Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Ile  ILEN HAJATELMAT
 

Itseironian mestarit

Hollywood-tähdillä on sikäli huomattavasti helpompaa kuin tavallisella suomalaisella duunarilla, että vastoinkäymiset voi kääntää hetkessä lottovoitoksi, vaikka ei lottoaisikaan. Näin kävi esimerkiksi kuuluisan näyttelijäisän, Martin Sheenin pojalle Charlielle, joka alkoi näytellä 2000-luvulla elokuvien lisäksi tv-sarjoissa. Vuosina 2003-11 Charlie Sheen hauskuutti komediasarjassa Miehen puolikkaat, joka upposi hyvin suomalaiseenkin yleisöön. Hän oli kaksi kertaa ehdolla Golden Globen ja neljästi Emmy-palkinnon saajaksi.

Sitten alkoi tapahtua myös kulissien takana. Sheen herjasi useaan otteeseen julkisesti sarjan tuottajaa, jonka seurauksena hänet irtisanottiin. Pari kuukautta aikaisemmin hän oli joutunut hakeutumaan vieroitushoitoon rajun huumeiden ja alkoholin käyttönsä takia. Charlien perse kesti kuitenkin merivettä paremmin kuin monen muun näyttelijäkollegan vastaava ruumiinosa. Siitä ovat todisteena Suomessa aikaisemmin nähty hurja julkinen nöyryytys, eli roast-tilaisuus alan ammattilaisten edessä sekä vastikään alkanut komediasarja Terapian tarpeessa.

Terapian tarpeessa perustuu löyhästi vuonna 2003 ilmestyneeseen samannimiseen elokuvaan, jossa Sheenin esikuvaa näyttelee, ei enempää eikä vähempää, kuin itse Jack Nicholson. Ainakin alun perusteella Charlie on vihanhallinnan terapeuttina jälleen kaikkein omimmassa elementissään. Sheen hakkaa suorituksellaan kirkkaasti hänet Miehen puolikkaissa korvanneen Aston Kutcherin. Ihailtavinta on ennen kaikkea hänen itseironinen tapansa suhtautua rooliinsa, jossa on jälleen lukuisia viittauksia hänen töppäilyihinsä yksityiselämän puolella.

Toiseksi samanlaiseksi itseironian mestariksi on osoittaunut täysin yllättäen entinen Ritari Ässä ja Baywatch-urho David Hasselhoff. Ennen niin kornin ja jopa vähän äitelän, Saksassa ja Itävallassa iskelmälaulajanakin menestyneen käkkäräpään talk-shown suomalaisversio toimii kuin toimiikin. David on ehdottomasti parempi juontajana kuin näyttelijänä. Hän osaa luoda välittömän kontaktin yleisön ja vieraiden välillä, on perehtynyt kunnolla ohjelmansa aiheisiin, opetellut jonkun verran suomea, ja mikä tärkeintä, osaa nauraa itselleen. 62-vuotiaan, menneeksi tähdeksi jo luokitellun miehen otteista olisi meillä suomalaisillakin nuoren polven, useimmiten radiojuontajina kannuksensa hankkineilla isännillä ja emännillä paljon oppimista.

Hasselhoffin ura ja elämä olivat menossa jo lujaa vauhtia rappion puolelle. Alkoholismista kärsinyt näyttelijä muun muassa tuomittiin vuonna 2004 rattijuopumuksesta ja kiidätettiin 2000-luvulla useita kertoja sairaalaan alkoholimyrkytyksen takia. Nykyään hän vakuuttaa viettävänsä tervettä, viinasta vapaata elämää.

Niin Sheenille ja Hasselhoffille ovat vihamiehet, arvostelijat ja koiranleuat nauraneet - ja jopa vahingoniloisina. Parhaiten nauraa, kuitenkin se, joka kääntää kassavirran takaisin omaan rahapussiinsa, ja saa luultavasti makeimmat naurut nimenomaan matkalla pankkiin.

Ilkka Isosaari

 


Kolumnistin muut kolumnit