Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

meillä moni ei ymmärrä lukemaansa.ja nämä samat on sitten tekemässä päätöksiä.kun tekee ratkaisuja täytyisi ymmärtää mitä tekee.seuraukset on senmukaiset mitä nyt on. 17.08.2017 11:42
kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17
lisää naisasiaa arvostelua nainen ei salli. arvostelin yhtiön hallituksessa.minut puotettiin hallituksesta.tapahtui 2 minulle mieluisaa asiaa.naiset esitteli jälleen itseään.tämä pieni uutinen suuri asia. 26.06.2017 09:48
naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Toisistaan vieraantuneet suomalaiset

18.8.2017

Juhani Melanen

Brändi Lahden sietämätön hilpeys

18.8.2017

Papin Palsta

Jumalan tie

18.8.2017

Ville Skinnari

Lyhyt kesä ja pitkä syksy

18.8.2017


ToniKoivunen
Semen Kirillov ja Toni Koivunen tietävät kaiken tarpeellisen jääurheilun varusteista
 

Luottosentteristä liiketoimintajohtajaksi

Kun huippu-urheilija lopettaa uransa, on hänellä helposti vaarana jäädä ns. tyhjän päälle. Vuosikymmeniä kestänyt treenauskulttuuri ja kiireinen aikataulutus pelimatkoineen jää taakse. Yhtäkkiä onkin rutkasti vapaa-aikaa, muttei välttämättä mitään mitä tehdä. Ei edes töitä. Lahtelainen jääkiekkoikoni Toni Koivunen lopetti aktiiviuransa vuonna 2012 kauteen Ranskassa. Koivusella oli onnekseen selvät sävelet aktiiviuran loppuessa.

- Olin tehnyt lopettamispäätöksen jo joulun tienoilla, mutta kyllähän se playoff-ottelun viimeinen takaiskumaali oli kuin märkä rätti päin kasvoja, kun sen maalin merkitys realisoitui samalla koko uran päättäväksi. Pari viikkoa meni ennen kuin asian täysin tajusi, ettei enää tarvi mennä treenaamaan seuraavaa kautta varten. Itse asiassa meni vuosi ennen kuin seuraavan kerran menin salille muistelee Koivunen uransa lopettamista muutama vuosi sitten.

Koivunen ei kuitenkaan jäänyt tyhjän päälle. Pian Suomeen palattuaan työt perintätoimisto Kontiolla alkoivat ja laskeutuminen normiarkeen tapahtui yllättävänkin helposti.
Vuosi sitten kuitenkin työt Kontiolla loppuivat, kun yrityspuolen myynti lopetettiin. Kävi kuitenkin niin, kuten monesti käy. Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen avautuu.

- Skinnarin Ville soitti lasten pelikyytiasioissa. Samalla Ville kertoi, että ovat perustamassa Lahteen kiekkokauppaa, mutta vetäjää kaupalle ei tunnu löytyvän. Totesin siihen, että jäin tässä juuri pari päivää sitten työttömäksi, että kyllähän minua kiinnostaisi tuo kaupan vetäjän homma muistelee Koivunen onnekasta yhteensattumaa.

Näin nopeassa tahdissa Toni Koivunen huomasi yhtäkkiä olevansa Hockey Unlimitedin osakas ja liiketoimintajohtaja. Koivusen vahvuuksia ovat tietenkin tunnettavuus sekä kontaktit niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

- Kyllä tälläisen hockey-kaupan perustaminen on ollut minulla jo pitkään suunnitteilla ja eräänlaisena haaveena. Muistan jo vuonna 1997 kun pelasin Jyväskylässä suunnitelleeni kauppaa lätkänpelaajille. Silloin se ei kuitenkaan ollut mahdollista pelikiireiden vuoksi muistelee Koivunen.

Koivunen ei ole ainoa tunnettu kiekkokasvo Hockey Unlimitedissä. Taustajoukoista löytyvät mm. sellaiset kaikille tutut nimet kuin Pasi Nurminen ja Leo Komarov, joten osaamista ja kontakteja alalta löytyy laajalta rintamalta. 
Hockey Unlimited ei ole pelkästään jääkiekkoilijoiden liike, sillä jääkiekon lisäksi kaupasta löytyvät kaukalopallon, ringetten-, taitoluistelun ja salibandyn kaikki tunnetut ja parhaat tuotemerkit.

