Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

kirkon edustajat kerjää minulta rahaa. sitten muka kirkko avustaa köyhiä.missä se jumala ja enkelit olikaan.näidenhän se piti auttaa.mihin siinä minua tarvitaan. näyttäs se jumala enkeleineen kykynsä.eikä minulta pyytelisi apua. 10.08.2017 10:08
lasten erilainen pahoinvointi senkun paisuu.naiset vain vaikenemalla salaa osuuttaan.naiseltakin otetaan lapsi huostaan.kun ei kykene kasvattajana huolehtimaan.vähänä on naisten kyvyt.kun eivät ymmärrä kyvyttömyyttään. 04.07.2017 12:17
lisää naisasiaa arvostelua nainen ei salli. arvostelin yhtiön hallituksessa.minut puotettiin hallituksesta.tapahtui 2 minulle mieluisaa asiaa.naiset esitteli jälleen itseään.tämä pieni uutinen suuri asia. 26.06.2017 09:48
naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Ellu  LISTATEN
Elina Salomaa
-Kirjoittaja listaa huomioita maailmasta, jossa uskoo elävänsä-

 
 

Tiedoksi Hiihtoliitolle: Näin menestymme arvokisoissa

Jos Suomea ei olisi juostu maailmakartalle, se olisi mitä todennäköisimmin hiihdetty sinne. Jollakin tavalla talviurheilu on aina liitetty vahvaksi osaksi suomalaisuutta. Hiihto, mäkihyppy, jääkiekko ja lumilautailu ovat olleet suomalaisten lajeja. Niissä on taisteltu ja niissä on voitettu. Vaan ei enää.

Suomalaisten vaatimaton menestys varsinkin hiihtolajeissa on alkanut huolestuttaa. Muun muassa maastohiihdon, alppihiihdon ja ampumahiihdon MM-kisojen kunniaksi olen selvittänyt keinot, joilla menestyminen voi tulevaisuudessa olla mahdollista.

1) Panostetaan dopingiin.
Kurja aloittaa tällaisella epärehellisellä keinolla, mutta tänä(kin) päivänä kilpaurheilu on paljon muutakin kuin lahjakas urheilija ja luistavat sukset. Tämä keino tosin on pelkästään nolo, jos se päättyy kuten eräs Similä-case. Similä-rukka kun ei koskaan mitään voittanut, mutta kärähti silti. Vuonna 2017 Lahdella on maineenpuhdistamisen paikka. Jos doping kuuluu tuolloin MM-kisasuunnitelmiin, niin hoitakaa se verenvaihto tällä kertaa niin, ettei siitä jää kiinni.

2) Panostetaan tuntemattomaan.
Näinhän itse asiassa on jo tehtykin. Kun keskitytään uusiin lajeihin (nykyisistä lajeista nostettakoon esille esimerkiksi alamäkiluistelu), joissa osanottajamaita on sadan sijaan viisi, on meillä paljon paremmat mahdollisuudet palkintopallille. Vielä paremmat mahdollisuudet menestykseen on, kun kehitellään kokonaan uusi laji. Miltä kuulostaisi vaikkapa hiihdon ja pesäpallon yhdistelmäkilpailu? Ei hassummalta minustakaan.

3) Panostetaan naapurimaihin.
Aika sotaisa ehdotus, johon tarvitaan hyvä armeija. Valloittamalla ensi alkuun vaikkapa Norja ja Ruotsi, ollaan jo aika pitkällä. Muuten toimiva suunnitelma, mutta kansallinen identiteetti olisi romuna. Jos Suomi ei voi olla enää "pieni ja sisukas", niin mitä sen sitten olisi? Vanhojen myyttien romuttuminen voisi olla turmiollista koko kansakunnalle.

4) Panostetaan naapurimaiden geenivarkauksiin.
Hedelmällisessä iässä oleville suomalaisnaisille voisi tarjota ilmaismatkoja Norjan vuonoille. 20 vuoden päästä meillä olisi kokonainen joukkueellinen norjalaisgeenein varustettuja suomalaisvoittajia. Tällainen rodunjalostus kuulostaa kylläkin vähän erään viiksekkään kansallissosialistin ajatukselta, joten jätänkin ideoinnin tästä aiheesta tähän.


5) Panostetaan valmennukseen, treenin laatuun ja oikeanlaiseen huoltoon.
Ja mitä näitä rehellisiä keinoja nyt on. En väitä, etteivätkö ne voisi toimia, mutta melkoiselta potaskalta kyllä kuulostaa.


Ajankohtaista -arkisto