Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


VT
Eteläisen kehätien rakentaminen aloitettaneen 2018 ja valmista pitäisi olla 2021. Havainnekuva Uudenmaankadun ja kehätien risteyksestä markettien läheisyydessä.

Kehätie - panostus Lahden tulevaisuuteen

Lahden kaupungin johto on tyytyväinen Juha Sipilän hallituksen oikeaan päätökseen Lahden eteläisen kehätien toteutuksesta. Maan hallitus päätti kehysriihessään tiehankkeen rahoituksesta. Valtion ja kuntien tekemän rahoitussopimuksen mukaan valtio maksaa hankkeesta 198 miljoonaa euroa ja Lahden kaupunki ja Hollolan kunta 77 miljoonaa euroa. Kehätie toteutetaan vuosina 2017-2021.

Lahden eteläinen kehätie avaa väylän kasvulle ja uusille yrityksille, kasvavan kaupungin potentiaali valjastetaan metropolialueen hyödyksi. Lahden eteläinen kehätie (valtatie 12) parantaa elinkeinoelämän edellytyksiä, sillä hanke luo pohjaa teollisuuden kasvukäytävälle ja turvaa liikenteen valtakunnallista sujuvuutta. Samalla kehätiehanke on välttämätön Suomen koko liikennejärjestelmälle, se parantaa olennaisesti teollisuudelle elintärkeitä poikittaisyhteyksiä ja yhteyksiä Pietariin.

- Valtatielinjauksen siirtäminen pois kaupungin keskustasta on ainoa ratkaisu tulevaisuuden maankäyttöön: teollisuus kehätien varteen ja keskusta vapautuu palveluille. Kehätiehankkeen pitkään odotettu toteutus mahdollistaa Lahden kaupungin aivan uudenlaisen kehittämisen, tuhannet uudet asunnot ja työpaikat osana metropolin työmarkkinoita, iloitsevat Lahden valtuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Mika Kari, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Rostedt sekä kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta.

Mika Kari kiittää laajasta yhteistyöstä, jolla hanketta on edistetty. Kari korostaa alueen sitoutuneisuutta uuden kehätien rakentamiseen ja sanoi olevansa ylpeä elinkeinoelämän, maakuntaliiton ja kaupungin luovasta ja sinnikkäästä työstä kehätien rakentamiseksi.

- Tiehanke tuo yksiselitteisesti kasvua ja hyvinvointia Lahteen: työpaikkoja, asuntoja sekä yrittämisen parempia edellytyksiä. Lahden kilpailukyky paranee merkittävästi ja perusteollisuuden toimintaedellytykset vahvistuvat valtatie 12 vaikutuspiirissä. Olemme todella onnellisia ja kiitollisia tästä päätöksestä, toteaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Rostedt.

- Lahden eteläisen kehätien rakentaminen on merkittävä investointi Lahden kehittämiseen. Olemme valmiita aloittamaan hankkeen ja otamme täysimääräisen hyödyn kehätiestä ympäristön, elinkeinojen ja työllisyyden hyväksi, lupaa kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta.

 


Ajankohtaista -arkisto