Logo

Eteläisen Lahden lähiölehti kerran viikossa

Vapaa sana

naisen tekemiä virheitä kasvattajana. piiloon ei enää voi laittaa.koska määrä on niin valtava.eilenkin oli pakko julkaista.niitä tuloksia mitä nainen on saanut aikaan.opettaja päiväkoti sossu on naisten alaa.tuloksia voi katsella nyt. 19.06.2017 08:23
sale töpeksi sipilän kanssa,oli yhteinen juoni. 17.06.2017 19:57
100 vuotiaan suomen juhlissa unohtuu tarkoituksella.puna-armeijan ja palmen porukan osuus.miten nämä auttoi suomi poloista pysymään jaloillaan. 12.06.2017 08:16
Mitäköhän läheisen kaupan myynnissä olevat elektroniikka- ja muut tuotteet tykkäävät paalutuksen tärinäatä??? 10.06.2017 14:31
Suomi 24:ään ei pääse.Ilmoittaa bad gateway.Missähän vika? 06.06.2017 12:00

Yksi plus yksi on :
   Vapaa sana -arkisto

Kolumnistit


Suomi on tasa-arvon irvikuva lain tulkinnoissa

Patriiseilla ja plebejillä eri laki

Suomi on tasa-arvoinen, jos sitä verrataan Somaliaan ja Valko-Venäjään, mutta kehitysmaa, jos sitä verrataan Norjaan. Suomi kulkee aina eri raiteilla, mitä tulee Euroopan muihin sivistysvaltioihin kansalaisten oikeuskäytännöissä. Törkeistä sisäpiiririkoksista täällä saa 1900 euroa sakkoa, vaikka rahaa olisi vedätetty omaan pussiin törkeillä omaisten avulla suoritetuilla rahan siiroilla useita 10 miljoonia euroja.
Sanktiot sisäpiirikaupoista ovat naurettavia ja huvittavat kaikkia muita eurooppalaisia. Siinä, missä Amerikassa tuomitaan 399 vuodeksi vankilaan ja 500 miljoona dollarin sakko, rapsahtaa meillä pieni sakko ja oikein törkeissä tapauksissa kolme kuukautta ehdonalaista ja 5000 euron näennäinen sakko.
Tanssija Åkea vedätettiin oikein kunnolla neniin. Käräjäoikeus tuomitse Nordean, mutta Korkein Oikeus näytti taas kansalle, että pankit on pelastettava hinnalla millä hyvänsä, yksittäisestä ihmisestä ei sen sijaan ole niin väliä. Heitä tarvitaan vain silloin, kun pankit on pelastettava ja suuret osakkeenomistajat ovat vaarassa menettää sijoituksensa.

Uskomattominta on se, että vaikka oikeustieteilijöiden enemmistön mielestä uudet osakekannustimet ovat laittomia, niin suuret yhteiskuntatoimijat viittaavat sille kinnasta ja nauravat partaansa. Mitä hyötyä on sellaisella lailla, ellei suuryritysten tarvitse välittää niistä mitään. Sanktioita ei ole ja peli jatkuu ja on erittäin epärehellistä.
Osakeyhtiö kieltää selvästi rahoitusavun ulkopuolisille yrityksille, mutta silti Affecto, Ahlstrom, Cramo, Honkarakenne, Konecranes, Metsäliitto, Okmetic, Outotec, Raisio, Talvivaara, Teleste ja Tectia tekevät sitä itse mitään kipua tuntematta ja osakeyhtiölaista välittämättä. Tämä kasvattaa yhteiskunnassa suuria jännitteitä, jotka joskus vielä purkautuvat kuten nyt Tunisiassa. Kikka on todella nokkela ja tekisin sen itse, jos minulla olisi siihen varoja riittävästi.

Näin kansaa kustaan silmään

Pörssiyhtiöiden johtajat perustavat holding-yhtiön, johon he sijoittavat omia varojaan. He siis eivät ole holding-yhtiöiden työntekijöitä, vaan osakkaita. Tämän jälkeen pörssiyhtiö myöntää holding-yhtiölle lainaa omien osakkeidensa hankkimista varten. Johtajat kantavat saman riskin kuin pörssiyhtiöiden muutkin sijoittajat: mahdollinen tuotto perustuu osakkeen arvon kohoamiseen.
Ja sitten se mukava jippo! Osakkaat voivat nostaa listaamattomista holding-yhtiöistään osinkoja verottomasti 90.000 euroa vuodessa. Samasta summasta tyttäreni maksaa 49.3 % veroa. Ja mikä todella kimppakivaa. Johtajat maksavat vain 19,6 % 90.000 euroa ylittävästä osuudesta. Tyhmäkin huomaa, mikä "helvetinmoinen vääryys" tässä on tavallisessa ansiotulossa olevien veronmaksajien kanssa. Tämä on rikos ja järjestely pitäisi kriminalisoida välittömästi.
Ja mikä kummallista, osakeyhtiölain noudattamista valvovat osakkeenomistajat, velkojat ja tilintarkastajat. Juuri tämä selkeä lainsäädäntö venkoilu antaa mahdollisuuden yhteiskunnan eriarvoistumiseen. Keskiluokka on hiljaa, jottei sitä potkita pois töistä tuotannollisista syistä. Sille on tärkeää maksaa koko ikänsä omakotitaloa ja kesämökkiä ja tämän globaalirahatalous tietää.

Paras esimerkki Lahdessa on surullisen kuuluisa Lahden Talot Oy. Siellä ei kukaan tiedä, mitä itse asiassa yhtiössä tapahtuu ja kuinka paljon sillä on velkaa. Kaikessa vedotaan osakeyhtiölainsäädäntöön . Suomessa joudutaan odottamaan oikeuden tuomioita selvästi kauemmin kuin sivistysvaltioissa. Usein ratkaisu saadaan vasta 10 vuoden kuluttua Euroopan ihmisoikeustuomioistuimesta, jossa Suomen valtio todetaan syylliseksi. Missä mättää?
Vastaan siihen itse. Kansa ei ota riittävästi selvää asioista, vaan uskoo asiansa edustajilleen, joille tärkeää on vain oma ja omaisten etu. Tietämättömyys on kaikkein pahinta, sillä jokaisella on oikeus saada tietoja omista asioistaan. Kansalainen milloin tarkistit omat tietosi? MOT

 


Kolumnistin muut kolumnit