Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Sportti


FCL

FC Lahti seikkailee Euroopassa

Kirjoitan tätä torstai-aamupäivällä, joten edessä on illansuussa FC Lahden ensimmäinen europeli kuuteeen vuoteen. Niinpä, juuri sitä paljon odotettua eurohuumaa. Siitä onkin ehditty Lahdessa nostaa hypeä jo vuoden verran, joten nyt olisi sitten lunastuksen aika. Vaikka on upeaa, että Lahti on edes mukana europeleissä, niin kyllähän jonkinlainen siedettävä tulos olisi myös saatava pelistä aikaan. Siedettävä tulos olisi sellainen, jolla voi lähteä vielä taistelemaan jatkopaikasta vieraskentällä eli mielellään voitto tai edes tasapeli olisi kairattava pelistä keinolla millä hyvänsä.

Koko alkukausi on ollut FC Lahdelta enemmän tai vähemmän sitä itseään elikäs saksalaisittain sanottuna schaissea. Sen takia odotukset illan pelistä ovat todella ristiriitaiset. Pahimmillaan Elfsborg paukuttaa taululle tylyt lukemat, mutta jos peli saadaan kulkemaan, kuten se on kulkenut molemmissa HJK-peleissä, pieni yllätysmahdollisuus ainakin kotoisalla luonnonnurmella on olemassa. Kunhan vaan tällä kertaa joku pistää sen pallon verkon perukoille asti eikä maalipuihin.

Rafu
Tänään olisi Rafaelille hyvä paikka avata kauden maalitili

Itselläni on vieläkin hyvin muistissa kuuden vuoden takainen eurotaival. Olin paikalla Belgiassa todistamassa Lahden loistavaa peliä Club Bruggea vastaan, vaikka 3-2 häviö pelistä tulikin. Oli muuten todella hienoa tuulettaa Lahden maaleja, kun meitä lahtelaisia oli paikalla noin 30 henkeä ja Bruggen kannattajia vaatimattomasti about 20 000. Kotipeli oli jännittävä loppuun asti, päättyen tasan 1-1.

Silloin FC Lahti kyllä osoitti, että tasoerot eivät loppujen lopuksi ole niin suuret, varsinkin kun kyse on vain pelistä tai kahdesta. Pitkässä juoksussa Lahti häviäisi varmasti kymmenestä kerrasta yhdeksän kertaa Bruggelle ja varmasti myös Elfsborgillekin, mutta aiheuttamalla harmaita hiuksia tässä ensimmäisessä matsissa Elfsborgille, voisi Lahti saada pienen epävarmuuden tunteen ruotsalaispelaajien korvien väliin. Lahdella ei ole mitään hävittävää. Elfsborgilla sen sijaan on kaikki paineet, sillä Ruotsissa odotetaan joukkueen raivaavan Lahden pois tieltään helposti.

FC Lahden toimiston suuntaan voi heittää yhden pienen miinuksen jo tässä vaiheessa. Eurohuumassa on toimistolla lähtenyt mopo käsistä lipun hintoja suunnitellessa. 32,50€ lipusta on yksinkertaisesti liikaa, oli kyseessä sitten europeli tai ei. 20-25 euroa korkeintaan olisi ollut sopiva hinta. Sillä olisi saatu varmastikin yli 1000 katsojaa lisää hiihtostadionille. Onnea FC Lahdelle peliin!

Pelsu

Pelicans on jo valmis

Petri Matikaisen ja Pasi Nurmisen luotsaama Pelicans on saannut joukkueensa kasaan ja valmiiksi harvinaislaatuisesti jo näin kesällä. Viimeinen palanen eli ykkössentteri Ryan Potulny kiinnitettiin joukkueeseen jo ennen juhannusta.

Ensi kauden Pelicans on mielenkiintoinen tapaus. Joukkueessa on hurja määrä potentiaalia, mutta kuten Nurminen asian kiteytti, on potentiaali yhtäkuin kysymysmerkki. Nyt niiden potentiaalisten pelaajien on saatava ulosmitattua se piilevä potentiaali ja siihen ulosmittaamiseen ehdottomasti paras lääke on kaksikko Matikainen & Nurminen. Matikaisen joukkueet on aina tunnettu kovasta työmoraalistaan ja kun muistellaan Matikaisen ajan Bluesia, niin jokainen muistaa, ettei joukkueessa ollut erityisesti mitenkään isoja tähtiä, mutta sen sijaan työhaalarit päälle pukeneita, sitoutuneita pelaajia, jotka antoivat kaukalossa kaikkensa. Matikaisen lentävä lause: "Pelaajan on oltava valmis vaikka syömään paskaa, jos joukkueen etu sitä vaatii" tullee tutuksi myös Pelicansin pelaajille.

PN
Vielä viime talvena Pasi Nurmisella oli aikaa käydä villasukkaostoksilla Viipurin torilla, ensi talvena onkin edessä muut metkut

Juuri tuon säkenöivän valmentajakaksikon vuoksi odotan Pelicansille huomattavasti mielenkiintoisempaa kautta kuin mitä pari edellistä kautta ovat olleet. Jos nyt ei Isku Areenan kaukalossa ala tapahtumaan, niin koska sitten? Mielialat ja odotukset ainakin minulla ovat nyt hyvin samankaltaiset, silloin kun Kai Suikkanen toi tivolinsa ensimmäistä kertaa Lahteen. Nyt on sellainen maku, että nyt mennään eikä meinata!

Heinäkuun aikana, kun pelaajat lomailevat ja harjoittelevat omatoimisesti, on valmentajilla aikaa miettiä jo tulevia kentällisiä. Ajattelin hieman auttaa kenttien kasaamisessa Matikaista ja Nurmista, joten tässä meikäläisen aivoitusten mukaan kasatut Pelicansin kentälliset kaudelle 2015-16, s'il vous plaît:

1. maalivahti: Janne Juvonen
2. Maalivahti: Sami Rajaniemi

1. kenttä: Lassen - Leimu - Erkinjuntti - Potulny - Tyrväinen
2. kenttä: Latvala - Blood - V.Sopanen - Heino - Jaatinen
3. kenttä: Tuhkanen - Pietilä - Hakulinen - Da Costa - Alanne
4. kenttä: E.Sopanen - Manelius - Ritamäki - Björninen - Pöyhönen
Rotaatiossa: Repo, Roine, Vartiainen, Siikonen, Väinölä

Petu ja Nupe, saa käyttää....

-Pete Salomaa-

 


Kolumnistin muut kolumnit