Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Jussi  MELASTELUA
 

Lahden suurin ongelma on päätöksenteon avoimuus ja johtajuuden puute

Mediasta on tullut digiaikana politiikan teon keskeisin ja tärkein tekijä. Lahtelaisten vallankäyttäjien pieni sisäpiiri "oma etu tärkein etu" -periaatteella toimiva klikki on onnistunut uskomattoman hyvin rollaamaan ja manipuloimaan lahtelaisia yksinkertaisia valtuutettuja bulvaaneina toimivien virkamiestensä avulla painamaan nappia kuin Pavlovin opetetut koirat kuola suussa.

Valtuutetut ovat vajonneet kumileimasimiksi, koska kykenemättömyys omaan ajatteluun ja kunnianhimo ottaa asioista selvää on heiltä kadonnut.
Erittäin ovela veto oli valita rahalla kolkkapoikatrio Nissinen, Himanen ja Koskinen potkimaan epäilyttäviä ja osin laittomuuden rajamailla olevia hankkeita eteenpäin.  He ovat sordiino isojen poikien pelikentällä ja karttavat vastuuta kuin Putin Venäjällä. Heille on tärkeää olla lojaali isännille ja heiluttaa häntää kiltisti. He siunaavat epäpätevien lahtelaisvirkamiesten päätökset nojaten vanhaan liturgiaan ellei tee mitään ei tee virkavirhettäkään.

Vastuuta ei Lahdessa selvistä päätöksistä tunnu kantavan kukaan; olipa kyse vapaussodan muistomerkkien turmelemisesta tai epäonnistuneesta ja liian pienestä ja epäkäytännöllisestä matkakeskuksesta; konserttisalin peruskorjauksesta puhumattakaan. Muistan, kuinka lastentarhan opettaja Himanen, hehkutti ystävänsä Pasi Tinnilän valitsemista urakoimaan vanhaa ja kunnianarvoisa Lahden musiikkiopisto kuin paavi Jeesuksen uutta tulemista. Missä ovat hänen kommenttinsa nyt tästä asiasta?

Oleellista kaikessa tuntuu Lahdessa olevan valvonnan puute , selkeän johtamisjärjestelmän puuttuminen sekä esimiesten epäpätevyys valvoa esiteltäviä asioita lautakunnissa. Juuri tämä vastuun epämääräisyys, on se keppihevonen, jolla härski kaupungin hallitus Lahdessa ratsastaa nyt ja luottaa Lahden valtuuston kyvyttömyyteen tulla rohkeasti esiin puolustamaan lahtelaisten etuja ja arvoja.

Luulisi, että äänestäjiäkin kiinnostaisi, miten heidän verorahojaan käytetään. Nyt Lahden johdon valitsema linja eli "tahallinen hiljaisuus" on purrut erinomaisesti. Tietoja ei luovuteta edes kaupungin kansilasta. Kukkona tunkiolla häärii joka paikan perusinsinööri Myllyvirta, joka Mikkelin metodein lahtaa Lahden velkaiseksi ongelmajätteeksi, joka on helppo ojentaa Fortumille eläkkeelle lähtölahjana. Hän voi kevein mielin ottaa vesivadin ja pestä kätensä Pontius Pilatuksen tavoin sanoen: "Syytön minä olen tämän kaupungin tuhoon."

Odotan mielenkiinnolla, miten hän puhuu MM-kisoissa ensi vuonna ja kehua retostaa Lahden mainetta talviurheilun Mekkana. Kuitenkin kaiken tämänkin ovat mahdollistaneet tuhannet vapaaehtoiset lahtelaiset, jotka eivät uskalla silti huhtikuussa valita kotikaupungillemme uusia kyvykkäitä päättäjiä näiden vanhojen pierujen tilalle.

Oi aikoja, oi tapoja, mutta onneksi tarkoitus pyhittää keinot.

Juhani Melanen

 


Kolumnistin muut kolumnit