Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


kirkko

Rakkauden silmälasit

Oletko kuullut joskus tarinan pienestä Anna-tytöstä, joka kulkee enkelin kanssa? Anna on ihan tavallinen tyttö. Eräänä päivänä Anna tapaa enkelin. Enkeli pyytää Annaa lähtemään matkalle kanssaan, kohtaamaan ihmisiä. Mutta ennen matkantekoa enkeli antaa Annalle jotakin, jolla pieni tyttö näkee kohtaamansa ihmiset paremmin. Anna saa enkeliltä rakkauden silmälasit.

Anna ja enkeli lähtevät matkaan ihmisten luo. He kohtaavat monenlaisia ihmisiä: yksinäisen miehen, sokean pojan, perheväkivallan keskellä elävän lapsen. Rakkauden silmälasien läpi Anna näkee ihmisten sydämeen: yksinäisyyteen, erilaisuuteen ja pelkoon. Rakkauden silmälasit antavat Annalle kyvyn myös miettiä, mitä kukin ihminen tarvitsee: ystävyyttä, lähellä olemista, vierellä kulkemista. Näkeminen ja pysähtyminen auttavat ymmärtämään ja toimimaan.

Entä jos mekin saisimme käyttöömme tuollaiset rakkauden silmälasit? Miltähän maailma näyttäisi? Muuttuisiko joku asenteissamme tai tavassamme kohdata toisia ihmisiä?
Jeesus sanoo: "Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille." Tämä kultainen sääntö on kaikkien uskontojen ikivanhaa viisautta ja löytyy myös Jeesuksen Vuorisaarnasta (Matt.7:12). Se on annettu elämäämme ohjenuoraksi, joka johdattaa myös meidät näkemään toiset ihmiset ja heidän tarpeensa.

Herra,
Kiitos, että lähetät tiellemme enkeleitä,
jotka auttavat meitä näkemään paremmin.
Anna meille
rakkautta ja vieraanvaraisuutta
toinen toisiamme kohtaan.

Pauliina Hatakka
Launeen srk

 

 


Kolumnistin muut kolumnit