Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Jussi  MELASTELUA
 

Maailmanloppu tulee, eläköön Putin ja ennustajat!

Putin se on sitten Venäjän varsinainen idoli ja totuuden torvi, jonka sana on enemmän kuin Jumalan sanaa ja ydinpelotteella uhkaaminen politiikan jatketta Krimillä. Eipä poikaa päätä todella pakota, sillä luuleeko hän tosiaan, että on maailman ainoa ydinasevaltio. Niitä on syntynyt kuin sieniä sateella ja lisää syntyy. Teknologia, joka pommeja uhkaa on äärettömän riskialtis. Juuri tuollaisen yksinvaltiaan käsissä se on vaarallisin ja ydinsota voi alkaa vahingossa. Meitä kaikkia lohduttaa onneksi se tieto, että Venäjä voi tuhota USA:n kahdeksan kertaa ja USA Venäjän kuusitoista kertaa. Eikö yksi riitä?

Kylmän sodan aikana ydinsodan uhka oli todellinen ja Kuuban kriisin aikana oltiin jo lähellä, mutta sitten suurvallat tajusivat, että totaalinen ydinsota veisi ihmiskunnan kivikaudelle ja sen uhka väheni. Nyt tuomiopäivän torvia painelee uusi sukupolvi, joka rakastaa eläimiä enemmän kuin ihmisiä ja uskoo sokeasti enemmän ekokatastrofiin ja ilmastonmuutokseen kuin ydinsotaan. Onneksi näitä mielenhäiriöisiä Putineita riittää niin Pohjois-Koreassa kuin kaikissa yksinvaltaisissa ja diktatorisissa maissa. Oma ego, uskontoon vetoaminen ja narsistinen mielenlaatu takaavat näiden velikultien olemassaolon olon jatkuvuuden. Naiset alistetaan ja raiskataan, toisinajattelijat vangitaan ja demokratioille nauretaan.

Minä en perkele pelkää näitä tuomiopäivän torvensoittajia! Olen lukenut kaikista uhista liian paljon, että jos alkaisin todella miettiä niitä tosissani, tulisin hulluksi samalla hetkellä. Minua ei enää kohauta se, että Pohjoisnavalla ei ole kohta jäätä ja Grönlannissa voi viljellä viiniä. En pelkää että metaani karkaa Siperiasta ilmakehään tai Golfvirta kääntyy ja Pohjolaan tulee uusi jääkausi. So what?

Ihminen on sellainen epeli, että vaikka hän tietäisi maailmanlopun olevan ovella, hän ajattelee enemmän tunnin päässä odottavia treffejä ja Lahti Namikan peliä. Tämä johtuu siitä, että ihminen on laiska ja hän turtuu helposti. Rooman klubin lupaama öljy ei loppunutkaan? Olemme jo niin valitettavan tottuneita näihin viesteihin, joita olemme kuulleet niin usein, että olemme turtuneita.

Asiat ovat tärkeitä silloin, kun ajattelemme niitä lasten lapsiemme kannalta. Ihmiskuntaa johtavat usein sellaiset henkilöt, joille alitajunnan häpeä, kostonhimo sekä halu alistaa on tärkeämpää kuin hyvä elämä tai oikeudenmukaisuus.

Lihava syö makeisia, alkoholisti ottaa viinaa, pilleristi vetää viivaa ja tupakoija vetää hermosavut, vaikka kaikki tietävät vaarat. Murhaaja joutuu vankilaan, mutta sotasankari saa kunniamerkkejä. Maailma on kusessa ja tekee kuolemaa, mutta kuinka perkeleen mukava nautinto se onkaan vetää perseet olalle kaverin kanssa, syödä makkaraa ja muistella vielä kuinka kulli seisoi kuin miekka ja naiset olivat naisia.

Silti luen rohkeasti tutkimuksia, joiden tuloksista en pidä. Tässä iässä on Golgatan Pallo lähempänä kuin luulemmekaan. Ajattelepa, jos vaikka jääpuikko putoaisi niskaasi! Annan siis kaikille hyvän neuvon. Siteeraus amerikkalaisen hautaustoimiston ikkunasta:
"Miksi elää, jos saat hautajaisesi 10 dollarilla." 
Pelkäämisiin!

Jussi Melanen

 


Kolumnistin muut kolumnit