Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

taas kuva kun suomi nainen innokkaan. muuttamassa meitän omaa geeniperimää.sakut ovat yksi suosikki. mutta ei ainut kansa.kuvakin jo kertoo piilottelun epäonnistuneen. kun asia paisuu tarpeeksi isoksi. 16.10.2017 08:21
yle.fi sivuuilla suomi nainen.leveilee taas kuinka hän muutti arabiaan.eikä ole ainoa tapaus.ei ole meillä yhteistä isänmaata. 09.10.2017 09:37
kepun naiset oli seksin oston vaatimassa rangaistavaksi.mutta myynti sallitaan. se oli kepulainen oikeuskäsitys.puolustaa hienostorouvia niinkuin korusuunnittelija rouvan kaltaisia. 02.10.2017 19:09
pesula toimii ,pyykkiä tulee kassi kaupalla. 01.10.2017 14:31
toiko nimen muutos tulosta. kun nimeä muutettiin metsätyömiehestä metsuriksi. saatiinko naiset tekemään 40 prosenttia pöllipinosta.jotta se kiintiö edes täyttyy.tämäkin unehtuu naisilta puhuttaessa siitä tasa-arvosta. 25.09.2017 07:53

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit

Ilkka Isosaari

Euroopan sairas mies

20.10.2017

Papin Palsta

Kaikki kääntyy hyväksi

20.10.2017

Ville Skinnari

Elämä ja kuolema

20.10.2017


Adam & Eve

Adam & Eve ei tyydy kellaribändin osaan


Vaikka lahtelaisyhtye Adam & Eve harjoittelee ja nauhoittaa Petri Liskin omakotitalon kellarissa, on bändillä jo kova hinku ihmisten ilmoille.

Adam & Eve on nykysuomessa harvinaislaatuinen bändi jo ulkoiselta olemukseltaan, jossa on nähtävissä vaikutteita 80-luvun glamourista ja räikeästä näyttävyydestä. Bändi sai alkunsa vuonna 2011, kun vokalisti Matti Rockell muutti Ruotsista Suomeen ja Anttilanmäelle - jossa sattui asumaan myös yhtyeen rumpali Petri Liski ja kosketinsoittaja Ilmari "Imppu" Myllynen.
Nopeasti tutustuneet ja yhteisiä junamatkoja töidensä vuoksi tehneet Liski ja Rockell huomasivat pian, että heillä on lähes yksinomaan yhteisiä suosikeita musiikin maailmassa. Liski oli noihin aikoihin viiden remonttivuoden uuvuttama, ja mies kokikin musiikkihommien olevan hänen osaltaan taaksejäänyttä elämää. Yhteisistä musiikillisista kiinnostuksenkohteista innostunut Rockell onnistui kuitenkin kääntämään Liskin pään.

- Sanoin Matille, että jos saamme Impun mukaan, niin tämä onnistuu, Liski kertoo.

Yhtyeessä koskettimia soittava Imppu, eli Ilmari Myllynen, hallitsee useiden kosketinsoitinten lisäksi myös ohjelmoinnin ja soundimaailman, joten hän oli tärkeä lisäys yhtyeeseen. Rockell toimi orkesterin syntyvaiheissa varsinaisena kykyjenetsijänä.
Bassoa Adam & Evessä soittavan Tuomas "Largo" Larkovuon hän löysi ruotsinlaivalta, jossa basisti oli esittämässä laulutaitojaan - missäs muussa kuin laivan karaokessa, näyttäen Rockellin mukaan kapteeni Jack Sparrown ja Ville Valon sekoitukselta. Kitaristi Joonas Mäyrää jouduttiin etsimällä etsimään, ja mies saatiin mukaan lopulta Lahden konservatorion opettajien vinkkaamana. Mäyrä on valmistumassa lyömäsoittajaksi, mutta hallitsee myös kitaran Adam & Even edellyttämällä tavalla.

80-luvulta muutoinkin kuin ulkoasunsa suhteen ammentavan yhtyeen laulaja Rockell mainitsee viisikon vaikutteiksi esimerkiksi Duran Duranin, Depeche Moden ja INXS:n. Sekä Rockell, että Liski kertovat, että musiikkiharrastus on lähtenyt käyntiin nimenomaan edellämainituista bändeistä. Vaikka bändissä vaikuttaa 80- ja 90-luvulla syntyneitäkin jäseniä, myös heitä viehättää kasarimusiikki. Liskin mukaan bändin musiikissa yhdistyvät AC/DC:n riffisoitto funkkiin. Mistään nostalgiahakuisuudesta ei kuitenkaan ole kyse, vaan bändin ideana on tehdä nykyaikaista, modernia ja tanssittavaakin rockmusiikkia.

