Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


kesäretki
Patoseudun omakotiyhdistyksen väki odottelee lähtöä viime torstaina Heinolan kesäteatteriin toimintakeskuksen pihalla. Pienen sekaannuksen jälkeen matkaan lähdettiin omilla autoilla. Perillä todettiin matkan Heinolaan E-nelostietä olevan nopeakulkuinen.


Patoseutulaisten kesäretki Heinolaan ja syksyllä Lapakistoon

Omakotiyhdistykset ovat tervetulleita kesäisiin kulttuuritapahtumiin kotikuntaan ja vähän kauemmaksikin. Patoseudun omakotiyhdistys on harrastanut talvisten tapahtumien ohella retkiä useaan kesäteatteriin. Jo tammikuussa päätettiin lähteä kesäkuussa retkelle ja matkan kohteeksi valittiin myöhemmin keväällä Heinolan kesäteatteri.

Naapurikaupungin kesäteatteri viettää 15-vuotisjjuhlavuottaan Larry Shuen lähes ainoan suomennetun näytelmän Ulkomaalainen esitysten merkeissä. Heinola on onnistunut saamaan katettuun teatteriinsa jälleen tunnettuja näyttelijöitä Helsingistä. Iikka Forss, Ulla Tapaninen, Eero Saarinen, Anu Sinisalo, Jari Pehkonen ja nuori Antti Lang ovat erään USA:n eteläisen osavaltion vieraitten ihmisten pelkoa potevan farssin näyttelijät. Keveähkön sanailun ja Forssin komedia-näyttelijä kykyjen alta paljastuu osalle suomalaisiakin kiusaava vierasmaalaisten kammo. Tässä Ulkomaalainen on tosin vähän pohjoisemmassa osavaltiossa asuva valkonaama, kirjailija Charlie, Iikka Forss, mutta se ei Klux Klux Klaanin valkokaapuja haittaa. Näytelmän ohjaus on Jaakko Saariluoman.

-Patoseutulaiset ovat suunnitelleet jo pikkujoulun viettämistä myös teatterimatkan merkeissä, kertoi puheenjohtaja Tapio Irri. Sitä ennen on päätetty tehdä syyskuun puolenvälin jälkeen ruskaretki Nastolan uudelle retkeily- ja luonnonsuojelualueelle Lapakistoon. Se on osa Nastolan kunnan Opettajien ammattijärjestöltä 2000 luvulla ostamaa suurta maa-aluetta, mistä retkeilykäytössä on noin puolet eli 230 hehtaaria.

Heinolaan suuntautuneen teatterimatkan yhteydessä osallistujat toivoivat yhdistyksen järjestämien liikuntapainotteisten viikko-tapahtumien jatkumista myös ensi syksynä. Kun Patoseudun alueelle on vaihtunut lähivuosien aikana uusia asukkaita, niin tapahtumien tiedottamista toivottiin myös omilla sähköisillä "nettisivuilla". Yhdistyksen hallitus toivottaa kaikille seudun asukkaille virkistävää kesää ja tapaamisiin jälleen kesälomien jälkeen!

Mölkynpelaajat ovat vireinä koko kesän. Heidät löytää joka kesäinen keskiviikko kello 18 Purilaankadun kentältä. Tervetuloa mukaan isot ja pienet heittäjät!


Marja-Liisa Niuranen

 


Ajankohtaista -arkisto