Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

sisäiset uhat selvitettävä sanoo kanerva. poliitikko ei ymmärrä näköjään uhkia. on meillä siinä poliitikko.no ainakin naisten tekemät vääryydet.jotka on selvittämättä.kyvyttömät pois paikoiltaan. 21.08.2017 08:42
Kysyisin nyt. Saako tänne kirjoittaa, vaikka ei osaakaan. Aloitukset pienellä ym.söherrystä. Jos olis edes asiaa, niin vielähän sen saattaisi kestää. 20.08.2017 18:43
meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


Ile  ILEN HAJATELMAT
 

Pellekabinetti

Kotimainen media on täyttynyt pitkään kahdesta pääasiallisesta aiheesta; maahanmuuttajien tai turvapaikanhakijoiden Suomessa tekemisistä rikoksista sekä Juha Sipilän hallituksen töppäilyistä. Some-kaverini, Riihimäellä asuva stand up -koomikko Miika Pettersson viestittikin tässä äskettäin aivan piruuttaan Facebookissa, olisiko kellään jonkilaista mielipidettä pakolaisista tai hallituksen nykypolitiikasta. Loputon vääräleuka ja törkyturpa saikin sivuilleen viljalti palautetta. Jotkut viestin tosissaan ottaneet ihmettelivät, oliko mies menettänyt lukutaitonsa lopullisesti vai istumassa kenties elinkautista erityssellissä, koska ei ole näköjään perillä siitä, mitä Suomessa tapahtuu.

Pettersson nimittäin on entinen, talous- ja huumerikoksista tuomittu vankilakundi. Stand upin kaltereiden takana löytänyt mies on ahkera ja suosittu esiintyjä myös Lahden alueella - suosittelen. Hänen katupoikahuumorinsa uppoaa kapakkayleisöön kuin puukko kevytlevitteeseen, eikä yleisöäkään säästellä. Rikokset hän vaihtoi komiikkaan, koska katsoi järkevämmäksi puhua puutaheinää mieluummin vapaalla kuin oikeussaleissa. Miehen motto kuuluukin: "Stand up on murheiden laihdutuskuuri:" Toisaalta hän on arvostellut rajusti alan nykytilaa ja kutsunut kollegaansa Sami Hedbergiä lajityypin syöpäpesäkkeeksi tämän yhtiön monopolisoivien liike- ja markkinointitoimien vuoksi. Onneksi Sipilä ja hänen luottoministerinsä ovat kuitenkin pitäneet huolen, että vitsin juurta löytyy muillekin kuin Hedbergin tallin koomikoille.

Ja saman ovat huomanneet myös lehdistön vihaiset rakkikoirat. Moni poliittinen toimittaja on tällä hetkellä sitä mieltä, että jos Juha Sipilän, Timo Soinin tai Alexander Stubbin tilalla olisi ollut naisministeri, hänet olisi aikoja sitten pakotettu eroamaan tehtävistään. Iltalehden Tommi Parkkosen mukaan meillä on hallitus, jonka ministerit salaavat totuuden härskisti omilta kansalaisiltaan. Hän kutsuukin hallitusta nimellä Valehtelijoiden klubi, television vanhan suosikkisarjan mukaan ja toteaa kolumnissaan, että kusetuksen määrää voi verrata ainoastaan Nicaraguan harjoittamaan politiikkaan vuonna 1987. Harvoin on poliittisesti sitoutumattoman päivälehden toimittaja ampunut istuvaa hallitusta yhtä kovilla panoksilla.

"Nykyisen hallituksen ministerit saavat tällä hetkellä puhua täydellistä palturia, ilman että puhemies Maria Lohela (ainiinjoo, hallituspuolue perussuomalaiset) puuttuu asiaan millään tavalla. Vuonna 2003 silloinen pääministeri Anneli Jäätteenmäki (kesk) joutui eroamaan, koska hän puhui muunnettua totuutta eduskunnan kyselytunilla", Parkkonen muistuttaa. "Meillä suomalaisilla onkin tällä hetkellä hallitus, jonka ministereistä pelottavan suuri osa valehtelee silmiä räpäyttämättä vasten kansalaisten naamaa. Jossain länsimaisessa oikeusvaltiossa tilanteeseen olisi jo puututtu."

Mitä taas siihen toiseen kantavaan media-aiheeseen tulee, vasemmistoliiton kansanedustaja, kaupallista seksiä Tampereen yliopistossa tutkinut Anna Kontula ihmettelee oikeusministeri Jari Lindströmin mielipiteitä turvapaikanhakijoiden tekemistä rikoksista. Perussuomalainen Lindström ilmoitti huolensa siitä, että yhteiskuntarauha on järkkynyt pahasti turvapaikanhakijoiden epäiltyjen raiskaustapausten vuoksi.

Kontulan mukaan huomio pitäisi kiinnittää yhteiskuntarauhan sijaan enemmänkin naisiin ja heidän turvallisuuteensa. "Suomessa raiskataan pelkästään aikuisia naisia arvioiden mukaan 15 000 joka vuosi. En ole aikaisemmin kuullut, että kukaan ministeri olisi kiinnostunut siitä", Kontula jyrähtää ja lisää, että ilmeisesti suomalaisia naisia saavat raiskata vain kantasuomalaiset miehet.

Uusista raiskaustapauksista keskusteltaessa on Kontulan mielestä edelleenkin unohdettu kaikkein keskeisin seikka, eli onko suomalainen nainen turvassa kotimaassaan ja kotonaan. Ollaan vain kiinnostuttu yleisestä järjestyksenpidosta. "Merkille pantavaa on, että kaikki keskeiset keskustelijat ja huolestuneet tahot ovat keski-ikäisiä miehiä, jotka nostavat esiin yleisen järjestyksen, eivätkä suinkaan seksuaalista väkivaltaa, jonka eteen yhteiskunta ei ole tehnyt kaikkea, mitä tehtävissä olisi."

Ei ole vaikea yhtyä Parkkosen ja Kontulan käsityksiin. Täysin perustellusti istuvaa hallitusta voisi kutsua pellekabinetiksi.

Ilkka Isosaari

 


Kolumnistin muut kolumnit