Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17
lisää naisasiaa arvostelua nainen ei salli. arvostelin yhtiön hallituksessa.minut puotettiin hallituksesta.tapahtui 2 minulle mieluisaa asiaa.naiset esitteli jälleen itseään.tämä pieni uutinen suuri asia. 26.06.2017 09:48
naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Ravalt sivaltaa rajusti perussuomalaisia

Lahden perussuomalaisten keskuudessa muhii mehevä riita. Nyt riita uhkaa levitä koko puolueeseen ja kiusallisesti juuri ennen vaaleja. Keskiössä on kaupunginvaltuutettu etelälahtelainen Juha Ravalt, joka herätti maanlaajuista huomiota liittymällä alkuvuodesta rikollisjärjestöksikin pidettyyn Cannonball moottoripyöräkerhoon. Ravalt kertoo facebook-sivuillaan, että häntä ollaan potkimassa pois puolueen riveistä, mutta vasta vaalien jälkeen, sillä ennen vaaleja perussuomalaiset eivät kaipaa negatiivista huomiota. Nyt Ravaltin mitta on tullut täyteen ja mies lataakin tiistaina facebookissa julkaisemassaan kannanottossa täyslaidallisen kohti puolueen toimintatapoja. 


Ravalt kertoo olevansa kyllästynyt perussuomalaisten selkärangattomaan toimintaan ja ihmisille valehteluun. Hän kertoo kannanotossaan muutamia "likaisia" yksityiskohtia puolueen toiminnasta. 


- "Kaikki alkoi oikeastaan jo ennen 2012 vuoden kuntavaaleja. Jo silloin meille "uusille" tehtiin selväksi, että olemme kakkosluokanjäseniä. Mainoslehdissä "vanhat" olivat etusivulla ja me muut takasivulle, vaalitaulussa ehdokkaat laitettiin paikallisyhdistyksen suosion mukaan järjestykseen ja tällä yritettiin ohjata äänestäjiä. Törkeimmillään ehdokkaiden vaalikuvia koitettiin sabotoida tuohon mainokseen sisäpiirin toimesta ja eräs kehitysvammainen otettiin ehdolle, jotta hänellä saadaan "vammaisten äänet." Tämä jälkimmäinen sanottiin vielä ylpeästi ääneen. Kaiken lisäksi ehdokaslista jätettiin hyvin vajaaksi ja uusia ehdokkaita ei kelpuutettu, koska tämän piti olla se vuosi kun sisäpiiri saa haluamansa porukan valtuustoon ja heille ei haluttu kilpailijoita. Näistä asioista kerrottiin ymmärtääkseni myös piirin suuntaan, mutta lupauksista huolimatta niihin ei koskaan puututtu millään tapaa. Sama koskee puoluetoimistoa, joka suojelee tällaista toimintaa koko ajan Suomen laajuisesti." kertoo Ravalt facebook-sivullaan.

Ravalt
Liipolan mies Juha Ravalt keräsi viime kunnallisvaaleissa eniten ääniä Liipolasta. Nyt Ravaltin ja perussuomalaisten sukset ovat menneet pahemman kerran ristiin.

Ravalt kertoo perussuomalaisissa olevan vahva SMP-vetoinen sisäpiiri, joka ei suostu luopumaan vallasta ja tämä on Ravaltin mukaan tiedossa aina puolueen korkeinta johtoa myöten.

- "Taas ympäri Suomea on nähty ja kuultu jos jonkinlaisista kikkailuista ja meillä Hämeessä/Lahdessa tämä näkyi sillä, että piirin puheenjohtajan ja parin muun sisäpiiriläisen pahin kilpailija jätettiin vaille ehdokkuutta, vaikka jäsenäänestyksen puolesta se olisi hänelle kuulunut. Tässä ei painanut mitään nuorisojärjestön toiveet tai se, että ainut näkyvä ja tekevä Persu jätettiin kylmästi ulos, koska muutama selkärangaton turhake halusi Arkadianmäelle parempien tulojen perässä. Hämeessä ei ole tämän seurauksena yhtään nuorta ehdokasta.
Koko tuo ruljanssi tehtiin siksi, että haluttiin varmistaa, että tietyt henkilöt saavat eduskuntavaaliehdokkuudet."
sivaltaa Ravalt

Ravaltin näkemys puolueen linjasta eroaa varmasti vaikkapa puolueenjohtaja Timo Soinin näkemyksestä:
- "Perussuomalaisten johto ei ole millään tapaa maahanmuuttokriittinen kuin vaalien alla, tämä on tullut meille kuntapäättäjille aivan selväksi. Kyseessä on ainoastaan tapa kalastaa ääniä vaalien alla."

Henkilökohtaisesti kiivaimmin Ravalt moukaroi kannanotossaan " työmies" Matti Putkosta, Lahden kaupunginvaltuutettu Rami Lehtoa ja piirin puheenjohtaja Jari Ronkaista, joiden moraalin ja selkärangan hän asettaa erittäin kyseenalaiseksi.

- "Minun on jotenkin vaikea hyväksyä sitä, että puolue ja tämän kaltaiset henkilöt koittavat tehdä minusta rikollista koko Suomen edessä. En ole mikään pyhäkoulupoika, en ole sitä koskaan väittänytkään, enkä sellaista edes esitä. Silti minullakin on oikeuteni. Lahden Perussuomalaiset, ja tätä kautta myös puolue, tiesivät tasan tarkkaan kenet he hyväksyivät kuntavaaliehdokkaakseen 2012 ja jäsenekseen kun he minut Juha Ravaltin listoilleen ja puolueen jäseneksi kelpuuttivat."  lopettaa Ravalt rajun kannanottonsa.

On selvää, että Ravaltin raju kannanotto yllätti puolueen housut kintuissa pahimpaan mahdolliseen aikaan. Selvää on myös se, ettei tämä keskustelu ole vielä ohi. Ei alkuunkaan. Mielenkiintoista on nähdä, miten Timo Soini tähän Juha Ravaltin varsin rajuun purkaukseen suhtautuu. Soinihan on pyrkinyt tekemään perussuomalaisista hallituskelpoista puoluetta ja tälläiset purkaukset tuskin kuuluvat Soinin suunnitelmiin.

Ja eiköhän myös Rami Lehdolla ja Matti Putkosella ole olemassa asioista oma näkemyksensä. Varmaa sen sijaan on, että media tulee nostamaan tämän ulostulon esiin, haluttiinpa sitä perussuomalaisten puoluetoimistolla tai ei. Kilpaileville puolueille tämä voi olla se ratkaiseva niitti, jolla perussuomalaiset jätetään näissä pienen marginaalin vaaleissa taakse. Ravalt on antanut kannanotollaan kuvainnollisesti ladatun aseen nyt demareiden ja kokoomuksen käteen. Nähtäväksi jää käyttävätkö ne sitä.

-Petri Salomaa
-
Lainaukset: Juha Ravaltin facebook-tili 14.4.2015

 


Ajankohtaista -arkisto