Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Hiihtämisestä pitää nauttia

Maailmassa numero 904. Kuka hän on ja mistä?
Hän on patoniittyläinen Risto Laurila, joka on aktiivisesti osallistunut pitkänmatkanhiihtoihin ja tämän arvostetun numeron hän on saavuttanut osallistumisestaan aktiivisesti pitkien matkojen hiihtoihin. 66-vuotiaan Laurilan harrastuksen piiriin on täydennystä luvassa reilun viikon kuluttua, kun hän matkaa Japanin Sapporoon, jossa hiihdetään Worldloppetin osakilpailu.

-En minä ole missään nimessä lähdössä kisailemaan, vaan tämä on puhtaasti harrastus. Olen ollut mukana näissä pitkänmatkan hiihdoissa vuodesta 1987 lähtien ja takana on 30 Finlandia-hiihtoa. Yhteensä olen käynyt Worldloppetiin kuuluvista 15 hiihdosta nautinnollisesti läpi 14, joten nyt on vihdoin Sapporon vuoro, sanoi Risto Laurila.

Laurila
Risto Laurilalle on kertynyt erilaisia mitaleja vuosien varrella

Finlandia-hiihdon kautta hän on harrastanut lajia todella aktiivisesti, mutta väliin on mahtunut myös ns. synkkiä jaksoja.
- Olen ollut perinteisen hiihdon kannalla, mutta hieman tappelua tuli siitä, että luistelutyyli tuli mukaan. Siinä tuli Finlandian suhteen muutama välivuosi, mutta innostuin uudelleen, Laurila kertoi.
Risto Laurila on tosi kova kuntourheilija, joka painottaa sitä, että hän harrastuksiensa vuoksi pitää terveyttään yllä.
Talvisin hän hiihtää ja kesä sujuu pyöräilyn ja soudun merkeissä.

Valkealasta aikanaan hiihtokipinän löytänyt Laurila kertoi lapsuusaikanaan hiihtäneen koulumatkat talviaikaan.
- Kilpailu-uraakin yritin Valkealan Roimassa eli nykyisessä Kajossa. Olen tyytyväinen hiihtoharrastuksestani, jonka aikanaan sain. Nykyisin hiihtokilometrejä minulle tulee noin 2000 vuodessa. Aikaahan tässä on, hän huokaisee.
- En ota tosissani, vaan ole todennut, että hitaasti kiirehditään, koska en tiedä milloin tässä kupsahtaa, Laurila ironisoi.

Risto Laurila ehtii harrastaa Patoniityn alueella myös sauvalenkkeilyä. 
- Perjantaisin on ohjelmassa tunnin lenkki, jonka jälkeen vielä 15 minuutin venytykset, jotka ohjaa Eija Remes. Meillä on koossa noin kymmenen henkilön aktiiviporukka, mutta lisää porukkaa olisi kiva saada.

Laurila korostaa, että Lahden kaupunki on hoitanut reitit hyvin. Hän hiihtää yleensä Patomäestä Venetsian kautta Nikkilään, josta reissu jatkuu Liipolan ja Saksalan kautta Kerille. Pienten ylimääräisten lenkkien kautta matkaa kertyy noin 30 kilometriä.
Moottoritien alikulut voisi hoitaa hiihtäjille ystävällisemmällä tavalla, Risto Laurila huomauttaa.


Harri Hulkko

 


Ajankohtaista -arkisto