lähteneet omasta kotimaastaan?

Jopa ironisena heittona Huhdan lausuma oli mauton. Julkista kivitystä harrastetaan Suomessa korkeintaan mediassa, ja sielläkin kiviä heittelee lähinnä persujen maahanmuuttovihamielinen äärisiipi. Maahanmuuttokriittisten poukkoilu on välillä aivan käsittämätöntä. Ensin maahanmuuttajia halutaan patistaa uuden kotimaan tavoille. Sitten, kun niin tehdään, toimitaan jälleen väärin ja ollaankin islamisoimassa Suomea.

Ihmettelen muutenkin, miten Huhta on muuttunut paitsi mielipiteiltään, myös ihmisenä siirryttyään kokoomuksen listoilta perussuomalaisiin. Torniosta lähtöisin oleva Huhta esiintyi uutisankkurina toimiessaan kansainvälisenä miehenä, joka oli ylpeä kotipaikkansa monikulttuurisesta taustasta. Hän kehui Torniota yhdeksi Suomen kansainvälisimmäksi kaupunkiksi ja oli siinä ehdottomasti oikeassa. Tuskinpa raja-alueella Haaparannan puolella asuvia ruotsalaisia kiellettiin hänen nuoruudessaan koskemasta pesäpallomailaan. Nyt mailat heiluvat Tornion ja Kemin seudulla ihan muissa merkeissä.

Tänään Huhta, joka työskenteli televisiossa objektiivisena tiedonvälittäjänä, tunnetaan Espoon valtuustossa äärimmäisen voimakkaista ilmaisuistaan. Muhametti ja partalapsi ovat usein käytettyjä termejä hänen sanavarastossaan. Sananvapauden rajoja testatessaan entinen toimittaja on unohtanut paitsi hyvä käytöstavat, myös suomen kieliopin. Netissä Huhta viljelee törkeyksiä kuin pahainen katujätkä.

En tiedä, kuuluiko pesäpallon kehittäneen Tahko Pihkalan toiveisiin pitää se sisäsiittoisena lajina. Tuskin. Pesäpallo on niin lähellä baseballia, että voisi hyvinkin ottaa tulta alleen maahanmuuttajien keskuudessa. Sitä paitsi jokaisessa urheilulajissa piilee monkulttuurisuuden siemen. Eikös urheilun tarkoituskin ole yhdistää erilaisia kansoja ja kansakuntia keskenään?

Ilkka Isosaari

 


Kolumnistin muut kolumnit