Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Sporttinurkka

Pelicans

Turkoosi kevät

Pelicans yllätti monet tai ainakin allekirjoittaneen ja selvisi säälipleijarikierrokselta jatkoon puolivälieriin. KalPa kaatui tiukan väännön jälkeen voitoin 2-1.

Seuraavaksi vastaan tulee sitten se odotettu ja kenties vähän pelättykin Stadilainen mörkö, runkosarjan ylivoimainen ykkönen HIFK, joka ei parissa viimeisessä runkosarjan kohtaamisessa antanut minkäänlaista armoa turkoosipaidoille. Ainoastaan Janne Juvosen loistopeli pelasti pussinokat rökäletappiolta viimeisessä runkosarjan pelissä jonka HIFK voitti vain 3-1. Ainekset pelissä olivat nimittäin sellaiseen 8-1 rökäletappioon.

Pientä toivoa tähän puolivälieräpariin näin lahtelaisittain katsottuna antaa se, että runkosarjan kahdessa ensimmäisessä pelissä oltiin mukana jo paljon tasaväkisimmissä merkeissä. Kauden ekan matsin Helsingin herrat voittivat vasta jatkoajalla ja vieraskaukalosta Pelicans haki jopa upean 0-2 voiton. Toisaalta eihän Pelicans ollut tällä kaudella voittanut KalPaa kertaakaan, vaan kuinkas sitten kävikään?

vs

Ensimmäisessä pelissä perjantaina olisi loistava ryöstön paikka. Pelicansilla on hyvä pelirytmi päällä ja alla kaksi maukasta voittoa erittäin järkevällä playoff-pelaamisella. Vastaavasti HIFK on huilannut puolitoista viikkoa ja jännittänyt tulevaa vastustajaansa. Pelituntuma voi olla kateissa. Joka tapauksessa Pelsujen voitto vieraissa nostaisi tämän playoff-parin kamppailun heti toiseen potenssiin. Nythän monissa ennakkoarvioissa Pelicansille ei ole annettu oikeastaan minkäänlaisia mahdollisuuksia. Faktahan on että HIFK:n rosteri on taidoiltaan ja luisteluvoimaltaan valovuoden edellä lahtelaisten miehistöä Onneksi näitä matseja ei ratkaista paperilla, vaan kaukalossa ja siellä on kaikenlaiset "miracle on ice"-tyyliset tapahtumat mahdollisia. Jopa täällä Lahdessa.

Yksi lahtelainen ihme on jo tänä keväänä nähtykin. Kyseessähän on tietenkin viivapeloite vailla vertaa eli Juha Leimu. Mies pelaa selkävaivojensa vuoksi ainoastaan ylivoimat, mutta auta armias kun Leimu tällää siniviivalta. Kiekko on useimmiten verkossa ja sen tietää nyt myös Kalpan Eero Kilpeläinen, jonka taakse Leimu latoi sääleissä kolme maalia. Pitäisiköhän Leimun alkaa pitää Pelicansin muille pakeille lämäri-kliniikkaa, jossa opettaisi miten siniviivakuti lauotaan oikeaoppisesti niin, että se voi mennä jopa maaliin? Muiden Pelsu-pakkien kudit kun tuntuvat viuhuvan poikkeuksetta seinille, ensimmäiseen karvaajaan tai maalivahdin logoon.

Jatkoonpääsy HIFK-sarjasta vaatii kovaa tason nostoa koko joukkueelta. Tehoja on pakko löytyä jatkossa muiltakin kuin Leimulta. Tässä katseet kääntyvät herroihin Sopanen, Erkinjuntti, Potulny ja Repo, joilla potentiaali maalintekoon pitäisi riittää. Lisäksi Juvosen on jatkettava jäätäviä otteitaan. Rikollisjengiksi mediassa ristitty Pelicans pelasi kaksi viimeistä KalPa-peliä todella kurinalaisesti. Sitä samaa kurinalaisuutta on pakko jatkaa, sillä jäähyilemällä eivät lahtelaiset pärjää. Kurinalainen peli löytyi samalla, kun Blood, Vartiainen ja Byers jäivät kokoonpanosta pois. Hassu yhteensattuma vai mitä?...

Totuuden nimissä on sanottava, että jo pääsy puolivälieriin on Pelicansille hyvä saavutus näin Matikaisen projektin ensimmäisenä vuotena. Sen lisäksi, että jatkoon pääsy on imagollisesti seuralle tärkeä, on se sitä myös taloudellisesti. Parilla playoff-kotipelillä paikataan mukavasti taloutta, varsinkin kun vastassa on aina kiinnostava HIFK.

Odotan vihdoinkin niitä yli 4000 ihmisen yleisömääriä Isku Areenalle. Jos nämä matsit eivät lahtelaisia kiinnosta, niin mitkä sitten? Tulossa on selkeästi turkoosi kevät!

-Pete Salomaa-


Kolumnistin muut kolumnit