Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


ville  SUORA YHTEYS EDUSKUNTAAN
 

Työtä Lahteen!

Sipilän, Stubbin ja Soinin hallitus on tehnyt jo Suomen ennätyksen lainsäädäntöhankkeiden poisvetämisessä kesken kaiken. Yllätyksiä tulee silti koko ajan lisää. Eduskunnan viikon ehkä suurin yllätys oli, että valtiovarainministeri Alexander Stubb (Kok.) toi eduskuntaan jo moneen kertaan kuopatun hallintarekisterilain. Yllätys se oli siksi, että ministeri viime joulukuussa lupasi - monen vaiheen ja jopa anteeksipyynnön jälkeen - että asiaan ei enää tällä hallituskaudella palata. Omituista oli myös se, että hanketta vastustaneet Keskustan ja Perussuomalaisten edustajat istuivat hiljaa. Nyt siis palattiin ja todella nopeasti. Syitä voi vain arvailla. Suomen malli hallita arvopaperiomistuksia avoimesti omalla nimellä on hyvä malli eikä siitä pidä luopua. Sen pitäisi itse asiassa olla koko Euroopan malli.

Kysyin ministeri Stubbilta keskiviikkona eduskunnassa onko hän tietoinen, että EU ei pakota Suomea omaa malliaan muuttamaan. Miksi me olemme sijoittajien omistuksien piilottamisesta huolissamme? Vuonna 2010 tehdyn tutkimuksen mukaan kansainvälisen sijoitustoiminnan tuotoista jätettiin ilmoittamatta noin 800 miljoonaa euroa. Samaan aikaan hallitus puhuu harmaan talouden vastaisista toimista. Tämä tarkoittaa usein pienten rakennus- ja ravintola-alan yritysten selvittämistä. Hyvä sekin, mutta oikeasti isot rahat - valoisat ja pimeät - liikkuvat bitteinä arvopapereissa ympäri maailmaa.

Ministeri lukee tässä asiassa EU-asetusta sillä tavalla kuin finanssimaailma haluaa. Eli raha puhuu tässäkin asiassa. Euroopan Unionin oikeudesta huolimatta eduskunnalla on mahdollisuus päättää monista asioista. On selvää, että Suomi ei voi säännellä muiden maiden lainsäädäntöä, mutta Suomi kuitenkin voi käytännössä edellyttää suomalaisilta yhtiöiltä ja suomaisilta sijoittajilta suomalaisen sääntelyn noudattamista - siis riippumatta siitä missä päin maailmaa sijoittaja toimii.

Valtiovarainministeri on tehnyt myös hyvää työtä ja siitä häntä pitää kiittää: pienten yritysten verotusmenettelyyn on tulossa ja tullut helpotuksia ja se on hyvä asia. Verotuksen jaksottamisen mahdollistaminen palvelee kymmeniä tuhansia pieniä yrityksiä ja helpottaa mm. kirjanpidon kustannuksia. Esitin puheenvuorossani eduskunnassa ministeri Stubbille myös sitä, että henkilöyrittäjän ei enää tarvitsisi maksaa ennakkoveroa, vaan verotus tulisi taannehtivasti kuten palkansaajallakin. Ennakkovero tekee yrittämisestä usein mahdotonta, kun rahaa ei alussa vain ole. Katsotaan ja seurataan miten asia etenee - vai eteneekö?

Pakkolakien ja leikkauslistojen sijasta haluamme eduskunnassa vihdoin kuulla hallitukselta miten uutta kasvua ja työtä Suomeen luodaan. Tähän hallituksella ei tunnu olevan aikaa. Keskinäinen nahistelu SOTE - yms. hallintomalleista ja rakenteista tuntuu vievän kaiken ajan ja energian. Se ei ole Suomen etu.

Kesätyö on monelle nuorelle se ainoa tapa ansaita omaa rahaa. Nuorison työttömyys ja kesätöiden saamiseen liittyvät vaikeudet ovat valitettavasti arkipäivää. Lahdessa ja Päijät-Hämeessä on koottu tarjolla olevia kesätöitä www.matkalladuuniin.fi/kesätyö. Kesällä duuniin! -sivusto tarjoaa yrityksille ja nuorille kohtaamispaikan kesätöiden tarjoamiseen ja etsimiseen. Sivusto on avoin ja maksuton kaikille Päijät-Hämeen yrityksille ja nuorille. Palvelun kehittäminen on hyvä esimerkki oikeasta yhteistyöstä. Sen tarjoavat Lahden Yrittäjät, Päijät-Hämeen Yrittäjät, TE-palvelut, Hämeen kauppakamari, Ladec, Ohjaamo Lahti, Päijät-Hämeen liitto, Mediatalo ESA, Lahden kaupunki ja Lahden nuorisopalvelut.

Tavoitteenamme on tehdä Lahdessa luodusta "Matkalla Duuniin" yhteistyömallista valtakunnallinen toimintamalli - Lahden malli. Sen etuna on helppous tarjota ja vastaanottaa työtä verkossa sekä se, että työnohjaus, valmennus ja erilaiset palkkatuet ovat kaikki samassa paikassa. Kesätyöpaikkoja saimme noin 50 lisää opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella Päijät-Hämeen liikunnan ja urheilulle. Tavoitteena on luoda nuorille mahdollisuus työskennellä urheilu- ja liikuntaseuroissa kesän ajan. Halukkaiden seurojen kannattaa olla nyt aktiivisia ja olla yhteydessä PHLU:n edustajiin.

Työtä Lahti tarvitsee ja tähän liittyen järjestetään ajankohtainen tilaisuus keskiviikkona 6.4. klo 18 hotelli Scandicissa Lahdessa. Omassa puheenvuorossani tulen kertomaan miten esimerkiksi Vaasassa on onnistuttu työllisyyden hoidossa muuta maata paremmin ja miten Lahti voi erottua valtakunnallisesti ja kansainvälisesti, vaikka Lahden tilanne on kaiken kaikkiaan todella haastava. Nuorten työllistäminen ja pienyritysten toimintaedellytysten parantaminen on tärkeää ja sitä työtä eduskunnassa tehdään. Samoin perinteisten perheyritysten menestys ja niiden kansainvälistyminen sekä rahoituksen saatavuus. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan. Tämän lisäksi olen tavattavissa maanantaina 4.4. Mariankadun Sinuhessa klo 16 -17.

Ville Skinnari
kansanedustaja

 


Kolumnistin muut kolumnit