Yhtye alkoi nauhoittaa omaa materiaalia vuonna 2013. Ensimmäisistä kappaleista useat olivat Liskin demoja, joita yhtye työsti valmiiksi yhdessä. Vokalisti Rockell toimii yhtyeessä myös sanoittajana. Adam & Evellä on jo tusina kappaleita valmiina, mutta ryhmä ei tahdo kiirehtiä julkaisun kanssa. Tavoitteena onkin luoda kymmenen uutta kappaletta vuoden 2015 aikana, työstää niistä kolme niin hyvään kuntoon kuin mahdollista, ja alkaa sitten markkinoimaan niitä laajemmin. Yhtye ei aio jämähtää levynjulkaisuun ainoana formaattina, vaan saada materiaan ihmisten kuuluviin tavalla tai toisella.

- Levyn julkaiseminen ei välttämättä ole enää päivän sana. Kenties biisejä julkaistaan yksi kerrallaan verkkopalveluiden kautta, kertoo kosketinsoittaja Myllynen.

Vaatimattomuus ei kaunista

Toistaiseksi bändi ei ole vielä julkaissut mitään, ja 2015 tuleekin olemaan yhtyeen sisäänajovuosi. Seuraaville vuosille yhtyeellä on suunniteltuna jo hieman suurempia kuvioita. Yhtye aikoo lähettää kappaleen tulevansa syksynä Uuden musiikin kilpailuun, ja päästä näin mukaan kilpailemaan Suomen Euroviisuedustajan paikasta.

Bändi on myös äänittänyt ensi vuoden ystävänpäiväksi julkaistavan kappaleen "Beautiful Valentine".

- Se on takuuvarma hittibiisi. Mikäli emme saa sitä muuten esiin, niin lähetän sen vaikka itse sähköpostitse jokaiselle radiokanavalle Suomessa ja Euroopassa, Liski kertoo.

Suunnitelmat eivät lopu siihen. Lahden 2017 mm-kisojen tunnuslauseena toimii "Join the celebration". Tämän huomattuaan Liskin päässä alkoi raksuttaa, ja yhtye onkin parasta aikaa nauhoittamassa kappaletta kisaorganisaatiolle kuultavaksi ja käytettäväksi virallisena kisabiisinä.

- Tavoitteenamme on päästä avajaisseremoniaan esiintymään 10 000 ihmiselle livenä ja miljoonille kuulijoille kisajärjestelyiden mukana, Liski valottaa.

Yhtye onkin ollut jo yhteydessä Hiihtoliittoon, mutta päätöksiä asiasta ei ole vielä syntynyt.

Viisi aatamia, vaan ei Eevaa

Liskin mukaan kokoonpanon nimeäminen oli kuukausien prosessi.

- Kävimme läpi älyttömän määrän nimiä. Nykypäivänä tuntuu, että kaikki nimet ovat varattuja.

Bändin nimessä halutaan tuoda esiin syvyyttä ja henkevyyttä, ja haastaa kuulijaa elämänkatsomuksellisesti ja filosofisesti. Yhtyeen lyyrinen tematiikka liikkuu Liskin mukaan akselilla parisuhde, rakkaus ja seksi. Viiden miehen bändiltä sopiikin kysyä, että missäs se Eeva sitten on?

- Eeva arvotaan aina keikkabussissa, kuuluu kollektiivinen vastaus röhönaurun säestämänä.

Oikean nimen valitsemiseen vaikutti myös nimen kansainvälisyys ja selkeys: sitä ei tarvitse toistella kenellekään. Keikkoja bändin luulisi saavan jo pelkkien promokuvien perusteella. Kyseessä on ulkoiselta olemukseltaan nykymaailmassa poikkeava ryhmä.

- T-paitoja ja farkkuja on jo nähty aivan tarpeeksi, toteaa Myllynen puolestaan.

Yhtye kelpuuttaisikin keikan kuukaudessa tai parissa, niin keikkailuvireen ylläpitämiseksi, kuin hauskanpidonkin vuoksi. Viisikolla on taustalla vasta yksi privaattikeikka, mutta bändi sai siitä aimo annoksen uskoa omaan materiaaliinsa. Lavalla yhtyeen keskinäiset kemiat pelasivat hienosti.

- Palaset loksahtivat helposti kohdalleen ja homma toimi luonnollisesti, kertoo reilusti keikkailukokemusta omaava solisti Rockell.

- Omat biisimme menivät coverien seassa täysillä läpi, ja jengi lauloi mukana kappaleita, joita he eivät ole koskaan aiemmin kuulleetkaan, Liski ihmettelee.

Johtuiko se sitten hyvästä tarjoilusta vai laadukkaasta materiaalista? Se selviää Tirrassa 13.2., jossa Adam & Eve seuraavaksi esiintyy.

Adam & Eve on:

Matti Rockell - laulu
Ilmari "Imppu" Myllynen - koskettimet, taustalaulu
Tuomas "Largo" Larkovuo - Basso, taustalaulu
Petri "L." Liski - Rummut, taustalaulu
Joonas Mäyrä - Kitara, taustalaulu

Yhtyeen kuulumisia ja keikka-aikataluja voi seurata Facebookissa osoitteessa: www.facebook.com/adameverocks

 


Ajankohtaista -arkisto