Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


 

asukastupa
"Ja jalka heiluu näin", Liipolan Lähiöseuran vetreät voimistelijat perjantaisella tuolijumppatuokiolla uudella asukastuvalla Liipolan seurakuntakeskuksen siivessä, oikealla jumpan ohjaaja Sari Heiskanen.

 

Asukastuvan monenlaiset jumppahetket

"Ja jalka heiluu näin", ja kymmenkunta naista tekee tuolilla istuen jaloillaan saksiliikettä eteen ja sivulle..

Liipolan Lähiöseura ry:n tiloissa Liipolan seurakuntakeskuksen siivessä, Asukastuvalla on tiistaisin ja perjantaisin liikuntaa rakastaville tuolijumppaa Sari Heiskasen johdolla. Ei aivan Täti-Monica -lastenlaulun tahdissa, mutta mukavasti lihaksia liikutellen liipolaiset naiset tekevät istualtaan vartalon taivutuksia, jalkojen ja käsien kaaria, lihaksiaan venytellen. Lihasten notkeus säilyy ja mieli virkistyy, kun jokainen voi tehdä liikkeet oman vointinsa mukaan, välillä pienten naurunpyrähdysten säestämänä, tukevasti tuolilla istuen.

Aivot saavat myös oman jumppa-annoksensa, kun tupaisännän opastuksella perehdytään tietokoneen maailmaan. Tupaisäntä ja IT-tuki Tero Enojärvi opastaa henkilökohtaisesti, jos lähiön asukkaalla niin sanotusti menee sormi suuhun, kun oma kone ei tottelekaan käyttäjäänsä. Seuralla on myös omia tietokoneita tarvitsevien käyttöön.

- Aivojumppaa on myös bingo-tunnit, jotka edelleen vetävät väkeä tupaan. Ne ovat tuolijumpan ohella suosittuja tapaamistuokioita, kertoo Lähiöseuran johtokunnan jäsen Sisko Kekkonen iloisena. Hän ohjaa seuran vuosia toiminnassa ollutta vaatteiden korjausompelusoppea eli tuunausta. Hänen tehtävänään on perehdyttää uudet, työllistämistuella palkatut ompelijaa sekä tupaisäntää tehtäviinsä. Näihin tehtäviin saadaan henkilö pääsääntöisesti aina puoleksi vuodeksi kerrallaan. Tämän kevätkauden ompelukoneen ääressä on Halimeh-rouva, joka on ollut seuran toiminnassa mukana vuosia.

Yhdistyksenä Liipolan Lähiöseuratoiminut on toiminut 20 vuotta. Se on muuttanut pysyvään toimitilaan Liipolan seurakuntakeskuksen siipirakennukseen tammikuussa. Väliaikainen majapaikka asukastuvalla oli lähiön ostoskeskuksessa Toimelan tiloissa, mistä seuran toiminnot siirtyivät Ostoskatu 7:n seurakuntakeskukseen, joka remontoitiin pari vuotta sitten Liipolan kirjaston väliaikaisia tiloja varten.

- Liipolan Lähiöseura perustettiin jo 1996, mutta se rekisteröitiin vasta 2002, kertoo seuran monivuotinen puheenjohtaja Jouni Ikonen. Se toimi kolmea viime vuotta lukuun ottamatta Pihtikatu 1:n tilavissa alakerran tiloissa. Nyt seuran tiloissa on valoisa juttunurkka, jonka seinää komistaa vanha ryijy. Pitkän pöydän ääressä istuu perjantai-aamupäivän kävijöitä käsitöineen. Uusia, aktiivisia jäseniä seura kaipaa. Perimmäinen huonetila on omistettu käsityönäyttelylle.

Seura ja Launeen seurakunta sopivat viime vuonna nykyisten tilojen yhteiskäytöstä. Lähiöseura toimii päivällä ja seurakunnan toiminnoille jäävät illat. Seuraava suurempi yhteinen tapahtuma on lauantaina, huhtikuun 23. päivänä. Silloin on perinteinen Liipolan Mäkilähtö mäkiautoineen ja muine perinteisine tapahtumineen.

Marja-Liisa Niuranen

 


Ajankohtaista -arkisto