Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Ile  ILEN HAJATELMAT
 

Lyömäaseena pesäpallo

Kirjoitin viimeksi, miten jääkiekon MM-kisat olivat rauhoittaneet sosiaalisen median hetkellisesti vihapuheista. Varsin pian palattiin kuitenkin normaaliin arkeen, kun Espoon perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja, entisenä MTV3:n uutisankkurina tunnettu Seppo Huhta ärähti pesäpallosta. Syynä oli Espoon vihreiden 5. päivänä kesäkuuta järjestämä monikulttuurinen pesäpallotapahtuma, jonne on kutsuttu myös nuoria turvapaikanhakijoita.

Huhdan mielestä pesäpallosta ei saa tekemälläkään monikulttuurista urheilulajia, koska se on meidän oma keksintömme ja siksi suomalaisempaa kuin jääkiekko. Hänen mielestään myös termi monikulttuurinen on synonyymi muhamettilaisuudelle. "Ihan oikeasti, rakkaat vihreät, eikö teillä ole mitään tolkkua? Seuraavaksi varmaankin saamme teiltä kutsun sinivalkoiseen kivitykseen", Huhta kirjoittaa.

Raivo on pimentänyt maahanmuuttofoobisen Huhdan ajatuksenjuoksun usein aiemminkin, mutta tällä kertaa miehen päättelykyky pätkii pahemman kerran. Vihreiden puhtaasti pyytettömänä tarkoituksena on esitellä perisuomalaista urheilulajia, ja opettaa sitä kautta maahanmuuttajille suomalaista liikuntakulttuuria. Tätähän on Huhtakin moneen kertaan kirjoituksissaan toivonut: yrittää sopeuttaa mamuja maan tavoille. Miksi siis esitellä seuraavaksi kivitystä, joka ei todellakaan kuulu länsimaisiin perinteisiin, vaan on monelle turvapaikanhakijalle varsin kipeää todellisuutta ja yksi niistä ilmiöistä, jonka vuoksi he ovat lähteneet omasta kotimaastaan?

Jopa ironisena heittona Huhdan lausuma oli mauton. Julkista kivitystä harrastetaan Suomessa korkeintaan mediassa, ja sielläkin kiviä heittelee lähinnä persujen maahanmuuttovihamielinen äärisiipi. Maahanmuuttokriittisten poukkoilu on välillä aivan käsittämätöntä. Ensin maahanmuuttajia halutaan patistaa uuden kotimaan tavoille. Sitten, kun niin tehdään, toimitaan jälleen väärin ja ollaankin islamisoimassa Suomea.

Ihmettelen muutenkin, miten Huhta on muuttunut paitsi mielipiteiltään, myös ihmisenä siirryttyään kokoomuksen listoilta perussuomalaisiin. Torniosta lähtöisin oleva Huhta esiintyi uutisankkurina toimiessaan kansainvälisenä miehenä, joka oli ylpeä kotipaikkansa monikulttuurisesta taustasta. Hän kehui Torniota yhdeksi Suomen kansainvälisimmäksi kaupunkiksi ja oli siinä ehdottomasti oikeassa. Tuskinpa raja-alueella Haaparannan puolella asuvia ruotsalaisia kiellettiin hänen nuoruudessaan koskemasta pesäpallomailaan. Nyt mailat heiluvat Tornion ja Kemin seudulla ihan muissa merkeissä.

Tänään Huhta, joka työskenteli televisiossa objektiivisena tiedonvälittäjänä, tunnetaan Espoon valtuustossa äärimmäisen voimakkaista ilmaisuistaan. Muhametti ja partalapsi ovat usein käytettyjä termejä hänen sanavarastossaan. Sananvapauden rajoja testatessaan entinen toimittaja on unohtanut paitsi hyvä käytöstavat, myös suomen kieliopin. Netissä Huhta viljelee törkeyksiä kuin pahainen katujätkä.

En tiedä, kuuluiko pesäpallon kehittäneen Tahko Pihkalan toiveisiin pitää se sisäsiittoisena lajina. Tuskin. Pesäpallo on niin lähellä baseballia, että voisi hyvinkin ottaa tulta alleen maahanmuuttajien keskuudessa. Sitä paitsi jokaisessa urheilulajissa piilee monkulttuurisuuden siemen. Eikös urheilun tarkoituskin ole yhdistää erilaisia kansoja ja kansakuntia keskenään?

Ilkka Isosaari

 


Kolumnistin muut kolumnit