Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

miinakentässä paukkuu kuten porvoossa. naisvaltuutettu vain maalaa lasten naamaa.siinä sanomaa lastenoikeuksien päivälle.oma etu näkyy selvästi 20.11.2017 08:28
lasten oikeuksien päivänä.yksikään puolue ei ymmärrä puuttua.kyvyttömien äitien lastensa laiminlyöntiin.vaikka kovasti ovat huolissaan tasa-arvosta. 13.11.2017 08:20
hollolassa hirvikiväärin luoti ravintolan ikkunan läpi 10.11.2017 17:58
tilastoa isänpäivälle.perheistä joissa yksi vanhempi.äiti ja lapsia 150274.isä ja lapsia 31452.tämänkin muuttamista naiset vastustaa. 06.11.2017 08:23
Nykyään puolueitten mielipiteet on mitä on! Ne eivät kerro enää mitään! Sama, kuin tuuli ruohoa heiluttelisi! 04.11.2017 20:17

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Huonot ja hyvät uutiset

24.11.2017

Papin Palsta

Protestiliike

24.11.2017

Ville Skinnari

Ketään ei saa jättää yksin

24.11.2017


Ile ILEN HAJATELMAT

En kaipaa Persu-TV:tä

Entinen MTV3:n uutisankkuri Seppo Huhta on laatinut manifestin, jossa hän esittää Yleisradion ohjelmatoiminnan perusteellista tutkimista. Hänen mukaansa Yle:n puhe-, kuva- ja nettituotanto on valjastettu - siteeraan tekstiä suoraan kielivirheineen - "muhamettiläisten, monikulttuurisuuden, yleisen unelmahötön, vihreiden, vasemmistolaisten ja liberaaliporvarien mielipiteiden ja ajatusten esiintuomisen kanaviksi."

"YLEllä on kaiken kaikkiaan kymmenkunta kanavaa niin textiä, ääntä kuin kuvaakin joita kaikkia käytetään röyhkeästi mamuttamiseen ja joko suoraan valehtelemiseen tai indoktrinaatioon eli piilovaikuttamiseen", hän jatkaa. Entiseksi valtakunnan verkon uutistoimittajaksi Huhta viljelee harvinaisen huonoa suomen kieltä. Hänen tekstinsä on perussuomalaisten vähemmistösiiven käyttämää alatyylistä agitaatiota. Huhta oli vielä vuoden 2004 eurovaaleissa kokoomuksen ehdokkaana, mutta jäi auttamattomasti rannalle. Hän loikkasi persuihin ja on nykyään Espoon kaupunginvaltuuston jäsen.

Huhdan mielestä vihreät ovat vallanneet ennen demarivetoisena pidetyn Yle:n ja perustaa väitteen kuulopuheiden lisäksi vuonna 2010 Aamulehdessä tehtyyn kyselyyn. Tampereella ilmestyvä Aamulehti - ei siis Yleisradio! - kysyi omilta toimittajiltaan, mitä puoluetta he äänestäisivät seuraavissa vaaleissa. Kyselyssä vihreät saivat 40, kokoomus 25, keskusta 15 ja muut 20 prosenttia.

Huhdan mielestä tämä viisi vuotta vanha ja toisesta tiedotusvälineestä saatu kyselytulos on "hyytävä". Loppupäätelmä paljastaakin hänen surkean mediatuntemuksensa. Toimittajat suomalaisissa valtalehdissä ovat 1960-luvulta lähtien olleet oikeistolaisista työnantajistaan aina muutaman piirun vasemmalla. Ehkäpä juuri se on taannut Hesarin ja Aamulehden kaltaisen, tasokkaiden päivälehtien riippumattomuuden ja objektiivisen tiedottamisen.

