Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Juzzi  MELASTELUA
 

Lahden Telan virkamiesten konsultoiva" joutava luokka" lakkautettava!

Maailman paras koomikko Charles Chaplin keksi aikanaan käsitteen "leisure class", jonka voi kääntää monella tavalla, mutta osuvin lienee "joutava luokka". Tällä hän tarkoitti mitään aikaansaamatonta luokka, joka eleli ns. toisten siivellä.

Meillä Lahdessa tämä ryhmä on Telan noin 210 tehotonta virkamiestä, joiden keskipalkka on noin 4500 euroa ja kustannukset työpalkkoina Lahdelle vuositasolla kymmeniä miljoonia euroja, jotka maksetaan sillä perusteella, että konsultoivat omia töitään vastoin Lahden kaupungin linjausta ja viranhaltijapäätöksiä itse mitään kipua tuntematta yli miljoona euroja ulkopuolisille konsulteille.

Tämä on mahdollista siksi, että Lahden kaupungin oma sisäinen omistajaohjaus ei toimi lainkaan ja nyt eronnut toimialajohtaja Kuronen ojensi entiselle työnantajalleen 10 miljoonan euron urakan, vaikka Lahden oma kuntatekniikka oli tehnyt halvimman urakkatarjouksen. Tätä kutsutaan muualla Euroopassa ja sivistysvaltioissa sisäiseksi korruptioksi ja on kaikkein vaarallisinta omaan pesään kusemista ja paskantamista, joka häikäilemättömyydessään hakee vertaistaan Lahden historiassa.

Lahden talousarviossa v. 2015 sanottiin erittäin yksiselitteisesti seuraavaa s.98
"Markkinaehtoisen toiminnan lisääminen:
- Investoinneissa ja ylläpidossa kilpailutetaan edellisiä vuosia suurempi osa, niiltä osin myös urakoiden valvonta hoidetaan OMANA TYÖNÄ"
!
Voiko asian sanoa ja ilmaista enää selkeämmin? Näyttääkin siltä, että näillä konsultoivilla virkamiehillä on erittäin paha "lukihäiriö" tai sitten he ovat yksinkertaisesti liian tyhmiä ja täysin sopimattomia Telan työntekijöiksi.

Kun lisäksi tarkastuslautakunta puuttui kunnallistekniikan suunnittelutoimeksiantojen epämääräisyyteen kokouksessaan 16.2.2015 ja esitti tarkastusraportissaan seuraavaa:
"Tehdään päätös, jossa kaupungin yksiköille asetetaan konserniohjeita vastaava velvoite ottaa julkisissa hankinnoissa huomioon Lahti-konsernissa tuotetut tavarat, palvelut ja rakennusurakointi sekä selvitettävä niiden kilpailukykyisyys muihin vaihtoehtoihin nähden".

Niinpä automaattinen kysymys kuuluukin. Miksei näin ole toimittu ja kuka kantaa tästä vastuun? Kyllä Lahden Telan virkamiehetkin toimivat virkavastuulla vai nauttivatko he kaupunginjohtaja Myllyvirran erityistä suojelua ja ovat siten kaiken arvostelun ja laillisuuden ulkopuolella. Mikäli näin on, syyllistyy myös kaupunginjohtaja itse sisäisen korruption salailuun!

Lähetin Lahden asukkaana ja kuntalaisena aloitteen sitä, miten lahtelaisia virkamiehiä voitaisiin valvoa tehokkaammin, mutta aloitteeni on hukutettu tahallaan jonnekin mappi Ö:n odottelemaan asian unohtamista ja hautaamista. Miksi asiasta vaietaan? Olen tehnyt asiasta kantelun oikeuskanslerille vastuuttomista konsulttipalkkioiden maksamisista ulkopuolisille, vaikka työt olisi pitänyt tehdä itse. Päätöstä odottelen vielä, mutta tässä vierähtää varmasti aikaa niin paljon, että virkamiehet livahtavat kuin koirat veräjästä.

Kaupungilta uskomatonta 30 000 euron palkkaa nauttivat  "piippalakit" Jarkko Nissinen ja Hannu Himanen ovat pesseet kätenä asiasta kuin Pontius Pilatus ja nukkuvat poteroissaan kaupunginjohtajan siunauksella prinsessan unta periaatteella:"Jos ei tee mitään, ei tee virkavirhettäkään"

Seuraavaan kuntalaisaloitteen tulen tekemään Telan lakkauttamisesta ja ulkoistamisesta, mikä tulee Lahdelle paljon halvemmaksi kuin joutavan luokan ylläpito. Joka tapauksessa asiaa en hautta, ennen kuin kaikki kortit on katsottu!

Juhani Melanen

 


Kolumnistin muut kolumnit