Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Ile  ILEN HAJATELMAT
 

Sorry, Kristiina!

Kun maaliskuun lähes "seksihelteeksi" yltänyt terassikeli oli mennyt ohi, paikallisen uimahallin saunaparlamentti pääsi vihdoin keskustelemaan tärkeämmistä asioista. Varma merkki esimerkiksi vaalien lähestymisestä on se, että suihkutiloista kuuluvat saunaan saakka kovaäänisesti lausutut kirosanat: Stubb, Sipilä, Rinne, roistot, pakolaiset, työiän nostaminen ja Kekkosen aikaan.

Olisikohan niin, että naisten puolella olisi ruodittu yhtä antaumuksella samoja asioita? Vai olisiko keskustelujen painopiste lähestyvissä missikisoissa. Kenellä osanottajista on väärät sääret, kenellä ei lantiota nimeksikään tai kenellä olemattomat rinnat?

Niin kaukaa haetulta kuin se ensi alkuun kuulostaakin, politiikkaan ja kauneusalan ammattilaisiksi pyrkivillä on paljon yhteistä. Molempien asema on menettänyt kansan silmissä arvostustaan - ja kummankin alan edustajilta ovat karisseet ne viimeisetkin arvokkuuden rippeet.

Poliitikot ovat kautta aikojen saaneet lokaa niskaansa, ja tänäkin vuonna vaikuttaa, että kansalaisten kiinnostus vaaleihin on entisestään laskenut. Missitkin, jotka olivat vielä 1980-luvulla aikakauslehtien himoitunta myyntimateriaalia, ovat menettäneet julkisuuden devalvaatiossa tasaisesti suosiotaan. Seura, Apu ja Hymy taistelivat kynsin hampain yksinoikeudesta tuoreen Miss Suomen lapsuudenkuviin. Toisin on nykyään. Kuka muistaa enää, kuka on hallitseva Miss Suomi, joka tulee huhtikuun 12. päivänä pidettävässä finaalissa kruunaamaan itselleen jatkajan? Tai keitä ovat Pia Pakarinen, Sara Sieppi, Sara Chafak ja Lotta Hintsa? Yhtä paljon ovat vuosien saatossa huomioarvoaan menettäneet tangokuninkaallisemme.

Poliitikoille ja misseille yhteistä on sekin, että mieleinen ehdokas valitaan usein ulkoisten avujen perusteella. Sen, jos minkä, pitäisi soittaa hälytyskelloja. Poliittiset vaalit ovat monelle äänestäjälle edustavuuden missikisat. Jopa Yleisradiolla on oma "leikkimielinen" sivustonsa Kandideitti, jossa voi valita eduskuntavaaliehdokkaansa ulkonäköön liittyvien makumieltymystensä perusteella.

Kävin piruuttani testaamassa sivustoa, ja minulle valikoitui ehdokkaaksi kokoomuslainen Kristiina, päällisin puolin mitä edustuskelpoisin ehdokas, ei voi kieltää. Onneksi vaalikoneelta sai perehtyä tarkemmin kandidaatin näkemyksiin. Sorry vaan, Kristiina, mutta en voi jakaa kaikkia poliittisia mielipiteitäsi, vaikka joistakin asioista olemme toki samaa mieltä.

Aion kuitenkin käyttää kansalaisoikeuttani ja käydä jälleen äänestämässä. Käyn uurnilla niin pitkään kuin jalat kantavat - ja ehkä sen jälkeenkin. Tälläkin kertaa valitsen ehdokkaani perinteisellä metodilla, enkä anna pärstäkertoimen vaikuttaa päätökseeni. Voi olla, että valitsen lopulta jonkun Kristiinan kilpasiskoista tai puoluetovereista tai sitten en. Missikisat olkoot erikseen - eikä niiden lopputuloksella niin väliä.

Ilkka Isosaari

 


Kolumnistin muut kolumnit