Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Jussi  MELASTELUA
 

Maailmanloppu tulee, eläköön Putin ja ennustajat!

Putin se on sitten Venäjän varsinainen idoli ja totuuden torvi, jonka sana on enemmän kuin Jumalan sanaa ja ydinpelotteella uhkaaminen politiikan jatketta Krimillä. Eipä poikaa päätä todella pakota, sillä luuleeko hän tosiaan, että on maailman ainoa ydinasevaltio. Niitä on syntynyt kuin sieniä sateella ja lisää syntyy. Teknologia, joka pommeja uhkaa on äärettömän riskialtis. Juuri tuollaisen yksinvaltiaan käsissä se on vaarallisin ja ydinsota voi alkaa vahingossa. Meitä kaikkia lohduttaa onneksi se tieto, että Venäjä voi tuhota USA:n kahdeksan kertaa ja USA Venäjän kuusitoista kertaa. Eikö yksi riitä?

Kylmän sodan aikana ydinsodan uhka oli todellinen ja Kuuban kriisin aikana oltiin jo lähellä, mutta sitten suurvallat tajusivat, että totaalinen ydinsota veisi ihmiskunnan kivikaudelle ja sen uhka väheni. Nyt tuomiopäivän torvia painelee uusi sukupolvi, joka rakastaa eläimiä enemmän kuin ihmisiä ja uskoo sokeasti enemmän ekokatastrofiin ja ilmastonmuutokseen kuin ydinsotaan. Onneksi näitä mielenhäiriöisiä Putineita riittää niin Pohjois-Koreassa kuin kaikissa yksinvaltaisissa ja diktatorisissa maissa. Oma ego, uskontoon vetoaminen ja narsistinen mielenlaatu takaavat näiden velikultien olemassaolon olon jatkuvuuden. Naiset alistetaan ja raiskataan, toisinajattelijat vangitaan ja demokratioille nauretaan.

Minä en perkele pelkää näitä tuomiopäivän torvensoittajia! Olen lukenut kaikista uhista liian paljon, että jos alkaisin todella miettiä niitä tosissani, tulisin hulluksi samalla hetkellä. Minua ei enää kohauta se, että Pohjoisnavalla ei ole kohta jäätä ja Grönlannissa voi viljellä viiniä. En pelkää että metaani karkaa Siperiasta ilmakehään tai Golfvirta kääntyy ja Pohjolaan tulee uusi jääkausi. So what?

Ihminen on sellainen epeli, että vaikka hän tietäisi maailmanlopun olevan ovella, hän ajattelee enemmän tunnin päässä odottavia treffejä ja Lahti Namikan peliä. Tämä johtuu siitä, että ihminen on laiska ja hän turtuu helposti. Rooman klubin lupaama öljy ei loppunutkaan? Olemme jo niin valitettavan tottuneita näihin viesteihin, joita olemme kuulleet niin usein, että olemme turtuneita.

Asiat ovat tärkeitä silloin, kun ajattelemme niitä lasten lapsiemme kannalta. Ihmiskuntaa johtavat usein sellaiset henkilöt, joille alitajunnan häpeä, kostonhimo sekä halu alistaa on tärkeämpää kuin hyvä elämä tai oikeudenmukaisuus.

Lihava syö makeisia, alkoholisti ottaa viinaa, pilleristi vetää viivaa ja tupakoija vetää hermosavut, vaikka kaikki tietävät vaarat. Murhaaja joutuu vankilaan, mutta sotasankari saa kunniamerkkejä. Maailma on kusessa ja tekee kuolemaa, mutta kuinka perkeleen mukava nautinto se onkaan vetää perseet olalle kaverin kanssa, syödä makkaraa ja muistella vielä kuinka kulli seisoi kuin miekka ja naiset olivat naisia.

Silti luen rohkeasti tutkimuksia, joiden tuloksista en pidä. Tässä iässä on Golgatan Pallo lähempänä kuin luulemmekaan. Ajattelepa, jos vaikka jääpuikko putoaisi niskaasi! Annan siis kaikille hyvän neuvon. Siteeraus amerikkalaisen hautaustoimiston ikkunasta:
"Miksi elää, jos saat hautajaisesi 10 dollarilla." 
Pelkäämisiin!

Jussi Melanen

 


Kolumnistin muut kolumnit