Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Skiffle
"Paskurin porukka Keriltä" on saanut keskelleen 90-vuotisjuhliaan viettäneen Irma Mäkisen (entisiä keriläisiä hänkin).
 

Kaikki soi!

Hankasalmen Kihveli-leirillä ja Wellamo-opiston kurssilla olleet keriläiset perustivat joulun alla skiffle-bändin, jonka työnimenä on "Paskurin porukka Keriltä". Perustamishankkeen primus motor oli Merja Krökki.

Paskurin porukan ensikeikka oli 30.1. Merjan äidin 90-vuotisjuhlissa. Innokas yleisö taputti kovasti bändin esityksille, vaikka pientä treenausta vielä tarvitaankin. Mutta elävä musiikki on elävää musiikkia, ja kaikkihan soi!

Skifflemusiikki valloitti 50-luvun brittinuorison. Soittimiksi kelpasivat pyykkilaudat, narubassot, kazoot ja erilaiset muut itse tehdyt instrumentit. Skifflesoittimia käyttivät myös esim. Beatles-, Shadows- ja BeeGees -yhtyeet. Beatles aloittikin The Quarrymen-nimisenä skiffle-bändinä.

Skifflemusiikki on sekoitus Folk-, Country & Western-, Gospel & Blues- sekä Irish-Folk -musiikista, ja sen katsotaan syntyneen 1900-luvun alussa. Perinteisten kappaleiden tekstit kertovat orjuudesta, vapautustaistelusta, uskonnosta, mutta myös arkielämän aiheista. 20- ja 30-luvuilla skifflemusiikki oli suosittua Amerikan kahvibaareissa ja jazz-klubeilla. Tämä musiikin laji on myöhemmin antanut vaikutteita monen rock-legendan tuotantoon.

Suomessa Werner Bros.-yhtye on tunnetuin skifflemusiikin esittäjä. Yhtyeen perustajat Jari ja Jouni Tuukkanen näyttelivät mm. Iskelmäprinssi-elokuvassa romupoikia , joiden käsissä kaikki soi. Werner Bros. on esiintynyt Afrikkaa myöten, ja yhtye on vieraillut myös Lahdessa. Kihveli soikoon-skifflemusiikin festivaali Hankasalmella on Werner Bros:in järjestämänä toteutettu jo 20 kertaa. Festivaalin yhteydessä on myös Kihveli-leiri, jossa on ollut kaikenikäisiä innokkaita leiriläisiä. Vuosi sitten Werner Bros-JariTuukkanen veti skiffle-kurssin Wellamo-opistossa.

Muita suomalaisia skifflemuusikoita ovat Eero ja Jussi Raittinen sekä Lasse Liemola, jonka levyttämät "Anna pois mun kitarain" ja "Diivaillen" ovat aitoa skiffleä.

KH

 


Ajankohtaista -arkisto