Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Ile  ILEN HAJATELMAT

Maailman helpoin resepti

Olen ymmärtänyt, että monien uusavuttomien mielestä mediassa esitellyt ruokareseptit ovat menneet liian vaikeiksi. Tavallaan ihan syystä ja tarpeeseen on alettu julkaista myös helppoja ruoka-ohjeita, joihin käytettävät aineet löytyvät kätevästi omasta lähikaupasta tai parhaimmassa tapauksessa suoraan omasta ruokahyllystä

Tapanani ei ole yleensä haukkua rakkaita kilpailijoita, mutta Etelä-Suomen Sanomat löi ylivoimaisen ennätyksen tiskiin viime perjantaina palstallaan Etlarin eväät. Tämän iisimmäksi ei voi ruoanlaitto enää mennä. Jos joku mokaa tämän, kannattaa varmaan ottaa yhteys lähimpään vakuutusyhtiöön ja vakuuttaa itsensä ruoanlaitossa tapahtuvien tapaturmien varalta.

Neljän viljan puuro

1 litra vettä
4-5 desiä neljän viljan hiutaleita
(1/2 - 1 teelusikallista suolaa)

1. Kuumenna neste kiehuvaksi.
Lisää hiutaleet ja keitä noin kolme minuuttia välillä sekoittaen.
2. Anna hautua kannen alla hetken.
Mausta halutessasi suolalla.
3. Tarjoile sellaisenaan tai mehukeiton tai marjojen tai maidon kanssa.

Siinä siis Etlarin ohje kaikessa yksinkertaisuudessaan. Perässä tuli vielä mehukeiton ohje, mutta se oli edelliseen verrattuna sellaista tähtitiedettä, että en tohdi sitä tässä yhteydessä ruveta toistamaan. Sitä paitsi mehukeittoakin saa valmistuotteena.

Mitä taas tulee marjoihin ja maitoon, niiden käytössä tuskin kenelläkään lienee epäselvyyksiä. Vai, meneekö jollain ainesosien suhteen sormi suuhun? Halutessaanhan puuron voi nauttia sellaisenaan, kuten ohjeessa hienosti neuvotaan. Suolakin kuuluu vapaaehtoisiin mausteisiin. Joten yksinkertaisimmassa toteuksessa on vain kaksi riskialtista vaihetta. Voit keittää puuron pohjaan tai unohtaa sen haudutuksen jälkeen hellalle.

Sokerina pohjalla, jos ymmärrätte mitä tarkoitan, reseptin ympärille on piirretty katkoviivat ja kuva saksista. Siitä tyhmempikin oivaltaa, että ruokaohjeen voi leikata talteen. Tosin täsmälleen saman, jollei jopa paremmankin, reseptin saa helpommin suoraan hiutalepakkauksen kyljestä. Jämäkämpänä pahvisena versiona sen voi tallettaa esimerkiksi lompakkoon, luottokorttien väliin hätävaraksi, jos vaikkapa nälänhätä iskee kohtapuoliin uusavuttomien Suomeen.

Bon appetit! Se on ranskaa ja tarkoittaa, että vedä puuroa niin, että napa rytkyy! Mikäpä maistuisikaan paremmin pääsiäisen mämmikuurin jälkeen.

Ilkka Isosaari

 


Kolumnistin muut kolumnit