Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Ile  ILEN HAJATELMAT
 

Homokommunistineekeri

Yleensä, kun tietotaso loppuu, tyhmyys alkaa. Mitä vähemmän ennakkoluuloinen ihminen tietää asioista, sitä suuremmalla äänellä hän melskaa. Me olemme saaneet maahamme hallituksen, joka on oikeistolaisempi ja konservatiivisempi kuin aikoihin, ja sitä myös eurooppalaisessa mittakaavassa. Joku kyynikko voisi todeta, että sitä saa mitä tilaa, mutta on ehdottomasti äänestäjien luottamuksen pettämistä, jos puolue syö hallitusvastuuseen päästessään ne periaatteet, joita se oppositiossa ollessaan ajoi.

Aarno "Loka" Laitinen sai vuonna 1982 potkut Helsingin Sanomien poliittisen toimituksen esimiehen paikalta, kun paljastui, että hän oli ollut keskeisenä kirjoittajana Tamminiemen pesänjakajat -kirjassa. Teos aiheutti myrskyn keskustalaisessa viskilasissa ja varmisti Mauno Koiviston valinnan tasavallan presidentiksi. Samalla Kekkosen itsevaltiuden ajalle lyötiin piste.

Nykyään Loka pakinoi Iltalehdessä ja puolustaa kolumneissaan usein keskivertoa suomalaismiestä; lihaa syövää, hieman ylipainoista ja ehkä vähän viinaankin menevää heterokönsikästä. Tästä huolimatta Laitinen on suuri liberaali, demokraatti ja suvaitsevaisuuden puolestapuhuja. Hän ei vain hyväksy niitä diktatoorisia otteita, joita joidenkin rakentavien aatteiden, kuten feminismin tai vihreiden ääriliikeet räikeimmillään edustavat. Moni patavanhoillinen konservatiivi onkin käsittänyt Lokan tekstit väärin ja alkanut pitää häntä puhetorvenaan. Tiedän, että tämä jurppii miestä.

Tapavanhoilliset ovat aina hylkineet kaikkea uutta. Niinpä heidän mielestään ihminen, joka on ajattelutavaltaan vihreä, on myös automaattisesti kasvissyöjä. Feministit ovat lesboja ja homot muutenkin kommunisteja. Lehdistö omalta osaltaan ruokkii näitä ennakkoluuloja valitsemalla juttujensa kohteiksi henkilöitä, joissa mahdollisimman moni vähemmistön piirre nousisi esiin.

Varsinkin viihdelehdistö hakee sivuilleen uusia kasvoja hakuammunnoilla, joita kutsutaan toimituskokouksiksi. 1980-luvulla ihanteellinen myyntiaihe olisi ollut raskaana oleva Miss Suomi, jolla on on syöpä. Nyt missit ovat menettäneet merkityksensä ja ihmetellään, mistä saataisiin uusia julkkiksia. Toimituskokouksien kulku noudattaa yleensä samaa kaavaa. Pinnalle pyrkivä nimi hylätään juttuaiheena, koska hän ei ole vielä tarpeeksi kuuluisa. Seuraavalla viikolla henkilöä ehdottanut toimittaja haukutaan pystyyn, koska kilpailevat lehdet ovat jo tehneet tästä jutun.

Olin paikalla 2005, kun erään viihdelehden toimituskokouksessa etsittiin uusia henkilöitä lehtijuttuihin. Joku esitti aiheeksi Jani Toivolaa, joka on nykyään kansanedustaja, juontaja sekä arvostettu näytelmä- ja tanssitaiteen ammattilainen. Sen jälkeen keskustelu päätoimittajan kanssa eteni suurin piirtein seuraavasti:

- Kuka ihmeen Toivola?
- Se musta Voicen juontaja...
- Ai, se. Mitäs siitä muuta?
- Lahjakas jätkä, aikoo kokeilla siipiään näyttelijänä ja tanssii...
- Siis suomea täydellisesti puhuva, näyttelevä ja tanssiva neekeri, mitä muuta?
- On se käsittääkseni julkihomokin...
- On vai. Onhan tossa jotain... Näyttelevä ja tanssiva, suomenkielinen musta homo, miksei...
- Mitä muuta siltä pitäis vaatia?
- Ainahan parempi olis, jos se olis vielä ruotsinsuomalainen ja kommunisti, heh-heh!
- Häh?
- Onks se vegaani? Muhamettilainen tai ortodoksi? Haluaako kieltää yksityisautoilun?

Kuulun itsekin ryhmään ylipainoiset heteromiehet, mutta en inhoa laihoja, en homoja enkä naisia. En myöskään äänestä enää porvareita, enkä sylje kasvisruokaan päin, jos sitä on tarpeeksi, ja suostun entisenä tapajuoppona muille pyydettäessä kuskiksi. Ruotsin kieltä rakastan ja suon kaikille ateistina uskonnonvapauden. Mielestäni ihmiset ovat samanlaisia väriin katsomatta. Pannaan tanssiksi, kun tavataan!

Ilkka Isosaari

 


Kolumnistin muut kolumnit