Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


kirkko

Enkeli lentää liihottaa...

Onnea sulle toivottaa. Niin lukee värssykirjassani. Ja viereen värssyn kirjoittaja, alakoulun luokkakaveri on liimannut kiiltokuvan. Siinä on kaunis enkeli pikkusiipineen. Mutta Raamatussa enkeli ei vain liihota. Enkeli kiitää ja ilmestyy. Hän on oikeaan aikaan oikeassa paikassa.

Enkeli on Jumalan sanansaattaja, Jumalan palvelija. Siksi tuo lapsuuden kiiltokuva ei oikein tee oikeutta enkelien koko toimenkuvalle. Jumala toimii monella tavalla tässä maailmassa. Jumalan näkymättömässä työssä ovat liikkeellä myös enkelit. Raamatussa kerrotaan, miten enkelit varjelevat ja suojelevat, kantavat käsillään (Psalmi 91:11-12). Enkelit kulkevat maan ja taivaan välillä, rakentavat tavallaan kuin Jaakobin tikapuut ihmisen ja Jumalan välillä, niin että viesti kulkee. Enkelit sotivat hyvän puolella pahaa vastaan niin kuin Mikael teki (Ilmestyskirja 12:7-12). Enkelit lähestyvät ihmistä silloin, kun jotain tärkeää tapahtuu: Maria sai kuulla odottavansa koko maailman kuningasta. Paimenet saivat jouluyön ilouutisen, murheelliset naiset kuulivat ylösnousemuksen ihmeestä pääsiäisaamuna.

Noissa kohtaamisissa Jumala puhui enkelin kautta. Ensimmäiseksi enkelin piti aina sanoa: älä pelkää, älkää pelätkö. Yliluonnollinen enkeli on jotain niin kummaa ja ihmeellistä, että ihminen säikähtää. Pelosta täytyy päästä, jotta enkelin viesti kuultaisiin. Silloin sanoma voidaan ottaa vastaan ja iloita.

Enkelit eivät liihota vain Raamatun lehdillä. Jumalan näkymätön maailma on totta, vaikka en sitä näekään enkä järjelläni ymmärrä. Edelleen Jumala kohtaa meidät eri tavoin ja myös enkelit ovat tässä työssä mukana. He ovat yhä sanantuojia, varjelijoita, johdattajia. Heitä tarvitsevat lapset ja aikuiset.

Riitta Särkiö

 


Kolumnistin muut kolumnit