Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

joulu ja jooseppi. kyllä miestä syrjittiin raskaimman mukaan.kun vaimo teki temput.tämä touhu vaiennetaan joulun sanomassa. 11.12.2017 09:13
Kansakoulukatu taas pysäköintikieltoon.Kerrostalojen kohdalla kielto molemmilla puolilla katua. 10.12.2017 14:54
teatteri uutiset.omat mutterit ei yhteiset mutterit.maksetaanko teilläkin osa palkkaa rahana.mitä kaikkea lauseet pitää sisällään. 07.12.2017 08:29
Syy ja seuraus sekoavat singulariteetissa, Melanen! T. Moskovan Mantere. 04.12.2017 16:49
Kiitos tästä taiteeseen liittyvästä Melastelusta! Täyttä asiaa! T. Moskovan Mantere. 25.11.2017 18:21

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Jörkka ei petä

15.12.2017

Juhani Melanen

Soteenkaaren päätä ei vaan näy!

15.12.2017

Papin Palsta

Taivaalta tähden valitsen

15.12.2017

Ville Skinnari

Hallitus haluaa rankaista työttömiä

15.12.2017


Ile  ILEN HAJATELMAT
 

Itseironian mestarit

Hollywood-tähdillä on sikäli huomattavasti helpompaa kuin tavallisella suomalaisella duunarilla, että vastoinkäymiset voi kääntää hetkessä lottovoitoksi, vaikka ei lottoaisikaan. Näin kävi esimerkiksi kuuluisan näyttelijäisän, Martin Sheenin pojalle Charlielle, joka alkoi näytellä 2000-luvulla elokuvien lisäksi tv-sarjoissa. Vuosina 2003-11 Charlie Sheen hauskuutti komediasarjassa Miehen puolikkaat, joka upposi hyvin suomalaiseenkin yleisöön. Hän oli kaksi kertaa ehdolla Golden Globen ja neljästi Emmy-palkinnon saajaksi.

Sitten alkoi tapahtua myös kulissien takana. Sheen herjasi useaan otteeseen julkisesti sarjan tuottajaa, jonka seurauksena hänet irtisanottiin. Pari kuukautta aikaisemmin hän oli joutunut hakeutumaan vieroitushoitoon rajun huumeiden ja alkoholin käyttönsä takia. Charlien perse kesti kuitenkin merivettä paremmin kuin monen muun näyttelijäkollegan vastaava ruumiinosa. Siitä ovat todisteena Suomessa aikaisemmin nähty hurja julkinen nöyryytys, eli roast-tilaisuus alan ammattilaisten edessä sekä vastikään alkanut komediasarja Terapian tarpeessa.

Terapian tarpeessa perustuu löyhästi vuonna 2003 ilmestyneeseen samannimiseen elokuvaan, jossa Sheenin esikuvaa näyttelee, ei enempää eikä vähempää, kuin itse Jack Nicholson. Ainakin alun perusteella Charlie on vihanhallinnan terapeuttina jälleen kaikkein omimmassa elementissään. Sheen hakkaa suorituksellaan kirkkaasti hänet Miehen puolikkaissa korvanneen Aston Kutcherin. Ihailtavinta on ennen kaikkea hänen itseironinen tapansa suhtautua rooliinsa, jossa on jälleen lukuisia viittauksia hänen töppäilyihinsä yksityiselämän puolella.

Toiseksi samanlaiseksi itseironian mestariksi on osoittaunut täysin yllättäen entinen Ritari Ässä ja Baywatch-urho David Hasselhoff. Ennen niin kornin ja jopa vähän äitelän, Saksassa ja Itävallassa iskelmälaulajanakin menestyneen käkkäräpään talk-shown suomalaisversio toimii kuin toimiikin. David on ehdottomasti parempi juontajana kuin näyttelijänä. Hän osaa luoda välittömän kontaktin yleisön ja vieraiden välillä, on perehtynyt kunnolla ohjelmansa aiheisiin, opetellut jonkun verran suomea, ja mikä tärkeintä, osaa nauraa itselleen. 62-vuotiaan, menneeksi tähdeksi jo luokitellun miehen otteista olisi meillä suomalaisillakin nuoren polven, useimmiten radiojuontajina kannuksensa hankkineilla isännillä ja emännillä paljon oppimista.

Hasselhoffin ura ja elämä olivat menossa jo lujaa vauhtia rappion puolelle. Alkoholismista kärsinyt näyttelijä muun muassa tuomittiin vuonna 2004 rattijuopumuksesta ja kiidätettiin 2000-luvulla useita kertoja sairaalaan alkoholimyrkytyksen takia. Nykyään hän vakuuttaa viettävänsä tervettä, viinasta vapaata elämää.

Niin Sheenille ja Hasselhoffille ovat vihamiehet, arvostelijat ja koiranleuat nauraneet - ja jopa vahingoniloisina. Parhaiten nauraa, kuitenkin se, joka kääntää kassavirran takaisin omaan rahapussiinsa, ja saa luultavasti makeimmat naurut nimenomaan matkalla pankkiin.

Ilkka Isosaari

 


Kolumnistin muut kolumnit