- Pietarista löytyy kaksi Hockey Unlimited -liikettä, joissa on osaksi samaa omistajapohjaa kuin Lahdenkin liikkessä. Viime vuonna avasimme kauppakeskus Valossa liikkeen ja mukavasti on homma lähtenyt käyntiin, vaikkei koko maan taloustilanne kovin mairitteleva olekaan. Kaupan lisäksi merkittävässä roolissa on nettikauppa, jonka kautta saamme myytyä tavaraa ympäri Suomea kertoo Koivunen

Tunnettavuutta yritys on pyrkinyt lisäämään mm. kolmen viikon takaisella Pietarin KHL-matkalla, joka järjestettiin yhdessä Omalähiön ja Ruotin kanssa.
- Matka sai hyvän vastaanoton ja niitä varmasti järjestetään lisää tulevaisuudessa uskoo Koivunen.

Tunnettavuutta varmasti lisää myös ensi kesäksi suunniteltu tossulätkäturnaus kauppakeskus Valon pihassa. Tarkka ajankohta on vielä avoin, mutta tapahtumasta on tarkoitus tehdä samalla ikäänkuin uuden lätkäkauden avaus. Paikalle odotetaan kovia nimiä niin kotoisesta SM-liigasta sekä KHL- ja NHL- pelaajia. Tietenkin sen mukaan, miten kesäkiireiltään paikalle ehtivät. Tunnetustihan kiekkoilijat ovat kesäisin kovin kysyttyä riistaa.

- Mitään nimiä ei voi tietenkään vielä mainita, sillä päivän suunnittelu on vasta alkutaipaleella, mutta tarkoitus olisi saada mm. suomalaisia NHL-pelaajia pelaamaan pihalla näytösottelu ja jakamaan nimikirjoituksia. Saas nähdä, ketkä Komarov ja Nurminen saavat suhteillaan paikalle rahdattua naurahtaa Koivunen.

Kun kyseessä on lahtelainen jääkiekkoikoni, on lopuksi vielä pakko kysyä mitä miettii vanhan liiton sentteri lahtelaisesta ja yleensä suomalaisesta jääkiekosta tänä päivänä.

- Tänä päivänä lätkätarjonta on kova. On Liiga, CHL, KHL, NHL, maajoukkuepelit jne. Tuotteen pitää olla kunnossa. Eihän kukaan mene katsomaan huonoa elokuvaa tai huonoa näytelmääkään. Katsojan pitää saada rahoillensa vastinetta, varsinkin tässä taloustilanteessa.
Esim. Jokereiden lippujen hinnoittelu kotiotteluissaan on järkevämpi kuin liigan lipunhintapolitiikka. Ensi kaudeksi moni joukkue on pienentämässä pelaajabudjettiaan ja se taas tarkoittaa sitä, että kokeneemmat pelaajat suuntaavat ulkomaille ja vapautuvat pelipaikat täytetään omilla junnuilla, joka taas helposti tarkoittaa sitä että pelin taso laskee.

 - Enemmän joukkueisiin pitäisi saada yksilöosaamista tai sitten vastaavasti vahvoja persoonia, joita tultaisiin seuraamaan. Jos valmentajan ohjeet on, että vedä kiekko sinisen jälkeen päätyyn ja tule vaihtoon, niin ei sitä kukaan mene katsomaan.
Muistan, kun Lahdessa tultiin katsomaan mitä neloskentän Komarov-Heino-Sihvonen -trio tällä kertaa keksivät. Ja kyllähän ne pojat aina jotain keksivätkin naurahtaa Toni Koivunen, joka on mukana Pelicansin B-junnujen valmennustiimissä. Näinköhän sieltä kasvaisi niitä tulevia kiekkokaukaloiden persoonia?

Pete Salomaa

 


Ajankohtaista -arkisto