Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

sisäiset uhat selvitettävä sanoo kanerva. poliitikko ei ymmärrä näköjään uhkia. on meillä siinä poliitikko.no ainakin naisten tekemät vääryydet.jotka on selvittämättä.kyvyttömät pois paikoiltaan. 21.08.2017 08:42
Kysyisin nyt. Saako tänne kirjoittaa, vaikka ei osaakaan. Aloitukset pienellä ym.söherrystä. Jos olis edes asiaa, niin vielähän sen saattaisi kestää. 20.08.2017 18:43
meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


Lohkokallionpuisto
Kaija Takala, Annaliisa Kallinen sekä Päivi ja Asko Köttö muistelevat taloyhtiön 30-vuotisjuhlaa valokuvia katsellen


Itäkadulla juhlittiin täysiä kymppejä

Asunto Oy Lohkokallionpuiston 40-vuotisjuhlaa vietettiin lauantaina 14.11. Liipolan Itäkatu 2:ssa, taloyhtiön omassa kerhohuoneessa.

Ensimmäiset asukkaat, Marjatta ja Aimo Kukkonen perheineen, muuttivat taloon 21.11.1975 ja asuvat yhtiössä edelleen. Lapset tosin ovat lentäneet maailmalle aikaa sitten. Aimo hauskana sananikkarina oli virittänyt 40-vuotisjuhlaan kronikan, jonka hän esitti yleisölle heti juhlan alkajaisiksi.

"On talon asukkaista tässä Saarelat, Nirkko, Hynniset ja myöskin Salmela. Kukkoset kun ovat vielä tämän listan lopussa, niin alkuasukkaat on tässä joukossa". Näin kuului yksi kronikan säkeistö ja se kertoo, että kohtuullinen joukko talon asukkaista on alkuperäisiä ja vähintään toinen mokoma niitä, jotka ovat viihtyneet taloyhtiössä jo 25-35 vuotta. Tästä voimmekin päätellä, että tässä 45 asunnon yhtiössä eletään varsin sopuisasti toinen toisemme huomioon ottaen.

Talosta on pidetty vuosien varrella varsin hyvää huolta. Julkisivut ja parvekkeet on saneerattu, salaojat kaivettu, rappukäytävät maalattu ja saunat remontoitu. Pari vuotta sitten uusittiin käyttövesiputket ja kylpyhuoneet kokonaan. Sähköjäkin uusittiin ja laitettiin uudet sähkökaapit. Myös lämmön talteenottolaitteet asennettiin ja lämpölasiset ulko-ovet. Mikäpä meidän on asuessa, kun vuosi sitten yhtiökokouksessa päätettiin yhtiövastiketta alentaa säästyneitten kustannusten vuoksi.

Reilun puolen hehtaarin omalla tontilla sijaitsevan talon pihassa on paljon istutuksia, kuten omenapuita, marjapensaita, koristepensaita ja perennoja. Keväisin hankitaan aina jotain uutta asukkaitten silmäniloksi. Puutarhan hoidosta on vastannut jo vuosia asukkaamme Kaija Takala. Halusimme muistaa hänen pyyteetöntä puurtamistaan, niinpä nimitimme hänet juhlassamme taloyhtiön omaksi Puutarhaneuvokseksi. Muistoksi annoimme kunniakirjan ja kirjalahjan.

40-vuotisuhla järjestettiin suhteellisen nopealla aikataululla, kahdessa viikossa. Kaikki onnistui kuitenkin mainiosti. Juhlatoimikunnan naiset leipoivat omakustanteisesti lähes kaikki tarjottavat ja laittoivat kerhohuoneen juhlakuntoon. Kiitos siitä Päiville, Annaliisalle, Marjatalle, Tellervolle, Kaijalle ja Tiinalle.

Juhla aloitettiin kuohuviinilasillisella ja hallituksen puheenjohtajan Hannu Kittelän tervetulosanoilla. Tästä siirryttiin juhlapöydän antimien pariin eikä suun kostukkeestakaan ollut puutetta. Ohjelmaa oli tarjolla sopivissa määrin tietovisan ja arpajaisten muodossa. Lopuksi tanssittiin tauotta aina puolille öin.

Tämä juttu on mukava päättää Aimon kronikan sanoihin:
"Lopuks' tahdon tässä vielä toivoa, talollemme hyvää yhteiseloa. Menestyksellistä Uutta Vuotta, Hyvää Joulua, lähimmäisen rakkautta - sopua."

Teksti: Leena-Riitta Virtanen
Kuvat: Tiina Paljakka

 


Ajankohtaista -arkisto