Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Nguyen Närpiöstä, päivää!

13.10.2017

Juhani Melanen

Lahen Tilakeskus vai Pilakeskus?

13.10.2017

Papin Palsta

Hyvää elämää etsimässä

13.10.2017

Ville Skinnari

Koko perheen päiväkoti

13.10.2017


Ile  ILEN HAJATELMAT
 

VR:llä pallo hukassa

VR:n tiedottajan ammatti on varmaan yksi epäkiitollisimmista tehtävistä. Junaliikenteen perushintaiset liput ovat tolkuttoman kalliita, puhumattakaan ylihinnoitelluista ravintolapalveluista sekä antimien ala-arvoisesta laadusta. Vuodesta toiseen viestintäosastolta valitetaan, miksei tiedotusvälineissä koskaan uutisoida, että junat kulkivat kerrankin aikataulussa. Vastaus on hyvin yksinkertainen: Koska ne ovat toistuvasti myöhässä.

Sitten, kun yritetään kehittää jotain uutta ja luovaa, homma menee niin sanotusti reisille. En viitsi tässä yhteydessä edes käyttää kulunutta vertauskuvaa "toimii kuin junan vessa", sillä Pendolinojen ja Z-junien vessat olivat susia jo syntyessään, eli kaikkea muuta kuin toimintavarmoja.

Joku neropatti oli saanut äskettäin päähänsä, että kaukojunissa kuuluttavatkin kesän aikana Juhani Tamminen, Hjallis Harkimo, Paula Koivuniemi, Aira Samulin, Jorma Uotinen ja Andy McCoy - tai oikeammin heitä imitoiva Jarkko Tamminen. "Kuulutukset ovat osa VR:n junatapahtumakonseptia ja Kesäyllätys-kampanjaa, yhtiön markkinointi- ja verkkomyyntijohtaja", Minni Miettinen selittää. Kuulutukset on nauhoitettu matkittavien henkilöiden luvalla, mutta jo heti alkuun yksi niistä ärsytti matkustajia liikaa. Se oli kaksi minuuttia kestävä Aira Samulinin ja Jorma Uotisen yhteisimitaatio, jossa matkustajia kehotettiin nousemaan ylös ja venyttelemään.

"Tarkoitus on vauhdittaa edullisten lippujen tarjouskampanjaa ja keventää tunnelmaa erilaisilla tapahtumilla asemilla ja junissa", Miettinen vielä selventää. Hän oli tullut mainostoimistoväen kanssa siihen lopputulokseen, että juna ja kuulutukset ovat alikäytetty media. Perinteisten kuulutusten sijaan haluttiin tarjoilla yllätyksiä ja hilpeyttä.

Ja hilpeyttä totta vie riittää. Esimerkiksi Helsingistä Ouluun matkaava joutuu kuuntelemaan neljä niin sanottua hupikuulutusta. Konduktöörit, jotka ovat aikaisemmin saaneet halutessaan toteuttaa huvimestarin virkaa ja olleet tunnetusti supliikkimiehiä tai -naisia, kertovat matkustajien olleen lähinnä häkeltyneitä. Fiilis on varmaan sama kuin terveyskeskuslääkärillä, joka on huomannut kilpailevansa valelääkärin kanssa.

Sitäpaitsi valikoidessaan hahmoja eri rataosuuksille VR ei ole tehnyt kovinkaan perusteellista taustatyötä. Esimerkiksi Pohjanmaan flikka Paula Koivuniemi "kuuluttaa" Savoon menevissä junissa, samoin kuin Porista lähtöisin oleva Jorma Uotinen. Pohjanmaalle päin mentäessä äänessä on umpistadilainen Hjallis. Tami esittelee prinsiippejään sentään Turun - mutta myös Joensuun - junissa. Andyä kuullaan festari- ja niin ikään Turun junissa sekä Aira Samulinia itään päin mentäessä.

Jarkko Tammista on turha syyttää VR:n ohilyönnistä. Hän on yksi maan parhaimmista imitaattoreista, ja vapaa taiteilija tarttuu totta kai tilaisuuteen, kun sellaista tarjotaan. Valtion yhtiön olisi kuitenkin kannattanut luottaa konduktöörien perinteisen ammattikunnan luovuuteen ja ulosantiin, vaikka heistä kaikki eivät mitään Esa Pakarisia olisikaan. Juna, jossa luovempia ideoita jaettiin, taisi mennä justiinsa.

Ilkka Isosaari

 


Kolumnistin muut kolumnit