Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Nuorten Patari avasi ovensa

Patoseudun toimari on viime vuosina ollut kiitettävän ahkerassa käytössä. Toimintaa Patoseutulaisille on järjestetty laidasta laitaan. On ompelukerhoja, ruokajakelua, koko perheen tapahtumia, kesäteatteria jne.
Maanantaina toimarilla aloitti uusi, yläasteikäisille tarkoitetttu Nuorten Patari, joka kokoontuu kerran viikossa maanantaisin klo 16-18. Jos innokkaita nuoria ilmaantuu paikalle sankoin joukoin, on mahdollista saada toinenkin ilta nuorille aikaiseksi.

Toiminnallisena johtajana toimii Jouni Korpela ja luovana ohjaajana Anne Saarinen.
- Toimari on hieman profiloitunut viime vuosina lähinnä senioreiden paikaksi, mutta nyt asiaan halutaan muutos ja siksi halusimme aloittaa taas toiminnan myös nuorisolle. Yhdessä nuorten, vanhempien ja koulujen kanssa pyrimme saamaan aikaan toimivan ja monimuotoisen harrastustilan, jossa nuorten on mukava tavata toisiaan ja harrastaa yhdessä.
 - Mitä täällä sitten tehdään on vielä suunnitteluasteella, loppujen lopuksihan kyse on siitä mitä nuoret haluavat tehdä. Pyrimme kuitenkin siihen, ettei täällä ole vain konsolipelejä. Ainakin geo-kätköilyä on suunniteltu. Koulussa kyllä suunnistetaan silloin tällöin, mutta voisin kuvitella, että "aarteenetsintä " olisi nuoristakin mielenkiintoisempaa linjaa Saarinen.

Nuorten Patari
Nuorten Patarin luova ohjaaja Anne Salminen odottaa innokkaana mitä kaikkea kivaa nuorten kanssa keksitään.

Ohjaajilla on omat vahvat alueensa. Jouni Korpela omaa valmentajan ammatin, joten hän hoitaa Nuorten Patarilla sen urheilullisemman ja "miehisemmän" puolen. Saariselle jää ns. luovan puolen ohjaus, jota voisi olla vaikkapa ilmaisutaidon kehittäminen. Toisaalta toimarilla on valmiudet vaikka minkälaiseen toimintaan. Saarinen mainitsee vaihtoehtoisina esimerkkeinä vaikkapa tietokoneopetuksen, kokkauksen tai biljardin peluun. Kaikki on täysin kiinni siitä mitä nuoret itse haluavat tehdä.
- Kyllä tässä nuorten ehdoilla edetään. Jos joku haluaa vaikkapa tehdä musiikkia täällä, niin sekin onnistuu tai mikseipä joskus voitaisi järjestää karaoke-iltakin. Toisaalta mitään pakkoa ei ole tehdä yhtään mitään. Jos haluaa vain hengailla kavereiden kanssa tai katsoa vain televisiota, niin sekin onnistuu maalailee Saarinen.

Nuorten Patarin toiminta on ensisijaisesti tarkoitettu yläasteikäiselle eli ikähaitari on 13-15 vuotiaat.
- Helposti käy niin, että ala-asteikäisillä tai sitten vastaavasti lukiolaisilla on aika erilaiset intressit, joten siksi halusimme asetttaa näinkin tiukan ikähaarukan kertoo Saarinen.

Patoseudulla asuu varmasti paljon ikähaarukkaan osuvia nuoria. Saarinen toivookin, että mahdollisimman moni tulisi paikalle ideoimaan toimintaa.
- Toivottavasti nuoret oivaltavat, ettei tarvi lähteä keskikaupungin kulmille viettämään aikaa kylmässä seisoen, kun näin lähellä on mukava harrastustila, jossa voi toteuttaa itseään hyvissä oloissa toivoo Saarinen

Petri Salomaa

 

 


Ajankohtaista -arkisto