Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


kirkko

Rauha teille!

Eräänä kesänä perheemme isä ja tytär olivat lähteneet museoreissulle Savonlinnan Riihisaareen. Museon eri kerroksissa oli mielenkiintoista kierrellä katselemassa eri aikakausien vitriinejä ja esineistöä. Ajankulu unohtui. Viimeksi he kiersivät yläkerran luontovalokuvanäyttelyssä. Ja yhtäkkiä valot sammuivat! Museo suljettiin, koska kukaan ei huomannut yläkerran museovieraita.

Isä ja lapsi säikähtivät, sillä vanhassa viljamakasiinissa oli melkein täydellinen pimeys. He alkoivat haahuilla kännykän pienen valon turvin kohti alakertaa. Oli tosi pelottavaa olla lukkojen takana pimeässä... Lopulta joku huomasi pelokkaat museovieraat. Illan päätteeksi museon ulkoalueita kiertänyt museovahti tuli tarkastamaan outoa valonkajoa. Vihdoin rauhallinen mieli tavoitti hätääntyneet museovieraat, he pääsisivät pois pimeydestä ja suljettujen ovien takaa.

Tämä perhehistoriamme sinänsä merkitykseltään mitätön tapahtuma tuli mieleeni lukiessani sunnuntain tuttua evankeliumia Jeesuksen ilmestymisestä pelokkaille opetuslapsille. Lukkojen takana olivat opetuslapsetkin, hyvin hyvin peloissaan, sillä pitkänperjantain jälkeen hekin olivat jääneet pimeään, mutta todelliseen ja kauhistuttavaan pimeyteen. He olivat joutuneet luopumaan yhteisestä tulevaisuudesta rakastetun Mestarin kanssa. Elämä tuntui olevan lopussa, kohta vangitsijat olisivat tulossa heitäkin hakemaan.

Keskelle tuota tilannetta ylösnoussut Jeesus yhtäkkiä ilmestyi ja tunnisti opetuslasten valtavan pelontunteen. Jeesus tuli ja sanoi: "Rauha teille!" Evankeliumin mukaan hetkessä opetuslasten pelko väistyi. Pian opetuslapset vakuuttuivat, että Kristus on jatkuvasti läsnä. Jeesuksen ylösnousemus aiheutti opetuslapsissa käänteen, kirkko lähti kehittymään ja kristinusko lähti leviämään valtavalla voimalla ja on levinnyt tähän päivään asti.

Pääsiäisen hienous on siinä, etteivät tapahtumat jääneet pelkästään Jeesuksen ylösnousemukseen, tarina ei pääty sunnuntaiaamuun ja siihen, kun naiset löysivät tyhjän haudan. Jumalan suuruus ja ihmeellisyys välittyy siinä, että ylösnoussut Jeesus Kristus haluaa olla läsnä joka päivä ihmisten elämässä. Jeesus ei enää ilmesty samalla tavalla keskellemme ihmishahmoisena kuin opetuslapsilleen, sillä Hän kohtaa meitä myöhempiä opetuslapsia toisilla tavoilla. Jeesuksen vaikutuksen voi nähdä esimerkiksi rukouksessa, seurakuntayhteydessä tai pienissä, yksinkertaisissa tapahtumissa. Lausumassa meille pelokkaille, erilaisten lukkojen takana tai lukitusten vallassa eläville ihmisille "Rauha teille!"

Jeesus Kristus, Ylösnoussut Vapahtaja,
sinä ilmestyit yllättäin ja yllättävissä tilanteissa
opetuslapsisesi elämään pääsiäisen jälkeen.
Ole läsnä meidän elämämme erilaisissa tilanteissa,
yllättävissä ja arkisissa, tänään ja joka päivä.
Auta meitä yhä uudestaan tunnistamaan
sinut toisissa ihmisissä
ja lähetä meidätkin kertomaan elämän keskelle:
"Rauha teille!"
Aamen

Pastori Kati Saukkonen,
Launeen seurakunta

 


Kolumnistin muut kolumnit