Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Nguyen Närpiöstä, päivää!

13.10.2017

Juhani Melanen

Lahen Tilakeskus vai Pilakeskus?

13.10.2017

Papin Palsta

Hyvää elämää etsimässä

13.10.2017

Ville Skinnari

Koko perheen päiväkoti

13.10.2017


Ile  ILEN HAJATELMAT
 

Pellekabinetti

Kotimainen media on täyttynyt pitkään kahdesta pääasiallisesta aiheesta; maahanmuuttajien tai turvapaikanhakijoiden Suomessa tekemisistä rikoksista sekä Juha Sipilän hallituksen töppäilyistä. Some-kaverini, Riihimäellä asuva stand up -koomikko Miika Pettersson viestittikin tässä äskettäin aivan piruuttaan Facebookissa, olisiko kellään jonkilaista mielipidettä pakolaisista tai hallituksen nykypolitiikasta. Loputon vääräleuka ja törkyturpa saikin sivuilleen viljalti palautetta. Jotkut viestin tosissaan ottaneet ihmettelivät, oliko mies menettänyt lukutaitonsa lopullisesti vai istumassa kenties elinkautista erityssellissä, koska ei ole näköjään perillä siitä, mitä Suomessa tapahtuu.

Pettersson nimittäin on entinen, talous- ja huumerikoksista tuomittu vankilakundi. Stand upin kaltereiden takana löytänyt mies on ahkera ja suosittu esiintyjä myös Lahden alueella - suosittelen. Hänen katupoikahuumorinsa uppoaa kapakkayleisöön kuin puukko kevytlevitteeseen, eikä yleisöäkään säästellä. Rikokset hän vaihtoi komiikkaan, koska katsoi järkevämmäksi puhua puutaheinää mieluummin vapaalla kuin oikeussaleissa. Miehen motto kuuluukin: "Stand up on murheiden laihdutuskuuri:" Toisaalta hän on arvostellut rajusti alan nykytilaa ja kutsunut kollegaansa Sami Hedbergiä lajityypin syöpäpesäkkeeksi tämän yhtiön monopolisoivien liike- ja markkinointitoimien vuoksi. Onneksi Sipilä ja hänen luottoministerinsä ovat kuitenkin pitäneet huolen, että vitsin juurta löytyy muillekin kuin Hedbergin tallin koomikoille.

Ja saman ovat huomanneet myös lehdistön vihaiset rakkikoirat. Moni poliittinen toimittaja on tällä hetkellä sitä mieltä, että jos Juha Sipilän, Timo Soinin tai Alexander Stubbin tilalla olisi ollut naisministeri, hänet olisi aikoja sitten pakotettu eroamaan tehtävistään. Iltalehden Tommi Parkkosen mukaan meillä on hallitus, jonka ministerit salaavat totuuden härskisti omilta kansalaisiltaan. Hän kutsuukin hallitusta nimellä Valehtelijoiden klubi, television vanhan suosikkisarjan mukaan ja toteaa kolumnissaan, että kusetuksen määrää voi verrata ainoastaan Nicaraguan harjoittamaan politiikkaan vuonna 1987. Harvoin on poliittisesti sitoutumattoman päivälehden toimittaja ampunut istuvaa hallitusta yhtä kovilla panoksilla.

"Nykyisen hallituksen ministerit saavat tällä hetkellä puhua täydellistä palturia, ilman että puhemies Maria Lohela (ainiinjoo, hallituspuolue perussuomalaiset) puuttuu asiaan millään tavalla. Vuonna 2003 silloinen pääministeri Anneli Jäätteenmäki (kesk) joutui eroamaan, koska hän puhui muunnettua totuutta eduskunnan kyselytunilla", Parkkonen muistuttaa. "Meillä suomalaisilla onkin tällä hetkellä hallitus, jonka ministereistä pelottavan suuri osa valehtelee silmiä räpäyttämättä vasten kansalaisten naamaa. Jossain länsimaisessa oikeusvaltiossa tilanteeseen olisi jo puututtu."

Mitä taas siihen toiseen kantavaan media-aiheeseen tulee, vasemmistoliiton kansanedustaja, kaupallista seksiä Tampereen yliopistossa tutkinut Anna Kontula ihmettelee oikeusministeri Jari Lindströmin mielipiteitä turvapaikanhakijoiden tekemistä rikoksista. Perussuomalainen Lindström ilmoitti huolensa siitä, että yhteiskuntarauha on järkkynyt pahasti turvapaikanhakijoiden epäiltyjen raiskaustapausten vuoksi.

Kontulan mukaan huomio pitäisi kiinnittää yhteiskuntarauhan sijaan enemmänkin naisiin ja heidän turvallisuuteensa. "Suomessa raiskataan pelkästään aikuisia naisia arvioiden mukaan 15 000 joka vuosi. En ole aikaisemmin kuullut, että kukaan ministeri olisi kiinnostunut siitä", Kontula jyrähtää ja lisää, että ilmeisesti suomalaisia naisia saavat raiskata vain kantasuomalaiset miehet.

Uusista raiskaustapauksista keskusteltaessa on Kontulan mielestä edelleenkin unohdettu kaikkein keskeisin seikka, eli onko suomalainen nainen turvassa kotimaassaan ja kotonaan. Ollaan vain kiinnostuttu yleisestä järjestyksenpidosta. "Merkille pantavaa on, että kaikki keskeiset keskustelijat ja huolestuneet tahot ovat keski-ikäisiä miehiä, jotka nostavat esiin yleisen järjestyksen, eivätkä suinkaan seksuaalista väkivaltaa, jonka eteen yhteiskunta ei ole tehnyt kaikkea, mitä tehtävissä olisi."

Ei ole vaikea yhtyä Parkkosen ja Kontulan käsityksiin. Täysin perustellusti istuvaa hallitusta voisi kutsua pellekabinetiksi.

Ilkka Isosaari

 


Kolumnistin muut kolumnit