Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

miten toteuttaa tasa-arvoa.kun nainen on kyvytön tehtävissään.poliisissakin tämä tuli ilmi.jo 30 prosentin kiintiö henkilökunnassa .tekee tiukkaa suoriutua työssä.napsivat rusinat pullasta.tasa-arvon nimissä. 23.10.2017 08:32
taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


LadyStars - harrastuksena jalkapallo

Kuusysin ja Reippaan juniorimyllyt tuottavat vuosittain suuren määrän tyttöpelaajia, joilla on B-juniori-iän jälkeen kovin vähän mahdollisuuksia jatkaa jalkapalloilua. Varsinkin, jos tähtäin ei ole kansallisessa huippujalkapalloilussa, vaan mieli tekisi jatkaa pelaamista lähinnä harrastusmielessä. Kuusysillä ja Reippaalla ei ole ollut halua tai resursseja järjestää ns. kakkosjoukkuetta, vaan ne ovat keskittyneet enemmänkin tuloksen tekemiseen, joka usein tarkoittaa sitä, että parhaat pelaavat ja muilta kerätään rahat jäsenmaksujen muodossa lähinnä vaihdossa istumisesta ja hajapeliminuuteista.

Viime marraskuussa perustettiin Lahteen uusi jalkapalloseura naisille, jotka haluavat pelata jalkapalloa, muttei ihan niin tosissaan. Uusi seura löysi kodin FC Starsin organisaatiosta ja otti nimen LadyStars. Ensi kesänä on uudella seuralla tarkoitus ottaa osaa Naisten 4.divisioonaan.
Kyllä aloite tähän tuli tytöiltä kertoo LadyStarsin "kummisetä" Masa Hänninen.
- Olen ollut jo vuosikaudet mukana Kuusysin toiminnassa ja harmitellut, kun tytöiltä loppuu 16 vuoden ikäisinä hyvä harrastus. Pojillehan on ollut aina tarjolla kakkosjoukkueita ja kortteliliigaa, mutta tyttöjen mahdollisuudet jatkaa harrastusmielessä jalkapalloa ovat olleet aika pienet.
LadyStarsissa tärkeintä on sosiaalinen yhdessäolo ja jalkapallosta nauttiminen linjaa Hänninen.
- Meillä pelaavat kaikki, ketkä käyvät harjoituksissakin. Kenellekään emme sano ei, sillä tervetulleita toimintaan ovat kaikki naispuoliset, vaikkapa äidit ja tyttäret yhdessä, mitään ylä- tai alaikärajoja ei ole jatkaa Hänninen.

LadyStars
Jalkapallo on hieno harrastus ja aina ei tarvi painaa hampaat irvessä. LadyStarsin iloinen ryhmä joukkuekuvassa. Vasemmalta oikealle: Valmentaja Jarmo Jurvakainen, Mia Huovinen, Maija Pynssi, Kia Pellikka, Rimma Jusma, Kiia Hänninen, Taija Virtanen, Johanna Ojala, Jenna Mälkiä ja valmentaja Henri Takala.Viisi tyttöä ei kiireiltään kuvaan ehtinyt.

Mukana on tällä hetkellä 13 tyttöä ikähaarukaltaan 16 - 22 vuotta, mutta lisää pelaajia mahtuu vielä paljon mukaan. Joukkueen valmentajina toimivat ex- kyykkäjunioriluotsit Jarmo Jurvakainen ja Henri Takala. Treenejä on noin kaksi kertaa viikossa ja silloin tällöin myös harjoituspelejä.

LadyStars ei halua kilpailla Kuusysin tai Reippaan kanssapelaajista, vaan nimenomaan tarjota mahdollisuuden tytöille jatkaa mukavaa harrastusta ilman kilpailupainetta. Ykkösjoukkueisiin kun mahtuu vain rajallinen määrä pelaajia ja monille elämän muut asiat kuten koulu, työ, ystävät jne ovat tärkeämpiä asioita kuin jalkapallo.

- Uskon, että entisiä Kyykän ja Reippaan tyttöjunnuja on paljon, jotka haluaisivat jatkaa pelaamista täysin harrastusmielessä. Olemme saaneet monia peliuransa jo muutamia vuosia sitten lopettaneita tyttöjä takaisin jalkapallon pariin. Haluamme, että harrastaminen on helppoa, halpaa ja mukavaa. Kausimaksu on vain 100 euroa + juokseviin kuluihin 30 euroa/kk. Tämä on moninkertaisesti halvempaa kuin muissa alueen jalkapalloseuroissa mainostaa Hänninen.

Jos vanha futiskipinä heräsi, niin lisätietoja LadyStarsin treeneistä ja joukkueen yhteytiedot löytyvät netistä osoitteesta www.fcstars.net,

- Pete Salomaa-

 


Ajankohtaista -arkisto