Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


SPORTTINURKKA 4.2.

Uusi Lahti Cup ja Pelikaanin räpellys

 

FC

Viime viikonlopun Uusi Lahti Cup esitteli meille lahtelaisille futisjännäreille yllättävän vähän uusiutuneen FC Lahden sekä tietenkin miesten sarjaan paluun tehneen legendaarisen Kuusysin.
FC Lahden peli vaikutti vuodenaikaan nähden jopa kohtuu hyvältä. Palloa liikuteltiin nopeasti maata pitkin ja vauhtia riitti tai ainakin Kups matsissa riitti. Jos tämä on valmentaja Kautosen näköistä peliä, niin minä kyllä tykkään. Häviöstä huolimatta ihan OK peli koko joukkueelta. Itselle pistivät positiivisesti silmään Mikko Hauhia ja Jussi Länsitalo, joilla vauhtia piisasi molemmissa peleissä ja he suorastaan janosivat palloja itselleen. Lahdella näyttää asiat olevan nyt hyvällä mallilla, ainakin joukkue on nyt jo valmiimpi kuin viime vuoden turnauksessa. Nimien perusteella ainoastaan ykkösen voitto kelpaa, mutta eihän näitä ennenkään paperilla ole ratkaistu...

Itse turnauksessa Kuopiolaiset näyttivät tämän hetkisen tasonsa mätkimällä kaikkia muitakin joukkueita tylysti nenään, joten Lahdenkin häviö asettui viikonlopun jälkeen oikeisiin mittasuhteisiin. Ns. hegemonia-ottelu Kuusysiä vastaan sen sijaan olikin jo astetta surkeampaa peliä, johtuen osaksi siitä, että puolet FC Lahden avauksen kundeista olivat joko vaihdossa tai kotona ja toisekseen Kuusysin taso vain oikeasti on vähintään sen yhden sarjaportaan alempana. Kyykkä sai tällä viikolla ihan oikean vahvistuksenkin, nimittäin Tuomas Kuparinen liittyi joukkueeseen. Olisi varmasti kelvannut myös Lahden ykkösjoukkueellekin.
Toivottavasti FC Lahti ja Kuusysi tekevät jatkossa tiivistä yhteistyötä pelaajien suhteen, sillä Kuhnureissa on muutamia erittäin lupaavia junnuja ( mm. Laitinen, Rantanen, Hertsi, Heikari, Köse) joille penkillä istumisen sijasta olisi hyvä saada miesten pelejä edes kakkosessa ja Kyykälle kyseiset kaverit olisivat varmasti tervetulleita vahvistuksia.

 

Pelsu

Parissa viikossa on paljon tapahtunut myös Pelicansin leirissä. Nyt on jo selvää, että tänä vuonna taistellaan vain ja ainoastaan karsinnan välttämisestä. Itseasiassa olen itse jo jollain pervessillä tavalla innostunut ajatuksesta karsintamatseista esim. Kouvolaa vastaan. Karsinnoissahan voi käydä mitä vain, mutta luotan kyllä, että lahtelainen kiekko jatkaa liigassa,vaikka karsintoihin asti jouduttaisiinkin. Pasi Räsänen ei jatka valmentajana ja liki varmat huhut tietävät ensi vuoden valmentajan olevan Kari Jalonen. Jos tuo toteutuu, niin ainakin meikäläinen nostaa peukun ylös, sillä Jalonen pystyy palauttamaan Pelicansin tekemiseen sen uskottavuuden, joka Mika Toivolan kausilla menetettiin.
Pelicans-toimistolla on viime päivinä paiskittu hommia kaksin käsin, sillä pelaajarintamalla luovuttiin siirtorajalla Dickensonista, H. Blomqvistista, Heinosta ja Lopista.

Immonen Jarkko Immonen vaihtoi Bluesin paidan turkoosiinuttuun ( kuva: Vieldor)


Heinosta ei olisi millään halunnut luopua, mutta kun mies oli kuitenkin kauden jälkeen lähdössä Jokereihin, niin nyt oli mahdollisuus myös Pelicansin netota kaupasta jotain. Loppi ei täällä onnistunut odotetusti, joten siirto HPK:oon oli odotettu ja kannattajien mielestä myös toivottu.
Tilalle saatiin takaisin kotiin palaava Huli-Vili Sopanen Jypistä ja Jarkko Immonen Bluesista. Immonen ehti jo ensimmäisessä pelissään näyttämään, että kaukalossa mies tekee duunia enemmän kuin kymmenen Matias Loppia, tuloksena kaksi maalia. Plussana näissä pelaajavaihdoissa oli se, että kyseiset pelaajat olivat jo valmiiksi ensi kauden suunnitelmissa, nyt vain siirto aikaistui. Lisäksi maalivahtiosastoa vahvistettiin D Teamin Jarno Laitisella, josta Nurminen koulinnee seuraavan huippuvahdin, kun Hovinen vuoden päästä lähtee taalajäille.
Iso käsi täytyy antaa lahtelaisille kiekkojännäreille, jotka ovat kiitettävästi jaksaneet käydä hallissa, vaikkeivat tulokset kovin mairittelevia ole olleetkaan. Hallihan olisi jatkuvasti loppuunmyyty, jos joukkue olisi mukana kärkikahinoissa...

-Pete Salomaa-

 


Ajankohtaista -arkisto