Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Jussi  MELASTELUA
 

Lahden suurin ongelma on päätöksenteon avoimuus ja johtajuuden puute

Mediasta on tullut digiaikana politiikan teon keskeisin ja tärkein tekijä. Lahtelaisten vallankäyttäjien pieni sisäpiiri "oma etu tärkein etu" -periaatteella toimiva klikki on onnistunut uskomattoman hyvin rollaamaan ja manipuloimaan lahtelaisia yksinkertaisia valtuutettuja bulvaaneina toimivien virkamiestensä avulla painamaan nappia kuin Pavlovin opetetut koirat kuola suussa.

Valtuutetut ovat vajonneet kumileimasimiksi, koska kykenemättömyys omaan ajatteluun ja kunnianhimo ottaa asioista selvää on heiltä kadonnut.
Erittäin ovela veto oli valita rahalla kolkkapoikatrio Nissinen, Himanen ja Koskinen potkimaan epäilyttäviä ja osin laittomuuden rajamailla olevia hankkeita eteenpäin.  He ovat sordiino isojen poikien pelikentällä ja karttavat vastuuta kuin Putin Venäjällä. Heille on tärkeää olla lojaali isännille ja heiluttaa häntää kiltisti. He siunaavat epäpätevien lahtelaisvirkamiesten päätökset nojaten vanhaan liturgiaan ellei tee mitään ei tee virkavirhettäkään.

Vastuuta ei Lahdessa selvistä päätöksistä tunnu kantavan kukaan; olipa kyse vapaussodan muistomerkkien turmelemisesta tai epäonnistuneesta ja liian pienestä ja epäkäytännöllisestä matkakeskuksesta; konserttisalin peruskorjauksesta puhumattakaan. Muistan, kuinka lastentarhan opettaja Himanen, hehkutti ystävänsä Pasi Tinnilän valitsemista urakoimaan vanhaa ja kunnianarvoisa Lahden musiikkiopisto kuin paavi Jeesuksen uutta tulemista. Missä ovat hänen kommenttinsa nyt tästä asiasta?

Oleellista kaikessa tuntuu Lahdessa olevan valvonnan puute , selkeän johtamisjärjestelmän puuttuminen sekä esimiesten epäpätevyys valvoa esiteltäviä asioita lautakunnissa. Juuri tämä vastuun epämääräisyys, on se keppihevonen, jolla härski kaupungin hallitus Lahdessa ratsastaa nyt ja luottaa Lahden valtuuston kyvyttömyyteen tulla rohkeasti esiin puolustamaan lahtelaisten etuja ja arvoja.

Luulisi, että äänestäjiäkin kiinnostaisi, miten heidän verorahojaan käytetään. Nyt Lahden johdon valitsema linja eli "tahallinen hiljaisuus" on purrut erinomaisesti. Tietoja ei luovuteta edes kaupungin kansilasta. Kukkona tunkiolla häärii joka paikan perusinsinööri Myllyvirta, joka Mikkelin metodein lahtaa Lahden velkaiseksi ongelmajätteeksi, joka on helppo ojentaa Fortumille eläkkeelle lähtölahjana. Hän voi kevein mielin ottaa vesivadin ja pestä kätensä Pontius Pilatuksen tavoin sanoen: "Syytön minä olen tämän kaupungin tuhoon."

Odotan mielenkiinnolla, miten hän puhuu MM-kisoissa ensi vuonna ja kehua retostaa Lahden mainetta talviurheilun Mekkana. Kuitenkin kaiken tämänkin ovat mahdollistaneet tuhannet vapaaehtoiset lahtelaiset, jotka eivät uskalla silti huhtikuussa valita kotikaupungillemme uusia kyvykkäitä päättäjiä näiden vanhojen pierujen tilalle.

Oi aikoja, oi tapoja, mutta onneksi tarkoitus pyhittää keinot.

Juhani Melanen

 


Kolumnistin muut kolumnit