Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Sportti

FC

Herätys FC Lahti!

Yhdeksän peliä, kaksi voittoa, yhteensä 10 pistettä.....Siinä FC Lahden saldo alkukaudesta ennen torstain KTP-peliä. Ei hyvää päivää, sanon minä ja luultavasti kaikki muutkin Lahden fanit.

Kuhnurit ovat jatkaneet siitä mihin pre-seasonilla jäivät. Itse ajattelin ennen kautta, että kundit kenties säästelevät itseään ja varovat vammoja harjoituspeleissä, mutta mitä vielä. Sama 1-1 tasapeli-trendi on jatkunut myös näissä oikeissa peleissä. Pienen hetken luulin, että nyt peli lähtee kulkemaan, kun Lahti kaatoi KuPS:n vieraissa 3-0. No ei lähtenyt, vaan raksamiesten Ilves pudotti Lahden Tampereella takaisin tylysti maanpinnalle.

Korkeakunnaksen mukaan talvella harjoiteltiin paljon hitaita hyökkäyksiä. No sen kyllä huomaa, sillä nyt ei mitään muuta enää osatakaan. Palloa pelataan todella paljon alaspäin tai poikittain, jolloin suurin osa syötöistä ei vie peliä eteenpäin vastustajan alueelle. Jotenkin tulee flashback Kautosen pimputteluajasta...

Lahdelta puuttuu tällä hetkellä totaalisesti nopea laitapeli, jossa se Juha Malisen aikana oli todella vahva. Kovasti on ikävä huippukuntoista Shalaa ja Vaasaan menetettyä Hertsiä, jotka omalla nopeudellaan loivat toistuvasti tilanteita laitojen kautta. Pieni häivähdys tästä oli tosin nähtävissä Ilves-pelissä Shalan osalta. Nyt pusketaan keskustan kautta, jonka vastustaja yleensä onnistuneesti sumputtaa tai sitten roiskitaan laidalta toivotaan-toivotaan-keskityksiä häviten pääpallot vastustajan toppareille. Shalaa tulisi myös mielestäni peluuttaa enemmän, sillä kun mies vain saisi itsensä kuntoon, alkaisi laidalla myös tapahtumaan.

Pakko on myös nostaa esiin vielä viime vuonna täyttä betonia ollut puolustus. Tällä kaudella on nähty ihmeen munaton puolustus. Hasardeja tulee toistuvasti ja vastustaja kiittää. Kapteeni Hauhia on ollut oma itsensä, mutta mm. Lahti-legenda Pasanen vaeltelee varjojen mailla ollen puolustuksen epävarmin osa.

Keskikentältä puuttuu johtaja, kun Lagerblom on jatkuvasti saikulla ja muista ei nähtävästi hommaan ole. Hyökkäyksessä ollaan sitten vastaavasti todella tehottomia. Rovaniemeäkin vastaan maalipaikkoja oli liki kymmenen, silti vain yksi tehty maali. Rafael on totaalisesti tuuliajolla, eikä pääse edes maalipaikoille ja Ääritalo ja Ristola tuhlailevat omat paikkansa. Alves on hidas, mutta mies sentään tekee silloin tällöin maaleja.

Rafu
Rafaelin alkukausi on ollut muun joukkueen tavoin varsin vaisu

Välillä vaikuttaa, ettei kundeja oikein pelaaminen nappaa. Palloa ei tulla vastaan ja syötöt menevät harakoille. Tietynlainen huolellisuus pallon kanssa ja taistelu tuntuu puuttuvan Lahdelta tällä hetkellä täysin. Jääkiekossa puhutaan usein "kädettömistä" pelaajista, kun homma ei oikein luonnistu. Kuhnureita voisi tällä hetkellä kutsua kai sitten "jalattomiksi "futareiksi. Minne ne taidot ovat oikein kadonneet?

Korkeakunnas puhuu jo henkisistä lukoista maalinteossa. Jollain nekin lukot pitäisi auki saada, muuten kaudesta tulee todella vaikea. Yhdeksässä pelissä kymmenen maalia on liian vähän.

Jotain tarttes tehrä, mutta mitä? Pelaajat eivät varmasti ole noin surkeita, mitä suoritukset kentällä ja tulokset antaisivat olettaa. Onko sitten liian suuret odotukset kauden alla kipsanneet kuhnurit? Kauden allahan on yleisesti puhuttu mitalista, tosin sen saavuttamiseksi aletaan olemaan jo aika kovalla takamatkalla.

Kovaa kritiikkkiä ainakin kovimmilta Lahti-faneilta saa tällä hetkellä myös valmentaja Korkeakunnas, osin ihan ansiostakin. Onpa Lahdessa alettu jo unelmoimaan Antti Muurisesta tai Pasi Rautiaisesta Lahden peräsimessä. Tottahan se on, ettei näin voi jatkua enää kovin pitkään ilman, että seuran johdon on pakko reagoida.

Tänä vuonna ei lahtelaisia palloilujännäreitä nähtävästi hemmotella menestyksellä. Ensin pitkä talvi Lämsä-kiekkoa Isku-Areenalla ilman mitään tulosta ja nyt kesä pimputellaan läpi Korkeakunnas-futiksella ilman tulosta.

No, ei kärkeen ole vasta kuin 14 pistettä ja Lahdella on vielä kaksi peliä vähemmän pelattuna kuin Klubilla. Toisaalta jumbosijaan on vain 9 pistettä....Nyt niitä voittoja kuhnurit!

Pete Salomaa

 

 

 


Kolumnistin muut kolumnit