Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Nguyen Närpiöstä, päivää!

13.10.2017

Juhani Melanen

Lahen Tilakeskus vai Pilakeskus?

13.10.2017

Papin Palsta

Hyvää elämää etsimässä

13.10.2017

Ville Skinnari

Koko perheen päiväkoti

13.10.2017


Jussi  MELASTELUA
 

Lahden Valot Oy uskonnollisen mafian diktaattorin saappaan alla

Seuraava tarina on sellaisenaan sepite, vaikka moni nokkela lukijamme saattaisikin löytää siitä yhtymäkohtia todelliseen lahtelaiseen yritykseen, ne ovat vain lukijan omia johtopäätöksiä. Mutta silti arvokkaita! Siispä asiaan.

Lahden valot OY:n perustivat entiset konkurssipankkiirit Pertil Merenlahti ja Johannes Koikkalainen tarkoituksenaan syndikalistisesti riistää Lahden köyhiä vuokralaisia. Heidän mottonsa oli lainattu suoraan vastauskonpuhdistaja Ingnatius Loyolata: " Tarkoitus pyhittää keinot " Ja kaikki, jotka eivät ole puolellamme ovat meitä vastaan". Alusta asti oli periaatteena: Demokratia unohdetaan ja köyhät kyykkyyn.

Kyetäkseen hallitsemaan valtakuntaansa ilman Lahden kaupungin strategiamääräyksiä ja kaupungin etua tarvittiin " robbaduuniin" joukko uskovaisia ja miekkalähetyksen toteuttajia. Ja heitähän oli tarjolla kuin kukkia mättäällä. Isäntäpaaviksi saatiin vanholiiligestadiolainen helluntailaulaja Katti Poskinen, joka halusi kilpailuttaa kaikki ja kaiken paitsi Valojen kiinteistöt, jotka jaettiin alueittain kolmen sopivaksi katsotun uskonveljien LKT:N SIS:N ja ja Kassila Vikanojan kesken. Sen sijaan Poskinen valitsi kilpailutettuaan yksin kaikki juuri hyvin toimineet Valojen datayhteydet kumileimasinenaan käyttämänsä Asukashallituksen myötävaikutuksella ilman, että vajakkitoimikunnat olisivat päässeet sanomaan sanottavansa.

Mobiililaitteita Valojen asiakkaista on 3 prosentilla ja keski-ikä on 78,4 vuotta. Mutta onneksi vanhusten ei tarvitse ostaa 280 euroa maksavia "koppuloita", sillä kyllä normaalia TV:tä voi katsella ilman röyhkeää rahaerää ja vanhat laitteet saa onneksi säilyttää ja kenkäpuhelimella saa asiansa hoidettua lapsen lapsien läppäreiden avulla.

Lahden Valojen organisaatiossa on 32 jäsentä, jotka ovat kaikki valittu uskonnollisin perustein, kuten vaikka hanuritaiteilija insinööri Kouni Janonen, joka tosin edustaa Gehovan Todistajia ja maailmanlopun odottajia. Kysymys kuuluukin: Mihin ihmeessä Valojen toimitsijamäärä on niin suuri, vaikka kaikki on talossa ulkoistettu? Joku on epäillyt, että kyseessä olisivat suojatyöpaikat uskonveljille, joku toinen taas sitä, että Asukashallituksessa eli kumileimasimessa täyttyy olla myös tarpeeksi törpöttelijöitä eli huikkamiehiä, joita on uskomattoman helppo lahjoa viinaksilla, mutta tästä ei ole kunnon näyttöä, vaikka johtaja Koikkalainen tunnetaankin alan miehenä.

Amerikkalainen New Science lehti tiesi kuitenkin kertoa, että jos mihinkä tahansa organisaatioon kuuluu yli 30 työntekijää, he pystyvät työllistämään itse itsensä, kuten entisessä Neuvostoliitossa; tosin ilman tuotantoa (lue paperia täyttämällä) Jokaisen Valon työntekijän työaika on 9-12, jolloin sinnekin täytyy varata jonotuslippu, koska osahan on aina syömässä ja juomassa.

Vajakkitoimikunnilla on oikeus sanoa mielipiteensä Valojen budjeteista, joita ei lueta, koska kukaan ei ymmärretä sitä jargoniaa, jota viinteistöyksikkö tuottaa asukkailleen. Hyvänä esimerkkinä lienee se, että Veririnteen korjauksiin oli varattu vuonna 2014 yli 449,701 miljoonaa euroa käytettäväksi sen asukkaiden asuntojen parantamiseen, mutta se onkin siirtynyt nyt Valojen uusiin hankintoihin. Lahden Valot on hyväksynyt ns. asukasdemokratia mallin vuonna 2008, mutta kukaan ei tiedä, missä sitä säilytetään.

Sanalla sanoen Lahden Valot on oiva ja elävä esimerkki Venäjän Putin mallista: toisinajattelijat aiennetaan tai he katoavat.!

Tämän kirjoitti melastelua-pakinaan
Johan von Melandorff
parooni

 


Kolumnistin muut kolumnit