Sinänsä huvittava on tapa, jolla entinen mediapersoona päättelee julkaisussaan vihreän aatteen olevan yhdistelmä stalinismia ja liberalismia. "Viherpiiporoiden vanhemmat ovat joko vanhoja taistolaisia tai liberaaleja, kuten esim. stallari Saru Hassi ja liberaali Osmo Soininvaara yms.", Huhta vaahtoaa. Terminologia on yhtä absurdia kuin keskustan Paavo Väyrysellä, joka ilmoitti viime viikolla pettyneensä puolueensa nykytilaan. Europarlamentaarikko ja kunniapuheenjohtaja ilmaisi huolensa siitä, miten liberaalit ja lestadiolaiset ovat määritelleet keskustan linjan uudelleen. Taistolainen liberaali on käsittääkseni yhtä mahdoton käsite kuin lestadiolainen liberaali.

Huhta ehdottaa Yleisradion pilkkomista osiin ja myymistä. Samalla hän vaatii Vihreän liiton "kansakunnan itsemääräämisoikeuden vastaisen" toiminnan tutkimista. "En ymmärrä kuinka meillä voi olla puolue jonka pääasiallinen agenda on se, että maahamme tuotetaan rajattomasti muhamettiläisiä sotilaskarkureita ja Isiksen joukkoihin menneitä ja sieltä palanneita terroristeja", hän perustelee. Muistutettakoon vielä, että näin puhuu oppositiossa istuvasta puolueesta hallituspuolueen edustaja.

Huhdan vaihtoehto Yleisradiolle olisi mitä ilmeisemmin Persu-Tv, jossa ei olisi sijaa sananvapaudelle eikä perussuomalaisten kritiikille. Arvatenkin Puolaan ollaan jo valmistelemassa vastaavan kaltaista ohjelmayhtiötä. Kun tarkastelee sisältöä, jota Yleisradion kanssa kilpailevat radio- ja tv-kanavat nykyään suoltavat, meillä on jo hyvin pitkälti toteutettu Huhdan kaipaamaa ohjelmaformaattia. Viikonvaihteen Ilta-Sanomissa kirjailijalegenda Hannu Salama totesi osuvasti, että televisiolla ei ole hänelle mitään annettavaa. "Televisiosarjat on rakennettu siten, että älkää huolehtiko mistään, teillä on kaikki hyvin. Siksi amerikkalainen menestyssarja Peyton Place oli 60-luvulla suosittu. Oli atomipommin uhka päällä."

Haluan vielä lopuksi vastata hennalalaiselta Kari Jaloselta lehdessämme Vapaa sana -palstalla saamaani palautteeseen, hänen omasta pyynnöstään ja näin julkisesti, koska aihe liittyy tavallaan edellä kirjoittamaani. Olin muutaman viikon takaisessa kolumnissani nimittänyt vuotta 2015 roskakirjoittelun vuodeksi ja sivusin tekstissäni muun muassa MV-lehteä. Jalosen mukaan olin kirjoittanut, että MV-lehdellä ei olisi "laisinkaan lähdemateriaalia".

Kiitos palautteesta, Kari. Tarkkaan ottaen kirjoittamani tekstikohta meni kuitenkin näin: "Ainoastaan huono sisälukutaito ja täydellinen lähdekritiikin puuttuminen selittävät MV-lehden kaltaisten mediasivustojen nopeasti kasvaneen suosion." Toisin sanoen en kiellä, etteikö julkaisulla olisi lähteitä. Päinvastoin, niitä on varmasti pilvin pimein, mutta ne palvelevat vain MV-lehden omia tarkoitusperiä. Tärkeintä onkin aina selvittää lähteen luotettavuus tai miten paljon aineistoa on manipuloitu tai käsitelty harhaanjohtavasti tai onko juttu täysin tuulesta temmattu. Lukijan tehtäväksi jää huomata, koska hänelle yritetään syöttää pajunköyttä. Edesmennyttä sensaatiolehdistön konkaria, Isto Lysmää, vapaasti lainaten: Hyvän jutun saa tutkimalla, kunnon myyntijutun kärjistämällä ja kaikkein kovimman paljastuksen keksimällä sen itse.

Ilkka Isosaari

 


Kolumnistin muut kolumnit