Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Aprillia!!

Lahden MM-hihdoissa sallitaan ensimmäistä kertaa kokeilumielessä doping

Lahti 1.4.2016

Ensi talvena järjestettävien Lahden MM-hiihtojen dopingtesti-käytäntöön on tulossa iso muutos. Lahtelaisten järjestäjien vetoomus suomalaisurheilijoiden dopingin luvallisesta käytöstä on hyväksytty kansainvälisessä hiihtoliitossa tiukan äänestyksen jälkeen.

- Katsoimme, että norjalaiset ovat tällä hetkellä liian ylivoimaisia, eikä muilla ole mitään mahdollisuuksia voittaa mitaleita tulevissa kisoissa. Olisi ollut suuri vaara, että yleisöä eivät moiset norjalaisjuhlat olisi Suomessa kiinnostaneet ja niin Suomen hiihtoliitto kuin mekin täällä kansainvälisessä hiihtoliitossa olisimme tehneet suuret tappiot. Jotain piti keksiä ja onneksi saimme Suomesta K-P Kyröltä vinkin, että pienellä dopingilla voisivat suomalaisetkin pärjätä norjalaisille. Teillä on muistaakseni siellä Suomessa siitä joitain vanhoja positiivisia kokemuksiakin?
Siksi annoimmekin poikkeuksellisesti luvan suomalaishiihtäjien käyttää ensi talvena luvallisesti dopingaineita. Tämä lupa koskee kuitenkin vain suomalaisia hiihtäjiä, haluammehan luoda menestyksekkäät kotikisat, joista puhutaan vielä pitkään. Jos suomalaiset onnistuvat lyömään norjalaiset, otetaan vastaava käytäntö tulevissakin MM-kisoissa käyttöön eli kisaisäntä voisi käyttää luvallisesti dopingia kertoo Omalähiön salainen tietolähde kansainvälisen hiihtoliiton Sveitsin toimistosta.

Kisojen suojelijakin on vihdoin löydetty. Presidentti Sauli Niinistön kieltäydyttyä kunniasta, on suojelijaksi löytynyt hiihtoikoni Juha Mieto, joka on luvannut syödä kisojen aikana 50 tuokollista mämmiä ilman vessakäyntiä.

Lippujen hinnoista on ollut julkisuudessa myös paljon vääntöä. Omalähiön tietojen mukaan lippujen hinnoitteluun onkin tulossa muutoksia. Ylöspäin tietenkin, sillä jatkossa lipunhinnoista päättää jääkiekkopuolelta eläkkeelle jäänyt Kalervo Kummola.
- Ei kisoihin mitään rahvasta tarvita pilaamaan kisatunnelmaa. Muutamme pääkatsomon aitioiksi ja nostamme lippujen hinnat kolminkertaisiksi. Makkaran sijaan tarjolla on katsojille mm. hanhenmaksapalleroita ja chateaubriandia. VIP-vieraista huolehtii vanha selänpesijäni Teemu Selänne Kaliforniasta toteaa Kummola.

Myös mäkihyppyyn on etsitty suomalaisia kiinnostavia elementtejä kissojen ja koirien kanssa.
- Jos käy niin hassusti, etteivät nuoret lupaavat kotkamme Janne Ahonen ja Toni Nieminen pääse kisoihin mukaan, on mäkikisan esihyppääjiksi lupautuneet pienessä keskiketterässä Eddie Edwards ja Matti Nykänen. Eddie on uuden elokuvan ansiosta nyt todella mediaseksikäs ja Mattihan on ollut aina tosi hottis toteaa kisojen pääsihteeri Janne Leskinen.

Pete "kuravesi" Salomaa & Ile "silli" Isosaari

 


Ajankohtaista -arkisto