Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17
lisää naisasiaa arvostelua nainen ei salli. arvostelin yhtiön hallituksessa.minut puotettiin hallituksesta.tapahtui 2 minulle mieluisaa asiaa.naiset esitteli jälleen itseään.tämä pieni uutinen suuri asia. 26.06.2017 09:48
naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Ile ILEN HAJATELMAT

En kaipaa Persu-TV:tä

Entinen MTV3:n uutisankkuri Seppo Huhta on laatinut manifestin, jossa hän esittää Yleisradion ohjelmatoiminnan perusteellista tutkimista. Hänen mukaansa Yle:n puhe-, kuva- ja nettituotanto on valjastettu - siteeraan tekstiä suoraan kielivirheineen - "muhamettiläisten, monikulttuurisuuden, yleisen unelmahötön, vihreiden, vasemmistolaisten ja liberaaliporvarien mielipiteiden ja ajatusten esiintuomisen kanaviksi."

"YLEllä on kaiken kaikkiaan kymmenkunta kanavaa niin textiä, ääntä kuin kuvaakin joita kaikkia käytetään röyhkeästi mamuttamiseen ja joko suoraan valehtelemiseen tai indoktrinaatioon eli piilovaikuttamiseen", hän jatkaa. Entiseksi valtakunnan verkon uutistoimittajaksi Huhta viljelee harvinaisen huonoa suomen kieltä. Hänen tekstinsä on perussuomalaisten vähemmistösiiven käyttämää alatyylistä agitaatiota. Huhta oli vielä vuoden 2004 eurovaaleissa kokoomuksen ehdokkaana, mutta jäi auttamattomasti rannalle. Hän loikkasi persuihin ja on nykyään Espoon kaupunginvaltuuston jäsen.

Huhdan mielestä vihreät ovat vallanneet ennen demarivetoisena pidetyn Yle:n ja perustaa väitteen kuulopuheiden lisäksi vuonna 2010 Aamulehdessä tehtyyn kyselyyn. Tampereella ilmestyvä Aamulehti - ei siis Yleisradio! - kysyi omilta toimittajiltaan, mitä puoluetta he äänestäisivät seuraavissa vaaleissa. Kyselyssä vihreät saivat 40, kokoomus 25, keskusta 15 ja muut 20 prosenttia.

Huhdan mielestä tämä viisi vuotta vanha ja toisesta tiedotusvälineestä saatu kyselytulos on "hyytävä". Loppupäätelmä paljastaakin hänen surkean mediatuntemuksensa. Toimittajat suomalaisissa valtalehdissä ovat 1960-luvulta lähtien olleet oikeistolaisista työnantajistaan aina muutaman piirun vasemmalla. Ehkäpä juuri se on taannut Hesarin ja Aamulehden kaltaisen, tasokkaiden päivälehtien riippumattomuuden ja objektiivisen tiedottamisen.

Sinänsä huvittava on tapa, jolla entinen mediapersoona päättelee julkaisussaan vihreän aatteen olevan yhdistelmä stalinismia ja liberalismia. "Viherpiiporoiden vanhemmat ovat joko vanhoja taistolaisia tai liberaaleja, kuten esim. stallari Saru Hassi ja liberaali Osmo Soininvaara yms.", Huhta vaahtoaa. Terminologia on yhtä absurdia kuin keskustan Paavo Väyrysellä, joka ilmoitti viime viikolla pettyneensä puolueensa nykytilaan. Europarlamentaarikko ja kunniapuheenjohtaja ilmaisi huolensa siitä, miten liberaalit ja lestadiolaiset ovat määritelleet keskustan linjan uudelleen. Taistolainen liberaali on käsittääkseni yhtä mahdoton käsite kuin lestadiolainen liberaali.

Huhta ehdottaa Yleisradion pilkkomista osiin ja myymistä. Samalla hän vaatii Vihreän liiton "kansakunnan itsemääräämisoikeuden vastaisen" toiminnan tutkimista. "En ymmärrä kuinka meillä voi olla puolue jonka pääasiallinen agenda on se, että maahamme tuotetaan rajattomasti muhamettiläisiä sotilaskarkureita ja Isiksen joukkoihin menneitä ja sieltä palanneita terroristeja", hän perustelee. Muistutettakoon vielä, että näin puhuu oppositiossa istuvasta puolueesta hallituspuolueen edustaja.

Huhdan vaihtoehto Yleisradiolle olisi mitä ilmeisemmin Persu-Tv, jossa ei olisi sijaa sananvapaudelle eikä perussuomalaisten kritiikille. Arvatenkin Puolaan ollaan jo valmistelemassa vastaavan kaltaista ohjelmayhtiötä. Kun tarkastelee sisältöä, jota Yleisradion kanssa kilpailevat radio- ja tv-kanavat nykyään suoltavat, meillä on jo hyvin pitkälti toteutettu Huhdan kaipaamaa ohjelmaformaattia. Viikonvaihteen Ilta-Sanomissa kirjailijalegenda Hannu Salama totesi osuvasti, että televisiolla ei ole hänelle mitään annettavaa. "Televisiosarjat on rakennettu siten, että älkää huolehtiko mistään, teillä on kaikki hyvin. Siksi amerikkalainen menestyssarja Peyton Place oli 60-luvulla suosittu. Oli atomipommin uhka päällä."

Haluan vielä lopuksi vastata hennalalaiselta Kari Jaloselta lehdessämme Vapaa sana -palstalla saamaani palautteeseen, hänen omasta pyynnöstään ja näin julkisesti, koska aihe liittyy tavallaan edellä kirjoittamaani. Olin muutaman viikon takaisessa kolumnissani nimittänyt vuotta 2015 roskakirjoittelun vuodeksi ja sivusin tekstissäni muun muassa MV-lehteä. Jalosen mukaan olin kirjoittanut, että MV-lehdellä ei olisi "laisinkaan lähdemateriaalia".

Kiitos palautteesta, Kari. Tarkkaan ottaen kirjoittamani tekstikohta meni kuitenkin näin: "Ainoastaan huono sisälukutaito ja täydellinen lähdekritiikin puuttuminen selittävät MV-lehden kaltaisten mediasivustojen nopeasti kasvaneen suosion." Toisin sanoen en kiellä, etteikö julkaisulla olisi lähteitä. Päinvastoin, niitä on varmasti pilvin pimein, mutta ne palvelevat vain MV-lehden omia tarkoitusperiä. Tärkeintä onkin aina selvittää lähteen luotettavuus tai miten paljon aineistoa on manipuloitu tai käsitelty harhaanjohtavasti tai onko juttu täysin tuulesta temmattu. Lukijan tehtäväksi jää huomata, koska hänelle yritetään syöttää pajunköyttä. Edesmennyttä sensaatiolehdistön konkaria, Isto Lysmää, vapaasti lainaten: Hyvän jutun saa tutkimalla, kunnon myyntijutun kärjistämällä ja kaikkein kovimman paljastuksen keksimällä sen itse.

Ilkka Isosaari

 


Kolumnistin muut kolumnit