Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17
lisää naisasiaa arvostelua nainen ei salli. arvostelin yhtiön hallituksessa.minut puotettiin hallituksesta.tapahtui 2 minulle mieluisaa asiaa.naiset esitteli jälleen itseään.tämä pieni uutinen suuri asia. 26.06.2017 09:48
naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


Hiihtämisestä pitää nauttia

Maailmassa numero 904. Kuka hän on ja mistä?
Hän on patoniittyläinen Risto Laurila, joka on aktiivisesti osallistunut pitkänmatkanhiihtoihin ja tämän arvostetun numeron hän on saavuttanut osallistumisestaan aktiivisesti pitkien matkojen hiihtoihin. 66-vuotiaan Laurilan harrastuksen piiriin on täydennystä luvassa reilun viikon kuluttua, kun hän matkaa Japanin Sapporoon, jossa hiihdetään Worldloppetin osakilpailu.

-En minä ole missään nimessä lähdössä kisailemaan, vaan tämä on puhtaasti harrastus. Olen ollut mukana näissä pitkänmatkan hiihdoissa vuodesta 1987 lähtien ja takana on 30 Finlandia-hiihtoa. Yhteensä olen käynyt Worldloppetiin kuuluvista 15 hiihdosta nautinnollisesti läpi 14, joten nyt on vihdoin Sapporon vuoro, sanoi Risto Laurila.

Laurila
Risto Laurilalle on kertynyt erilaisia mitaleja vuosien varrella

Finlandia-hiihdon kautta hän on harrastanut lajia todella aktiivisesti, mutta väliin on mahtunut myös ns. synkkiä jaksoja.
- Olen ollut perinteisen hiihdon kannalla, mutta hieman tappelua tuli siitä, että luistelutyyli tuli mukaan. Siinä tuli Finlandian suhteen muutama välivuosi, mutta innostuin uudelleen, Laurila kertoi.
Risto Laurila on tosi kova kuntourheilija, joka painottaa sitä, että hän harrastuksiensa vuoksi pitää terveyttään yllä.
Talvisin hän hiihtää ja kesä sujuu pyöräilyn ja soudun merkeissä.

Valkealasta aikanaan hiihtokipinän löytänyt Laurila kertoi lapsuusaikanaan hiihtäneen koulumatkat talviaikaan.
- Kilpailu-uraakin yritin Valkealan Roimassa eli nykyisessä Kajossa. Olen tyytyväinen hiihtoharrastuksestani, jonka aikanaan sain. Nykyisin hiihtokilometrejä minulle tulee noin 2000 vuodessa. Aikaahan tässä on, hän huokaisee.
- En ota tosissani, vaan ole todennut, että hitaasti kiirehditään, koska en tiedä milloin tässä kupsahtaa, Laurila ironisoi.

Risto Laurila ehtii harrastaa Patoniityn alueella myös sauvalenkkeilyä. 
- Perjantaisin on ohjelmassa tunnin lenkki, jonka jälkeen vielä 15 minuutin venytykset, jotka ohjaa Eija Remes. Meillä on koossa noin kymmenen henkilön aktiiviporukka, mutta lisää porukkaa olisi kiva saada.

Laurila korostaa, että Lahden kaupunki on hoitanut reitit hyvin. Hän hiihtää yleensä Patomäestä Venetsian kautta Nikkilään, josta reissu jatkuu Liipolan ja Saksalan kautta Kerille. Pienten ylimääräisten lenkkien kautta matkaa kertyy noin 30 kilometriä.
Moottoritien alikulut voisi hoitaa hiihtäjille ystävällisemmällä tavalla, Risto Laurila huomauttaa.


Harri Hulkko

 


Ajankohtaista -arkisto