Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


kesäretki
Patoseudun omakotiyhdistyksen väki odottelee lähtöä viime torstaina Heinolan kesäteatteriin toimintakeskuksen pihalla. Pienen sekaannuksen jälkeen matkaan lähdettiin omilla autoilla. Perillä todettiin matkan Heinolaan E-nelostietä olevan nopeakulkuinen.


Patoseutulaisten kesäretki Heinolaan ja syksyllä Lapakistoon

Omakotiyhdistykset ovat tervetulleita kesäisiin kulttuuritapahtumiin kotikuntaan ja vähän kauemmaksikin. Patoseudun omakotiyhdistys on harrastanut talvisten tapahtumien ohella retkiä useaan kesäteatteriin. Jo tammikuussa päätettiin lähteä kesäkuussa retkelle ja matkan kohteeksi valittiin myöhemmin keväällä Heinolan kesäteatteri.

Naapurikaupungin kesäteatteri viettää 15-vuotisjjuhlavuottaan Larry Shuen lähes ainoan suomennetun näytelmän Ulkomaalainen esitysten merkeissä. Heinola on onnistunut saamaan katettuun teatteriinsa jälleen tunnettuja näyttelijöitä Helsingistä. Iikka Forss, Ulla Tapaninen, Eero Saarinen, Anu Sinisalo, Jari Pehkonen ja nuori Antti Lang ovat erään USA:n eteläisen osavaltion vieraitten ihmisten pelkoa potevan farssin näyttelijät. Keveähkön sanailun ja Forssin komedia-näyttelijä kykyjen alta paljastuu osalle suomalaisiakin kiusaava vierasmaalaisten kammo. Tässä Ulkomaalainen on tosin vähän pohjoisemmassa osavaltiossa asuva valkonaama, kirjailija Charlie, Iikka Forss, mutta se ei Klux Klux Klaanin valkokaapuja haittaa. Näytelmän ohjaus on Jaakko Saariluoman.

-Patoseutulaiset ovat suunnitelleet jo pikkujoulun viettämistä myös teatterimatkan merkeissä, kertoi puheenjohtaja Tapio Irri. Sitä ennen on päätetty tehdä syyskuun puolenvälin jälkeen ruskaretki Nastolan uudelle retkeily- ja luonnonsuojelualueelle Lapakistoon. Se on osa Nastolan kunnan Opettajien ammattijärjestöltä 2000 luvulla ostamaa suurta maa-aluetta, mistä retkeilykäytössä on noin puolet eli 230 hehtaaria.

Heinolaan suuntautuneen teatterimatkan yhteydessä osallistujat toivoivat yhdistyksen järjestämien liikuntapainotteisten viikko-tapahtumien jatkumista myös ensi syksynä. Kun Patoseudun alueelle on vaihtunut lähivuosien aikana uusia asukkaita, niin tapahtumien tiedottamista toivottiin myös omilla sähköisillä "nettisivuilla". Yhdistyksen hallitus toivottaa kaikille seudun asukkaille virkistävää kesää ja tapaamisiin jälleen kesälomien jälkeen!

Mölkynpelaajat ovat vireinä koko kesän. Heidät löytää joka kesäinen keskiviikko kello 18 Purilaankadun kentältä. Tervetuloa mukaan isot ja pienet heittäjät!


Marja-Liisa Niuranen

 


Ajankohtaista -arkisto