Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Nguyen Närpiöstä, päivää!

13.10.2017

Juhani Melanen

Lahen Tilakeskus vai Pilakeskus?

13.10.2017

Papin Palsta

Hyvää elämää etsimässä

13.10.2017

Ville Skinnari

Koko perheen päiväkoti

13.10.2017


Ile  ILEN HAJATELMAT
 

Mieti ennen kuin parjaat

Kannattaa miettiä kaksi kertaa, ennen kuin aukoo päätään lähimpänä näkyvälle kanssaihmiselle. Lontoolaisen henkilöstöpäällikkö Matt Bucklandin vastikään uutisoitu tapaus on tästä hyvä esimerkkki. Hän oli saanut päälleen pitkät v-kirjaimella - vai pitäisikö sanoa f-kirjaimella - alkavat haistattelut maanalaisessa toiselta satunnaiselta metromatkaajalta, joka ei ollut päässyt mielestään tarpeeksi nopeasti ruuhkassa eteenpäin.

Haistattelijan urakehitys kokikin nolon lopun, sillä hän oli matkalla työpaikkahaastatteluun ja siellä odotti pöydän takana samainen hemmo, jolle hän oli antanut verbaalisen ryöpytyksensä. Buckland avautui sosiaalisessa mediassa, että karman laki kosti työpaikkaa hakeneelle. Mikä maukkainta, Bucklandin kannalta, työnhakija ei tunnistanut haastattelijaansa kuin vasta työhaastattelun lopussa.

Uutisen mukaan Buckland ei antanut välikohtauksen vaikuttaa loppuvalintaansa. Hän kertoo ilmoittaneensa kandidaatille siitä haastattelun päätteeksi, jonka jälkeen molemmat olivat nauraneet tapahtumalle. Siitä huolimatta metroöykkäri ei saanut hakemaansa työpaikkaa.

Meistä varmaan itse kukin on joutunut joskus tilanteeseen, jossa on laukonut "viisauksia" vasten parempaa tietoa ja tajuamatta, että vieressä oleva henkilö tietää jutun paremmin. Varsinkin nuorena tulee töpättyä. Olimme luokkakaverini Tuomon kanssa 17-vuotiaina olleet laskettelulomalle Sveitsissä, siellä asuvan siskoni luona ja kuvittelimme olevamme paluulennolla oikeita maailmanmatkaajia. Välilasku oli Tanskassa, Kööpenhaminassa. Lennon loppupuolella lueskelin iltapäivälehteä, samalla arvuuttelimme, mistä naapuripaikalle matkan puolivälissä ilmestynyt mieshenkilö olisi mahdollisesti kotoisin.

"Varmaan joku tanskalainen, jos Köpiksestä on tullut", toinen aloitti.

"Ja siinä tapauksessa varmaan mitä todennäköisimmin homo", toinen meistä jatkoi, jonka jälkeen päästimme ilmoille hersyvät naurut.

Hetken kuluttua vieressämme istunut mies avasi sanaisen arkkunsa ja kysäisi selvällä suomen kielellä: "Voinko vilkaista tuota teidän lehteänne?"

Myöskään korkea sosiaalinen status ei ole aina takuu hyvästä käytöksestä. Kymmenkunta vuotta myöhemmin tulin silloisen vaimoni kanssa pikkuveljeni ylioppilasjuhliin vanhempieni tykö, jotka asuivat Lahden keskustassa. Olin ajamassa autoa kerrostalon parkkihalliin ja annoin sen ulko-oven avaimen 151-senttiä pitkälle vaimolleni. Hän kipitti juhlakengissään avaamaan ovea, mutta ei saanut heti avainta sopimaan pään korkeudella sijaitsevaan lukkopesään. Minimittaisen juhlamekon helmat vain heiluivat.

"Avaa, nyt saatanan huora se ovi", kuului takana odottavasta, uutuuttaan kiiltävästä farmari-Volvosta. Huutajana oli vänkärin paikalla istunut, kalliiseen jakkupukuun pukeutunut keski-ikäinen nainen.

Myöhemmin juhlahuoneistossamme soi ovikello. Kävin avaamassa oven, ja edessäni seisoi samainen merkkiasuun pukeutunut bisneshuuhkaja, joka oli haukkunut puolisoani maksulliseksi naiseksi. Rinnalla pönötti hänen autoa ajanut miehensä vähintäänkin vaivautuneen oloisena. Voimakas häpeän puna korosti poskia.

"Saanko esitellä", äitini avasi jutustelun. "Taloyhtiön hallituksen tilintarkastaja ja hänen vaimonsa. Tässä taas vanhin poikani Ilkka ja hänen..."

"...huoransa", jatkoin pokkana esittelyä. En malttanut pitää turpaani kiinni. Tilintarkastajan rouvan kalliin parfyymin tuoksu peitti vaivoin lausumani karkeuden.

Ilkka Isosaari

 


Kolumnistin muut kolumnit