Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Beibi


Lahden väriläiskä Pentti E. Rantanen 85 vuotta
 

Käräjätuomari ja res.kapteenista Pentti E:stä kulkee kaupungilla satoja juttuja,kaskuja ja tarinoita. Tämä johtuu siitä, että hän on ollut koko elämänsä sanavalmis ja tilannekomiikan Grand Master. Hän on ollut kunnallispoliitikko, urheilumies, seuramies ja Seurahuoneen mies. Silti hän on kiistattomasti ollut myös erittäin oikeudenmukainen oikeudenpalvelija, jonka tuomiot esimerkiksi vielä 20 vuotta sitten harvoin muuttuivat "hovissa".

Viime maanantaina hän piti meille tuttavilleen mukavat juhlat nykyisessä kantapaikassaan ravintola Amarillossa, jonne oli kokoontunut varsin arvovaltainen joukko muistelemaan Beibin edesottamuksia ja hauskoja sattumuksiaan hänen elämän uraltaan.

Hän oli yksi niitä kabinettivaikuttajia, jotka Suurhallin saunassa oli juonimassa Jymyn ja Reijo Mäki-Korvelan kanssa Lahden asioita. Mutta moni vanhempi muistaa hänet varsin innokkaana jalkapallovaikuttajana, joka oivalsi jo varhain, että myös talvella oli harjoiteltava, mikäli mieli menestyä maailmalla. Hän on ollut monessa mukana ja nauttinut olostaan seuran keskipisteenä.

Juhlan juonsi toinen monitaituri Reijo Salminen ja puheita pitivät sitten vuoron perään useat lahtelaiset vaikuttajat , kuten entinen kaupunginjohtaja Seppo Välisalo ja monet muut. Lahden mieskuoron loistava solisti Raine Makkonen lauloi Beibin mielilaulut kyyneltakuulla ja me muut hoilasimme mukana "Kauan on kärsitty vilua ja nälkää Balkanin vuorilla taistellessa"

Vapaassa sanassa me sitten muistelimme Rantsun eli Beibin parhaita sutkauksia. Tähän on pistettävä pakosta muutama lopuksi, jotka vielä muistan, joten olkaa hyvä:

Jokainen tosi lahtelainen muistaa Beibin valkoisen auton, joka vuosi katsastettiin ja uutta ei tuomari nuukana miehenä enää hankkinut. Kerran hän pysähtyi Essolle ja tankkasi autoonsa 10 litraa bensiiniä, jonka huoltoaseman myyjä huomasi. Hän lohkaisi:" Aikooko tuomari lähteä Lappiin?"

Kerran lahtelaiset asianajajat olivat iltaa viettämässä poliisien majalla, joka sattui palamaan ja useiden vaateet myös jäivät roihuun. Seuraavana päivänä Jukka Kuikka kirjoitti Etlarissa. "Monien lahtelaisten tuomarien rahat paloivat, mutta Pentti E:n sulivat".

Huumori ei ole koskaan loppunut ja vielä soittaessaan Päijät-Hämeen keskussairaalaan hän tokaisi saatuaan tietää sairaudestaan:"Otanko jo lapion mukaan?"

Sanalla sanoen: Hän on lahtelainen legenda jo eläessään.

Juhani Melanen

 


Ajankohtaista -arkisto