Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

sisäiset uhat selvitettävä sanoo kanerva. poliitikko ei ymmärrä näköjään uhkia. on meillä siinä poliitikko.no ainakin naisten tekemät vääryydet.jotka on selvittämättä.kyvyttömät pois paikoiltaan. 21.08.2017 08:42
Kysyisin nyt. Saako tänne kirjoittaa, vaikka ei osaakaan. Aloitukset pienellä ym.söherrystä. Jos olis edes asiaa, niin vielähän sen saattaisi kestää. 20.08.2017 18:43
meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


Juzzi  MELASTELUA
 

Lahden Telan virkamiesten konsultoiva" joutava luokka" lakkautettava!

Maailman paras koomikko Charles Chaplin keksi aikanaan käsitteen "leisure class", jonka voi kääntää monella tavalla, mutta osuvin lienee "joutava luokka". Tällä hän tarkoitti mitään aikaansaamatonta luokka, joka eleli ns. toisten siivellä.

Meillä Lahdessa tämä ryhmä on Telan noin 210 tehotonta virkamiestä, joiden keskipalkka on noin 4500 euroa ja kustannukset työpalkkoina Lahdelle vuositasolla kymmeniä miljoonia euroja, jotka maksetaan sillä perusteella, että konsultoivat omia töitään vastoin Lahden kaupungin linjausta ja viranhaltijapäätöksiä itse mitään kipua tuntematta yli miljoona euroja ulkopuolisille konsulteille.

Tämä on mahdollista siksi, että Lahden kaupungin oma sisäinen omistajaohjaus ei toimi lainkaan ja nyt eronnut toimialajohtaja Kuronen ojensi entiselle työnantajalleen 10 miljoonan euron urakan, vaikka Lahden oma kuntatekniikka oli tehnyt halvimman urakkatarjouksen. Tätä kutsutaan muualla Euroopassa ja sivistysvaltioissa sisäiseksi korruptioksi ja on kaikkein vaarallisinta omaan pesään kusemista ja paskantamista, joka häikäilemättömyydessään hakee vertaistaan Lahden historiassa.

Lahden talousarviossa v. 2015 sanottiin erittäin yksiselitteisesti seuraavaa s.98
"Markkinaehtoisen toiminnan lisääminen:
- Investoinneissa ja ylläpidossa kilpailutetaan edellisiä vuosia suurempi osa, niiltä osin myös urakoiden valvonta hoidetaan OMANA TYÖNÄ"
!
Voiko asian sanoa ja ilmaista enää selkeämmin? Näyttääkin siltä, että näillä konsultoivilla virkamiehillä on erittäin paha "lukihäiriö" tai sitten he ovat yksinkertaisesti liian tyhmiä ja täysin sopimattomia Telan työntekijöiksi.

Kun lisäksi tarkastuslautakunta puuttui kunnallistekniikan suunnittelutoimeksiantojen epämääräisyyteen kokouksessaan 16.2.2015 ja esitti tarkastusraportissaan seuraavaa:
"Tehdään päätös, jossa kaupungin yksiköille asetetaan konserniohjeita vastaava velvoite ottaa julkisissa hankinnoissa huomioon Lahti-konsernissa tuotetut tavarat, palvelut ja rakennusurakointi sekä selvitettävä niiden kilpailukykyisyys muihin vaihtoehtoihin nähden".

Niinpä automaattinen kysymys kuuluukin. Miksei näin ole toimittu ja kuka kantaa tästä vastuun? Kyllä Lahden Telan virkamiehetkin toimivat virkavastuulla vai nauttivatko he kaupunginjohtaja Myllyvirran erityistä suojelua ja ovat siten kaiken arvostelun ja laillisuuden ulkopuolella. Mikäli näin on, syyllistyy myös kaupunginjohtaja itse sisäisen korruption salailuun!

Lähetin Lahden asukkaana ja kuntalaisena aloitteen sitä, miten lahtelaisia virkamiehiä voitaisiin valvoa tehokkaammin, mutta aloitteeni on hukutettu tahallaan jonnekin mappi Ö:n odottelemaan asian unohtamista ja hautaamista. Miksi asiasta vaietaan? Olen tehnyt asiasta kantelun oikeuskanslerille vastuuttomista konsulttipalkkioiden maksamisista ulkopuolisille, vaikka työt olisi pitänyt tehdä itse. Päätöstä odottelen vielä, mutta tässä vierähtää varmasti aikaa niin paljon, että virkamiehet livahtavat kuin koirat veräjästä.

Kaupungilta uskomatonta 30 000 euron palkkaa nauttivat  "piippalakit" Jarkko Nissinen ja Hannu Himanen ovat pesseet kätenä asiasta kuin Pontius Pilatus ja nukkuvat poteroissaan kaupunginjohtajan siunauksella prinsessan unta periaatteella:"Jos ei tee mitään, ei tee virkavirhettäkään"

Seuraavaan kuntalaisaloitteen tulen tekemään Telan lakkauttamisesta ja ulkoistamisesta, mikä tulee Lahdelle paljon halvemmaksi kuin joutavan luokan ylläpito. Joka tapauksessa asiaa en hautta, ennen kuin kaikki kortit on katsottu!

Juhani Melanen

 


Kolumnistin muut kolumnit