Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Hauta
Valtiopäiväneuvos Jouko Skinnari laskettiin haudan lepoon perheen saattamana Mustankallion hautausmaalle perhehautaan.

Jouko Skinnari saatettiin Mustankallion hautausmaan multaan

"Tuiki tuiki tähtönen" lauloivat pienet Jouko-papan tytöt Emma ja Elina Lahden lyseolla valtiopäiväneuvos Jouko Skinnarin muistotilaisuudessa. Suuri ystävien ja yhteistyökumppanien joukko saattoi pitkäaikaisen yhteiskunnallisen vaikuttajan viimeiselle matkalle viime lauantaina yhdessä perheen kanssa.

Kenttäpiispa Pekka Särkiö siunasi Joukon Ristinkirkossa. Omaiset saattoivat vainajan Mustankallion hautausmaalle perhehautaan. Muistotilaisuus pidettiin Joukon omalla koululla Lahden lyseolla. Siellä ja kirkossa musiikkia esittivät muusikot Seija, Klaus ja Päivi Järvinen sekä urkuri Miikka Kallio.

Joukon arkun äärellä kävivät viimeisen tervehdyksen tuomassa perheen ohella SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ja ryhmän muut kansanedustajat Eero Heinäluoma, Mika Kari, Antti Lindtman ja Sirpa Paatero sekä Lahden sosialidemokraattinen kunnallisjärjestö.

Häntä muistivat useat yhdistykset, ammatilliset järjestöt, joitten kanssa Jouko Skinnari oli tehnyt vuosia yhteistyötä ja monet ystävät. Joukon oman perusyhdistyksen Etelä-Lahden sosialidemokraatit jättivät jäähyväiset kunniapuheenjohtajalle varapuheenjohtaja Alettin Basbogan johdolla. Pitkäaikaisista työtovereista tervehdyksensä toi tohtori Pentti Arajärvi omasta ja puolisonsa presidentti Halosen puolesta, joka ei päässyt tilaisuuteen ulkomaanmatkansa takia.

Muistotilaisuudessa Lahden lyseolla Joukon kanssa yhteistyötä tehneet muistelivat hänen monitahoista, yli kotimaan rajoja ylittänyttä toimintaansa. Lahden Runomaratonin pääsihteeri Sanna Virta kertoi Joukon perustaman yhdistyksen kirjatuotannosta ja puheenjohtajan omista runoista. Niistä siunaustilaisuuden ohjelmaan oli painettu Joukon 1990 kirjoittama viisisäkeinen Päijänne-runo.

Lahden lyseosta Joukon kanssa samalta luokalta ylioppilaaksi pääsi ja valmistui juristiksi Jorma Ratia ja naapurista Lahden yhteiskoulusta Kari Salmi, jotka tekivät vuosikymmenien aikana yhteistyötä valtiopäiväneuvoksen kanssa. Idearikkaudesta ja Lahden etuja aina ajatellutta entistä kaupunginvaltuutettua ja kansanedustajaa kiitti myös kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta.

Kotimaan ulkopuolisista yhteisöistä Suomi-Venäjä -Seura oli sen entiselle varapuheenjohtaja Jouko Skinnarille tärkeä. Muistotilaisuuteen toivat tervehdykset suurlähettiläs Heikki Talvitie, sekä Venäjän suurlähetystöstä lähetystöneuvos V. Avtsinov ja esittelijäsihteeri Gleb Kondratoviche. Ystävyyssuhteet Skinnari oli solminut myös Japaniin, jota muistotilaisuudessa edustivat suurlähettiläs Jota Yamamoto, 1.lähetystösihteeri Ayako Hashida ja ministerineuvos Yoshiaki Miwa.

Sanallinen kulttuuri oli Joukolle tärkeä. Tästä häntä muisteli yliopiston arabiankielen lehtori Faruk Abu-Chacra, Al Babtain Founda Tionin runosäätiöstä Kuwaitista. Hän kertoi myös Joukon halusta toimittaa Päijänteen vettä Arabimaihin.

Perhettään Jouko oli viimeisinä elinpäivinään muistuttanut siitä, että elämää pitää ajatella valoisasti. Työssään hänelle oli tärkeää löytää ratkaisuja vähäosaisten ihmisten ongelmiin sekä löytää ratkaisuja heidän sosiaalistaloudellisiin ongelmiin muitten yhteiskunnallisten kehitysnäkymien ohella.

Marja-Liisa Niuranen

 


Ajankohtaista -arkisto