Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

sisäiset uhat selvitettävä sanoo kanerva. poliitikko ei ymmärrä näköjään uhkia. on meillä siinä poliitikko.no ainakin naisten tekemät vääryydet.jotka on selvittämättä.kyvyttömät pois paikoiltaan. 21.08.2017 08:42
Kysyisin nyt. Saako tänne kirjoittaa, vaikka ei osaakaan. Aloitukset pienellä ym.söherrystä. Jos olis edes asiaa, niin vielähän sen saattaisi kestää. 20.08.2017 18:43
meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


Sportti

FC

Herätys FC Lahti!

Yhdeksän peliä, kaksi voittoa, yhteensä 10 pistettä.....Siinä FC Lahden saldo alkukaudesta ennen torstain KTP-peliä. Ei hyvää päivää, sanon minä ja luultavasti kaikki muutkin Lahden fanit.

Kuhnurit ovat jatkaneet siitä mihin pre-seasonilla jäivät. Itse ajattelin ennen kautta, että kundit kenties säästelevät itseään ja varovat vammoja harjoituspeleissä, mutta mitä vielä. Sama 1-1 tasapeli-trendi on jatkunut myös näissä oikeissa peleissä. Pienen hetken luulin, että nyt peli lähtee kulkemaan, kun Lahti kaatoi KuPS:n vieraissa 3-0. No ei lähtenyt, vaan raksamiesten Ilves pudotti Lahden Tampereella takaisin tylysti maanpinnalle.

Korkeakunnaksen mukaan talvella harjoiteltiin paljon hitaita hyökkäyksiä. No sen kyllä huomaa, sillä nyt ei mitään muuta enää osatakaan. Palloa pelataan todella paljon alaspäin tai poikittain, jolloin suurin osa syötöistä ei vie peliä eteenpäin vastustajan alueelle. Jotenkin tulee flashback Kautosen pimputteluajasta...

Lahdelta puuttuu tällä hetkellä totaalisesti nopea laitapeli, jossa se Juha Malisen aikana oli todella vahva. Kovasti on ikävä huippukuntoista Shalaa ja Vaasaan menetettyä Hertsiä, jotka omalla nopeudellaan loivat toistuvasti tilanteita laitojen kautta. Pieni häivähdys tästä oli tosin nähtävissä Ilves-pelissä Shalan osalta. Nyt pusketaan keskustan kautta, jonka vastustaja yleensä onnistuneesti sumputtaa tai sitten roiskitaan laidalta toivotaan-toivotaan-keskityksiä häviten pääpallot vastustajan toppareille. Shalaa tulisi myös mielestäni peluuttaa enemmän, sillä kun mies vain saisi itsensä kuntoon, alkaisi laidalla myös tapahtumaan.

Pakko on myös nostaa esiin vielä viime vuonna täyttä betonia ollut puolustus. Tällä kaudella on nähty ihmeen munaton puolustus. Hasardeja tulee toistuvasti ja vastustaja kiittää. Kapteeni Hauhia on ollut oma itsensä, mutta mm. Lahti-legenda Pasanen vaeltelee varjojen mailla ollen puolustuksen epävarmin osa.

Keskikentältä puuttuu johtaja, kun Lagerblom on jatkuvasti saikulla ja muista ei nähtävästi hommaan ole. Hyökkäyksessä ollaan sitten vastaavasti todella tehottomia. Rovaniemeäkin vastaan maalipaikkoja oli liki kymmenen, silti vain yksi tehty maali. Rafael on totaalisesti tuuliajolla, eikä pääse edes maalipaikoille ja Ääritalo ja Ristola tuhlailevat omat paikkansa. Alves on hidas, mutta mies sentään tekee silloin tällöin maaleja.

Rafu
Rafaelin alkukausi on ollut muun joukkueen tavoin varsin vaisu

Välillä vaikuttaa, ettei kundeja oikein pelaaminen nappaa. Palloa ei tulla vastaan ja syötöt menevät harakoille. Tietynlainen huolellisuus pallon kanssa ja taistelu tuntuu puuttuvan Lahdelta tällä hetkellä täysin. Jääkiekossa puhutaan usein "kädettömistä" pelaajista, kun homma ei oikein luonnistu. Kuhnureita voisi tällä hetkellä kutsua kai sitten "jalattomiksi "futareiksi. Minne ne taidot ovat oikein kadonneet?

Korkeakunnas puhuu jo henkisistä lukoista maalinteossa. Jollain nekin lukot pitäisi auki saada, muuten kaudesta tulee todella vaikea. Yhdeksässä pelissä kymmenen maalia on liian vähän.

Jotain tarttes tehrä, mutta mitä? Pelaajat eivät varmasti ole noin surkeita, mitä suoritukset kentällä ja tulokset antaisivat olettaa. Onko sitten liian suuret odotukset kauden alla kipsanneet kuhnurit? Kauden allahan on yleisesti puhuttu mitalista, tosin sen saavuttamiseksi aletaan olemaan jo aika kovalla takamatkalla.

Kovaa kritiikkkiä ainakin kovimmilta Lahti-faneilta saa tällä hetkellä myös valmentaja Korkeakunnas, osin ihan ansiostakin. Onpa Lahdessa alettu jo unelmoimaan Antti Muurisesta tai Pasi Rautiaisesta Lahden peräsimessä. Tottahan se on, ettei näin voi jatkua enää kovin pitkään ilman, että seuran johdon on pakko reagoida.

Tänä vuonna ei lahtelaisia palloilujännäreitä nähtävästi hemmotella menestyksellä. Ensin pitkä talvi Lämsä-kiekkoa Isku-Areenalla ilman mitään tulosta ja nyt kesä pimputellaan läpi Korkeakunnas-futiksella ilman tulosta.

No, ei kärkeen ole vasta kuin 14 pistettä ja Lahdella on vielä kaksi peliä vähemmän pelattuna kuin Klubilla. Toisaalta jumbosijaan on vain 9 pistettä....Nyt niitä voittoja kuhnurit!

Pete Salomaa

 

 

 


Kolumnistin muut kolumnit