Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

miten toteuttaa tasa-arvoa.kun nainen on kyvytön tehtävissään.poliisissakin tämä tuli ilmi.jo 30 prosentin kiintiö henkilökunnassa .tekee tiukkaa suoriutua työssä.napsivat rusinat pullasta.tasa-arvon nimissä. 23.10.2017 08:32
taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Jussi  MELASTELUA
 

Sinfonisesti yhdessä kehätien ja Ratian kanssa

Konsulentti Ratia teilaa pilkkukirveellään (lue pilkka) Lahden upeimman kulttuuripyhätön Lahti Sinfonian ja koko Sibeliustalon haeskelemalla, kuinka paljon orkesterin ylläpito lahtelaisille veronmaksajille maksaa ja kyseenalaistaa samalla sen olemassa olon. Tämä oikeus toki hänellä on, mutta samalla hän syyllistyy samaan kuin Helsingin Juudas Okko Kamu eli omaan pesään ulostamiseen, mikä osoittaa paitsi täydellistä sivistymättömyyttä, mutta myös aitoa vihaa kulttuuria ja koko lahtelaista musiikkielämää kohtaan.

Samalla Ratia olisi voinut esittää kirjoituksessaan millaisia tukia Helsingin kaupunki osoittaa oopperalleen, teatterilleen ja muille taidelaitoksilleen suhteutettuna niitä käpykylänä pitämäänsä Lahteen. Helsingissä ollaan aidosti kateellisia, että Lahti "varasti" Sibeliuksen itselleen ja toteutti häikäisevät Sibelius viikot. Lahti sinfonia on vienyt musiikillista osaamistaan enemmän maailmalle kuin mikään samansuuruinen orkesteri maailmassa ja voittanut lukuisia palkintoja levytyksillään. New Yorkin musiikkipiireissä Lahti tunnetaan paremmin kuin sen viidet MM-murtomaakisat, joten olisin halunnut mielelläni kuulla myös jonkinlaista vertailua siitä, mitä ne maksavat lahtelaisille veronmaksajille; Savonlinnan oopperajuhlista nyt puhumattakaan.

Useat lahtelaiset yritykset, kuten Mediatalo Esa, Polttimo, Hämeenmaa ja Stala Group tukevat orkesteriamme, koska näkevät sen arvon muutenkin kuin rahassa mitattavissa olevana arvona. Ratia ei edusta itse sellaisia arvoja, vaan hänen johtoajatuksensa on liikkeenjohdossa kierrättää rahat taitavalla verosuunnittelulla pois Lahdesta ja Suomesta veroparatiiseihin, esimerkkinä minimaalista veroa maksavat lääkeyhtiöt.

Mutta samaan aikaan hän ajaa Launeen kehätien 350 miljoonan hanketta, josta Lahti ja Hollolla maksavat 77 miljoonaa veronmaksajien rahoja, vaikka tiesuunnitelma on vastoin kaikkia ympäristönsuojelutavoitteita, koska se lisää autoliikennettä ja sen vaarallisia pienhiukkaspäästöjä sekä melua alueella, joka saattaa pilata kaikki Launeen pohjavedet, sillä laskelmat ovat vanhentuneita.

Kaiken lisäksi Ratia esittää orkesteria koskevat luvut täysin virheellisesti. Kaupungin nettorahoitusosuus ei ole 5,9 miljoonaa euroa, kuten Ratia väittää, vaan 2,5 miljoonaa vuodessa. Joko hän ei valtuutettuna ymmärrä lukemaansa, on liian laiska perehtyäkseen asioihin tai johtaa lahtelaisia tahallisesti harhaan. Lahden uutena Karpaattien kulttuurin Nerona miettisin arvostelemasta sellaisia asioita, joita hän ei ymmärrä lainkaan luottamusmiehenä.

Orkesterin ylläpito on aivan varmasti, kuten Ratia 4.10. Etelä- Suomen Sanomissa mainitseekin arvovalinta. En kuitenkaan itse halua olla Ratian ja perussuomalaisten kanssa tekemässä näitä valintoja, sillä ne ovat kulttuurista rasismia ja johtavat kohta siihen, että Lahden torilla poltetaan kirjarovioita.

Miksei Ratia ehdota samalla kirjastoja maksulliseksi? Mutta vastenmielisintä on kuitenkin esittää Sinfonia Lahden soittajat ikään kuin kaupunkimme eläteiksi. Jokainen itsenäisesti ajatteleva, ymmärtää, että "Juntti Ratia" provosoi, mutta silti tämä oli harvinaisen tyhmä rimanalitus juristilta.


Juhani Melanen
kausikorttilainen

 

 


Kolumnistin muut kolumnit