Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17
lisää naisasiaa arvostelua nainen ei salli. arvostelin yhtiön hallituksessa.minut puotettiin hallituksesta.tapahtui 2 minulle mieluisaa asiaa.naiset esitteli jälleen itseään.tämä pieni uutinen suuri asia. 26.06.2017 09:48
naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


Jussi  MELASTELUA
 

Lahden Valot Oy uskonnollisen mafian diktaattorin saappaan alla

Seuraava tarina on sellaisenaan sepite, vaikka moni nokkela lukijamme saattaisikin löytää siitä yhtymäkohtia todelliseen lahtelaiseen yritykseen, ne ovat vain lukijan omia johtopäätöksiä. Mutta silti arvokkaita! Siispä asiaan.

Lahden valot OY:n perustivat entiset konkurssipankkiirit Pertil Merenlahti ja Johannes Koikkalainen tarkoituksenaan syndikalistisesti riistää Lahden köyhiä vuokralaisia. Heidän mottonsa oli lainattu suoraan vastauskonpuhdistaja Ingnatius Loyolata: " Tarkoitus pyhittää keinot " Ja kaikki, jotka eivät ole puolellamme ovat meitä vastaan". Alusta asti oli periaatteena: Demokratia unohdetaan ja köyhät kyykkyyn.

Kyetäkseen hallitsemaan valtakuntaansa ilman Lahden kaupungin strategiamääräyksiä ja kaupungin etua tarvittiin " robbaduuniin" joukko uskovaisia ja miekkalähetyksen toteuttajia. Ja heitähän oli tarjolla kuin kukkia mättäällä. Isäntäpaaviksi saatiin vanholiiligestadiolainen helluntailaulaja Katti Poskinen, joka halusi kilpailuttaa kaikki ja kaiken paitsi Valojen kiinteistöt, jotka jaettiin alueittain kolmen sopivaksi katsotun uskonveljien LKT:N SIS:N ja ja Kassila Vikanojan kesken. Sen sijaan Poskinen valitsi kilpailutettuaan yksin kaikki juuri hyvin toimineet Valojen datayhteydet kumileimasinenaan käyttämänsä Asukashallituksen myötävaikutuksella ilman, että vajakkitoimikunnat olisivat päässeet sanomaan sanottavansa.

Mobiililaitteita Valojen asiakkaista on 3 prosentilla ja keski-ikä on 78,4 vuotta. Mutta onneksi vanhusten ei tarvitse ostaa 280 euroa maksavia "koppuloita", sillä kyllä normaalia TV:tä voi katsella ilman röyhkeää rahaerää ja vanhat laitteet saa onneksi säilyttää ja kenkäpuhelimella saa asiansa hoidettua lapsen lapsien läppäreiden avulla.

Lahden Valojen organisaatiossa on 32 jäsentä, jotka ovat kaikki valittu uskonnollisin perustein, kuten vaikka hanuritaiteilija insinööri Kouni Janonen, joka tosin edustaa Gehovan Todistajia ja maailmanlopun odottajia. Kysymys kuuluukin: Mihin ihmeessä Valojen toimitsijamäärä on niin suuri, vaikka kaikki on talossa ulkoistettu? Joku on epäillyt, että kyseessä olisivat suojatyöpaikat uskonveljille, joku toinen taas sitä, että Asukashallituksessa eli kumileimasimessa täyttyy olla myös tarpeeksi törpöttelijöitä eli huikkamiehiä, joita on uskomattoman helppo lahjoa viinaksilla, mutta tästä ei ole kunnon näyttöä, vaikka johtaja Koikkalainen tunnetaankin alan miehenä.

Amerikkalainen New Science lehti tiesi kuitenkin kertoa, että jos mihinkä tahansa organisaatioon kuuluu yli 30 työntekijää, he pystyvät työllistämään itse itsensä, kuten entisessä Neuvostoliitossa; tosin ilman tuotantoa (lue paperia täyttämällä) Jokaisen Valon työntekijän työaika on 9-12, jolloin sinnekin täytyy varata jonotuslippu, koska osahan on aina syömässä ja juomassa.

Vajakkitoimikunnilla on oikeus sanoa mielipiteensä Valojen budjeteista, joita ei lueta, koska kukaan ei ymmärretä sitä jargoniaa, jota viinteistöyksikkö tuottaa asukkailleen. Hyvänä esimerkkinä lienee se, että Veririnteen korjauksiin oli varattu vuonna 2014 yli 449,701 miljoonaa euroa käytettäväksi sen asukkaiden asuntojen parantamiseen, mutta se onkin siirtynyt nyt Valojen uusiin hankintoihin. Lahden Valot on hyväksynyt ns. asukasdemokratia mallin vuonna 2008, mutta kukaan ei tiedä, missä sitä säilytetään.

Sanalla sanoen Lahden Valot on oiva ja elävä esimerkki Venäjän Putin mallista: toisinajattelijat aiennetaan tai he katoavat.!

Tämän kirjoitti melastelua-pakinaan
Johan von Melandorff
parooni

 


Kolumnistin muut kolumnit